SZTE Info

A szegedi egyetem tanszékvezetője is énekel a Dóm téren

Átalakul a Szegedi Szabadtéri Játékok idei programja – jelentette be az új menedzsment a 2013. április 18-i sajtótájékoztatón. A Porgy és Bess, illetve Az operaház fantomja mellett újítás az is, hogy a szegedi egyetem tanszékvezetője is énekel a csillagtetős Dóm téri színpadon. Újszegeden orvostanhallgatók zenélnek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

herczeg_harangozoA két szegedi születésű szopráncsillag Temesi Mária (a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kara tanszékvezető tanára) és Tokody Ilona is fellép a két nagy operakomponista – Verdi és Wagner – bicentenáriuma alkalmából szervezett, július 31-re tett ajándékkoncerten. Vagyis a Verdi-Wagner Operagála beékelődik az Ajándékkoncert műsorába. Az eredeti gála helyett július 13-án a Madách Színház vendégjátékát, Az operaház fantomját nézheti meg a közönség – jelentette be Herczeg Tamás. A Szegedi Szabadtéri Játékok 2013. április 1-jén posztját elfoglaló új igazgatója elmondta: az augusztus 9-re és 10-re meghirdetett Kung-fu legenda című táncprodukciót New York-i turnéprodukció váltja: Gershwintől a Porgy és Bess. A változások „eredményeként” két produkcióból három lett.

 

A Dóm téri programban nincs több változás. Vagyis a Leányvásár című Jacobi-operettet, az Elfújta a szél című Presgurvic-musicalt és az István, a királyt is változatlan időpontokban és szereposztással láthatja a publikum.

 

Az új igazgató bemutatta az SZSZJ új igazgatóhelyettesét, Egri Gábort, aki kijelentette: a változások miatt rugalmasabban kezelik majd a belépőkkel kapcsolatos kéréseket. Részletes információ: www.szegediszabadteri.hu

 

Az újszegedi színpadon Balázs Péter szolnoki színidirektor jutalomjátéka: rendezésében és főszereplésével játsszák július 19-én és 20-án az Egy bolond százat csinál című zenés vígjátékot. Július 26-án muzsikáló orvostanhallgatók előadásában a Carmina Buranának tapsolhatunk. 28-án a hagyományos Szegedixie gála zárja az újszegedi programot.

 

További részletek: a Szegedi Szabadtéri Játékok sajtóközleményében és program ismertetőjében.


Szüle-Harmath-Walter: Egy bolond százat csinál - szereposztás

Andrew Lloyd Webber: Az Operaház fantomja - szereposztás

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 14. 10:00 - 22. 19:30
  A Tiszatáj Online Plüss Műhely rovata gyűjtést szervez Kárpátaljára, hogy olyan gyerekek is olvashassanak, akik nem könnyen jutnak magyar nyelvű könyvekhez! A szervezők kérik: "Hozz magaddal legalább egy – használt, de jó állapotú – gyerekkönyvet vagy alsós tankönyvet. Az adományokat március 14-től március 22-ig várjuk a kijelölt gyűjtőpontokon." A könyvek már másnap el is indulnak a Szegedi Görögkatolikus Egyházközség és a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola segítségével kárpátaljai magyar gyerekhez. Szervezők: FISZ - Fiatal Írók Szövetsége, Tiszatájonline.hu. Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap.
 • március 21.
  10:30 - 13:00
  Halasi Gyula – Szén-dioxid hidrogénezése kontrollált méretű Pt adalékolt NiO hordozós katalizátorokon, in-situ technikák alkalmazása című előadásával kezdődik a Katalizis nap. Az utolsó előadó: Pap József Sándor, aki Cu-komplexek alkalmazása elektrokatalitikus vízbontásban címmel tart bemutatót. A program szervezője: a SZAB Kémiai Szakbizottság Anyagtudományi Munkabizottság, SZTE Kémiai Intézet, MTA EK Felületkémiai és Katalízis Laboratórium.
 • március 21.
  15:00 - 17:30
  A konferencia és kerekeasztal-beszélgetés témája: az SZTE a szegedi sportsikerekért. A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar az EFOP-3.4.3-16-2016-00014 azonosító számú A Szegedi Tudományegyetem oktatási és szolgáltatási teljesítményének innovatív fejlesztése a munkaerőpiaci és a nemzetközi verseny kihívásaira való felkészülés jegyében című pályázat „Megengedett teljesítménynövelési lehetőségek - antidopping szaktanácsadás” pályázati projekt megvalósításának nyitó konferenciáján Dr. Csonka Csaba sportügyekért felelős rektori megbízott, egyetemi docens mond köszöntőt. A táplálkozás szerepe a felkészítésben címmel díszelőadást tart Dr. Martos Éva orvosprofesszor, a Testnevelési Egyetem (TE) Sport-táplálkozástudományi Központjának vezetője, a Magyar Sportorvos Társaság elnöke tartja. A projektet Dr. Török László, Dr. Győri Ferenc, Dr. Márton János, Dr. Mikulán Rita, Ulrichné Varga Rita, Komár Réka mutatja be. Az egyetem és a sportegyesületek képviselőinek kerekasztal-beszélgetését Kecse Nagy Sándor kommunikációs menedzser vezeti. A szervezők kérik az előzetes regisztrációt az egyetemi.sportorvos@gmail.com e-mail címre!
 • március 21.
  17:30 - 18:30
 • március 21.
  17:55 - 19:00
  A Szabadegyetem – Szeged rendezvény-sorozatban Karikó Sándor Ki a nevelés gazdája? címmel tart előadást. Többek között arról esik szó, hogy hogy bár úgy tűnik, a neveléshez mindenki ért, mégis egy sor lapos ismeret, tévhit kering ebben a témában. És főként az a gond, hogy mintha nem lenne gazdája ennek a fontos tevékenységnek. A prezentációs előadás új és sajátos megközelítést kínál fel, amely hasznos lehet minden egyetemi szakos hallgatónak: alapvetően filozófiai, etikai és pedagógiai jellegű összefoglalást tartalmaz. További információ: https://www.u-szeged.hu/szabadegyetem/ki-neveles-gazdaja