SZTE Info

A szegedi egyetem tanszékvezetője is énekel a Dóm téren

Átalakul a Szegedi Szabadtéri Játékok idei programja – jelentette be az új menedzsment a 2013. április 18-i sajtótájékoztatón. A Porgy és Bess, illetve Az operaház fantomja mellett újítás az is, hogy a szegedi egyetem tanszékvezetője is énekel a csillagtetős Dóm téri színpadon. Újszegeden orvostanhallgatók zenélnek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

herczeg_harangozoA két szegedi születésű szopráncsillag Temesi Mária (a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kara tanszékvezető tanára) és Tokody Ilona is fellép a két nagy operakomponista – Verdi és Wagner – bicentenáriuma alkalmából szervezett, július 31-re tett ajándékkoncerten. Vagyis a Verdi-Wagner Operagála beékelődik az Ajándékkoncert műsorába. Az eredeti gála helyett július 13-án a Madách Színház vendégjátékát, Az operaház fantomját nézheti meg a közönség – jelentette be Herczeg Tamás. A Szegedi Szabadtéri Játékok 2013. április 1-jén posztját elfoglaló új igazgatója elmondta: az augusztus 9-re és 10-re meghirdetett Kung-fu legenda című táncprodukciót New York-i turnéprodukció váltja: Gershwintől a Porgy és Bess. A változások „eredményeként” két produkcióból három lett.

 

A Dóm téri programban nincs több változás. Vagyis a Leányvásár című Jacobi-operettet, az Elfújta a szél című Presgurvic-musicalt és az István, a királyt is változatlan időpontokban és szereposztással láthatja a publikum.

 

Az új igazgató bemutatta az SZSZJ új igazgatóhelyettesét, Egri Gábort, aki kijelentette: a változások miatt rugalmasabban kezelik majd a belépőkkel kapcsolatos kéréseket. Részletes információ: www.szegediszabadteri.hu

 

Az újszegedi színpadon Balázs Péter szolnoki színidirektor jutalomjátéka: rendezésében és főszereplésével játsszák július 19-én és 20-án az Egy bolond százat csinál című zenés vígjátékot. Július 26-án muzsikáló orvostanhallgatók előadásában a Carmina Buranának tapsolhatunk. 28-án a hagyományos Szegedixie gála zárja az újszegedi programot.

 

További részletek: a Szegedi Szabadtéri Játékok sajtóközleményében és program ismertetőjében.


Szüle-Harmath-Walter: Egy bolond százat csinál - szereposztás

Andrew Lloyd Webber: Az Operaház fantomja - szereposztás

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *