SZTE Info

A szegedi egyetem tanszékvezetője is énekel a Dóm téren

Átalakul a Szegedi Szabadtéri Játékok idei programja – jelentette be az új menedzsment a 2013. április 18-i sajtótájékoztatón. A Porgy és Bess, illetve Az operaház fantomja mellett újítás az is, hogy a szegedi egyetem tanszékvezetője is énekel a csillagtetős Dóm téri színpadon. Újszegeden orvostanhallgatók zenélnek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

herczeg_harangozoA két szegedi születésű szopráncsillag Temesi Mária (a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kara tanszékvezető tanára) és Tokody Ilona is fellép a két nagy operakomponista – Verdi és Wagner – bicentenáriuma alkalmából szervezett, július 31-re tett ajándékkoncerten. Vagyis a Verdi-Wagner Operagála beékelődik az Ajándékkoncert műsorába. Az eredeti gála helyett július 13-án a Madách Színház vendégjátékát, Az operaház fantomját nézheti meg a közönség – jelentette be Herczeg Tamás. A Szegedi Szabadtéri Játékok 2013. április 1-jén posztját elfoglaló új igazgatója elmondta: az augusztus 9-re és 10-re meghirdetett Kung-fu legenda című táncprodukciót New York-i turnéprodukció váltja: Gershwintől a Porgy és Bess. A változások „eredményeként” két produkcióból három lett.

 

A Dóm téri programban nincs több változás. Vagyis a Leányvásár című Jacobi-operettet, az Elfújta a szél című Presgurvic-musicalt és az István, a királyt is változatlan időpontokban és szereposztással láthatja a publikum.

 

Az új igazgató bemutatta az SZSZJ új igazgatóhelyettesét, Egri Gábort, aki kijelentette: a változások miatt rugalmasabban kezelik majd a belépőkkel kapcsolatos kéréseket. Részletes információ: www.szegediszabadteri.hu

 

Az újszegedi színpadon Balázs Péter szolnoki színidirektor jutalomjátéka: rendezésében és főszereplésével játsszák július 19-én és 20-án az Egy bolond százat csinál című zenés vígjátékot. Július 26-án muzsikáló orvostanhallgatók előadásában a Carmina Buranának tapsolhatunk. 28-án a hagyományos Szegedixie gála zárja az újszegedi programot.

 

További részletek: a Szegedi Szabadtéri Játékok sajtóközleményében és program ismertetőjében.


Szüle-Harmath-Walter: Egy bolond százat csinál - szereposztás

Andrew Lloyd Webber: Az Operaház fantomja - szereposztás

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. augusztus 31.

kiemelt_Sik_Marton_SZEM

Sík Márton életében a sport már egyetemi évei alatt is központi szerepet töltött be. Az SZTE-s öregdiák mintegy húsz éven keresztül kajakozott, élsportolóként számos sikert, köztük egy olimpiai 5. helyezést is maga mögött tudhat. Ma a DÉMÁSZ Szegedi Vízisport Egyesület szakmai vezetőjeként támogatja a fiatalokat.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 5. 09:00 - 22. 19:00
  A kiállítás szervezője: SZAB Művészeti Szakbizottság.
 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 9. 18:00 - 21. 20:00
  Megnyitja: Bene Zoltán író, a Szeged folyóirat fôszerkesztôje Közremûködik: Csanádi Hajnalka (ének), Nemes Levente (doromb, dob) Nagy Károly (Szeged, 1952) Vinkler-díjas festô- és grafikusmûvész, a „Szeged kultúrájáért díj” 2017. évi kitüntetettje. A szegedi Tanárképzô Fôiskolán földrajz-rajz szakos tanári diplomát szerzett, majd elvégezte a Képzômûvészeti Fôiskola továbbképzô kurzusát. Tanított általános iskolákban (Algyô, Deszk), az Eötvös Gimnáziumban és mûvészeti iskolákban (Lyra, Classic) rajz és vizuális kultúra tantárgyat, médiaismeretet. A Szegedi Szépmíves Céh szabadiskolájában rajzot, festészetet és fotózást oktat. 1990 óta vezet nyári mûvésztelepeket. Fest olajjal és akrillal, készít akvarellt, ecsetrajzot, hagyományos sokszorosító grafikával és computer grafikával is foglalkozik. Elnöke a Szegedi Szépmíves Céhnek, tagja a Magyar Rajztanárok Országos Egyesületének. Megtekinthetô október 21-ig, hétköznapokon 08.00–22.00, szombaton 09.00–20.00 óráig.