Bezár

Hírarchívum

SzeMUN hallgatói konferenciát tartottak az SZTE-n

SzeMUN hallgatói konferenciát tartottak az SZTE-n

2013. április 01.
1 perc

Az SZTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzat immáron negyedik alkalommal rendezte meg a Szeged Model United Nations (SzeMUN) hallgatói konferenciát.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A március 27. és 29. között a József Attila Tanulmányi és Információs Központban lebonyolított seregszemlén a hallgatói delegáltak az Egyesül Nemzetek Szövetségének (ENSZ) munkáját szimulálták. A hallgatói küldöttségek egy-egy országot képviseltek. Feladatuk az volt, hogy felvázolnak egy témát, közvetítik a képviselt ország álláspontját, érdekét, megvitatják a kérdéseket, érvelnek az aktuális esemény mellett vagy ellen. A konferencia célja a résztvevők okítása állampolgári ismeretekből, az aktuális eseményekről, a hatékony kommunikációról, a globalizációról és a multilaterális politikáról.

 

A SzeMUN kapcsán magyar és külföldi hallgatók közösen próbáltak megoldást találni a világ problémáira. Mindezt ráadásul úgy tették, hogy nem saját országukat, nemzetüket képviselték, hanem egy más ország politikáját, gazdaságát, kultúráját tanulmányozták, melyet saját országukként kellett védeniük a tárgyalások során. Éppen ezért a tolerancia és az együttműködés jegyében telt a három nap.

 

A rendezvényről bővebb információ a http://www.szemun.eu címen található.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek