Bezár

Hírarchívum

Születésnapját ünnepelte az SZTE EHÖK SE

Születésnapját ünnepelte az SZTE EHÖK SE

2013. április 26.
3 perc

Az SZTE EHÖK SE fennállásának 4. évfordulója alkalmából rendeztek kerekasztal-beszélgetést és állófogadást április 25-én a JATE Klubban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

EHOK_se09Már az esemény elején megtelt az egyetemi klub. A kerekasztal beszélgetés résztvevői Trényiné Rákóczi Zsuzsanna, az SZTE Sportközpont vezetője; Boros-Gyeviné Sziklai Andrea, a sportközpont vezetőhelyettese; Páder Zsófia, az EHÖK SE női röplabdaszakosztályának vezetője; Bondor Tamás, az EHÖK SE férfi röplabdaszakosztályának vezetője; Major Levente, az EHÖK SE férfi vízilabda-szakosztályának vezetője; valamint Szigili Andrea, az EHÖK SE elnöke voltak. A z eszmecserét Hegedűs Renáta koordinálta.

 

A női röplabdaszakosztály a közelmúltban sikert sikerre halmozott. Az idei tanévben új edző és jó néhány új játékos is érkezett. A tavalyi szezonban elért ötödik helyezésüket idén első helyezésre módosították a második vonalban. – Szinte veretlenül lettünk első helyezettek. Igazából három mérkőzést vesztettünk el a huszonegyből – mondta el Páder Zsófia, a szakosztály vezetője. – Sajnos azt kell mondanom, hogy a női röplabda nem annyira népszerű, mint ahogy szeretném. Volt, mikor országosan 32 csapat játszott összesen, idén már csak 21 csapat van, akik valamilyen NB-s szinten űzik a sportágat. Ezen kívül működnek megyei bajnokságok, de ezek általában már amatőr szintűek – fűzte hozzá. A női röplabdaszakosztály az egyetlen az EHÖK SE-n, ahol A és B csapat is szerepel. Az A csapatban a felnőtt és junior profik játszanak, míg a B csapatban az amatőrök. Előbbi heti három edzésen és minden hétvégén mérkőzéseken vesz részt, ők tizenhatan vannak. A B csapat huszonhat tagot számlál. A női röplabdaszakosztály 2011 nyarán alakult. Az idén az NB II legjobb csapata lett, még hátravan az osztályozó torna az NB I-be jutásért, ez két tétmérkőzést jelent. Sokan a nyáron strandröplabdáznak is. Szabó Luca és Molnár Anna, a csapat tagjai az U19-es ciprusi világbajnokságon képviselhetik Magyarországot és az EHÖK SE-t képviselni.

 

Szigili Andrea, az EHÖK SE elnöke beszélt az egyesület alakulásáról és a fitneszklubról. Az egyesület alapításának alapkoncepcióját úgy vázolta, kifejezetten az egyetemistáknak szerettek volna lehetőséget biztosítani, hogy különböző sportágakban kipróbálhassák magukat, és sportolhassanak. Kezdetben csak hat szakosztály volt, ez mára tizenegyre bővült. – Amatőrök és profik is jönnek. Vannak szakosztályok, melyek kevésbé népszerűek, és akadnak, ahol azért a bekerüléshez is bizonyos feltételeket szabunk árulta el.

 

EHOK_se08Az egyetem hallgatói önkormányzata (SZTE EHÖK) és a sportegyesület is igyekszik támogatni sportolóit akár a szállás- vagy buszfoglalás elintézésével. Az EHÖK SE Fitness Clubot 2011-ben nyitották meg. – Egy átlagos szegedi teremben a bérlet 5-6000 forint körül mozog, ami egy egyetemistának azért lényegesen kiüríti a pénztárcáját. Az EHÖK SE fitneszterembe a hallgatók mindössze 2000 forintért válthatnak bérletet, míg a külsősöknek is mindössze 4000 forintjába kerül. A tapasztalat az, hogy nagy az érdeklődés: főleg a hét elején telt házzal működik a klub, hétvégére pedig inkább csak a helyiek maradnak – így az elnök. Bár sokan tartják az egyetemistákat lustának, egyre nő a hallgatók hajlandósága a mozgásra. Az edzés már társas interakciónak számít: ilyenkor sokan a barátaikkal mennek el edzeni.

 

Andrea egész életében sportolt: hét évig focizott, lovagolt, ám mostanában új szerelmének, a rúdtáncnak hódol. – Igaz, még nincsen szakosztálya, és csak alkalomszerűen, előre megbeszélten tudunk néha edzést tartani, de egyre népszerűbb ez a mozgásforma. Két évig voltam a BTK-nál sportreferens. Három évvel ezelőtt a Szevasz Tavaszon félve, de behoztam a rúdtáncot mint sportágat. Kellemesen tapasztaltam idén, hogy bár már nem vagyok a testületben, de idén is volt elég szép sikerrel rúdtánc a sportnapon mondta.

 

Illés Réka Gabriella


4_eves_az_EHOK_SE
A képgaléria itt megtekinthető
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek