Bezár

Hírarchívum

A 20. Országos Diákfilmszemlén díjat nyert egy kommunikáció szakos vizsgafilm

A 20. Országos Diákfilmszemlén díjat nyert egy kommunikáció szakos vizsgafilm

2013. augusztus 28.
1 perc

Teljes gőzzel! címmel a magyarországi steampunk szubkultúráról készített filmet Papp Melinda kommunikáció MA szakos hallgató. A film a 20. Országos Diákfilmszemlén a zsűri díját kapta, mint igényes ismeretterjesztő film.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A 20. Országos Diákfilmszemlét 2013. augusztus 21-25. között rendezték Budapesten. Papp Melinda, a Szegedi Tudományegyetem kommunikáció MA szakos hallgatója a fiatal filmes kategóriában indult, ahol összesen 76 mozgóképes alkotás versenyzett. A szegedi egyetemista Teljes gőzzel című filmjét alapszakos diplomamunkaként készítette (témavezetője: Klucsik Edit, SZTE BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék televíziós szakirányvezető) . A zsűri tagjai: Matkócsik András operatőr, Medgyesi Gabriella televíziós szerkesztő, Nyakó Juli színművész, Pesty László filmrendező és Szita Miklós producer. A zsűri kiemelte, hogy Papp Melinda filmje objektív képet ad a hazai steampunk világáról, mindezt rendkívül igényes vizuális megvalósítással teszi.

A filmet alkotója benevezte a szolnoki Népszerű Tudományos és Kultúrtörténeti Filmek Nemzetközi Fesztiváljára is, ahol beválogatták a versenyprogramba. Itt már nemzetközi porondon és felnőtt alkotók filmjeivel mérik össze a Teljes gőzzel! című filmet. A szolnoki fesztivál 2013 októberében lesz a Tisza Moziban. Itt egy további szegedi BTK-ás vizsgafilm indulhat a versenyprogramban az előzsűri döntése alapján. Ez szintén egy ismeretterjesztő film. Alkotója Dóczi Attila idén végzett kommunikáció BA-án, vizsgafilmjének címe: Nem mese! Anime! (témavezető: Klucsik Edit televíziós szakirányvezető).

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek