Bezár

Hírarchívum

TIK_kiemelt

Nyári szünet a Szegedi Tudományegyetemen

Nyári szünet a Szegedi Tudományegyetemen

2013. augusztus 02.
2 perc

A szegedi egyetem épületeinek nagy része idén nyáron augusztus 5-20. között zárva tart. Természetesen ebben az időszakban is folyamatos és zavartalan a betegellátás a szegedi klinikai és az egészségügyet szolgáló épületekben.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetemnek elsősorban az oktatáshoz kötődő épületeiben – nem veszélyeztetve a betegellátást, és egyéb folyamatosan ellátandó funkciókat – a műszakilag megengedhető minimumra állítják az energiafelhasználást idén nyáron is. 2013. augusztus 5-20. között számos egyetemi oktatási és hivatali épület – így például a József Attila Tanulmányi és Információs Központ, a Rektori Hivatal, több kari központi épület, a Gazdasági és Műszaki Főigazgatóság épülete – zárva tart.

Az egyetemi alkalmazottak közül például az oktatásban, a könyvtárban, a rektori és dékáni hivatalokban dolgozók – a nyári szünet időszakában szabadságon tartózkodnak, kivéve például az egészségügyben feladatot teljesítők csoportjait. Erről az SZTE Szenátusa döntött.

Az egyetemi egységesített nyári szünetben – a hőmérséklettől függően – 80-120 millió forintot takaríthat meg az intézmény azzal, hogy nem működteti például a klímát, az energetikai rendszereket a bezárt épületekben.

A Szegedi Tudományegyetem érintett egységeiben a több mint két hetes nyári szünetet követő első munkanap: 2013. augusztus 21. (szerda).

*

A 2013/2014-es tanévének tervezett rendjéről az SZTE szenátusa 2013. március 25-én hozott döntést. Ennek értelmében 2013. december 22. és 2014. január 5. között az intézményben üzemszünet lesz.

A szenátusi döntések figyelembe vették, hogy a hallgatók számára az Nftv., illetve az SZTE Tanulmányi és Vizsgaszabályzata által előírt 14 hét szorgalmi időszak, 6 hét vizsgaidőszak, valamint egy utóvizsga hét maradéktalanul rendelkezésre álljon. Ennek következtében központilag elrendelt őszi és tavaszi szünetet nem tervez az intézmény. A döntés előkészítésekor egyeztettek az SZTE Hallgatói Önkormányzattal, illetve az érdekképviseletekkel.

Az energiatakarékosság minden évszakban fontos szempont a Szegedi Tudományegyetemen, amely a nemzetközi felmérések szerint a térség „legzöldebb egyeteme”.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek