SZTE Info

Adója 1 százalékával segítheti az SZTE-s tehetségeket

A Szegedi Tudományegyetem tehetséges hallgatói támogatása céljából hívta életre a Szegedi Tehetséggondozó Tanácsot, mely számos módon törekszik a tehetséges hallgatók támogatására – az alapítvány munkáját bárki segítheti adója 1 százalékának felajánlásával.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A tehetségek támogatása érdekében többek között a Szegedi Tudományegyetem, Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata és hazai vállalkozások által nyújtott anyagi támogatásból több „SZTE Talent” ösztöndíjat hozott létre az alapítvány, melyekre az egyetem összes karának legtehetségesebb hallgatói pályázhatnak.

 

Annak érdekében, hogy továbbra is támogatni tudja a szervezet a tehetséges fiatalokat, kérik, hogy aki teheti, adója 1 százalékát az egyetemi tehetséggondozás céljait támogató Pro Talentis Universitatis Alapítvány számára ajánlja fel. Az 1% felajánlásához szükséges nyomtatvány és további tájékoztató információ az SZTE Tehetségpont honlapján elérhető:

http://www.sztehetseg.hu/hu/pro_talentis_alapitvany/2013_egy

 

Ezen túl az alapítvány minden további pénzbeli támogatást örömmel vesz (számlaszám: 11600006-00000000-41821394). Az alapítvány a befolyt támogatások teljes összegét hallgatói ösztöndíjakra fordítja. Amennyiben a felajánló hozzájárul, hogy felajánlásáról, pénzbeli támogatásáról az SZTE Tehetségpont támogatóként az ösztöndíjak kiosztásánál feltüntesse, ezt a szándékát az SZTE Tehetségpont koordinátorának, Szarvas Katának jelezheti (szarvas.kata@rekt.szte.hu).

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 14. 10:00 - 22. 19:30
  A Tiszatáj Online Plüss Műhely rovata gyűjtést szervez Kárpátaljára, hogy olyan gyerekek is olvashassanak, akik nem könnyen jutnak magyar nyelvű könyvekhez! A szervezők kérik: "Hozz magaddal legalább egy – használt, de jó állapotú – gyerekkönyvet vagy alsós tankönyvet. Az adományokat március 14-től március 22-ig várjuk a kijelölt gyűjtőpontokon." A könyvek már másnap el is indulnak a Szegedi Görögkatolikus Egyházközség és a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola segítségével kárpátaljai magyar gyerekhez. Szervezők: FISZ - Fiatal Írók Szövetsége, Tiszatájonline.hu. Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap.
 • március 22.
  11:00 - 13:00
 • március 22.
  15:00 - 17:00
  A Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány és a Szegedi Tudományegyetem közös programján megjelenteket köszönti: a Nobel-díjas bert Sakmann, valamint Varró András professzor (SZTE). Hegyi Péter professzor bemutatja a SZEGEDI TUDÓS AKADÉMIÁT (SZTA), valamint annak középiskolai programja. Buzsáki György (Brain Prize 2011, a New York Egyetem Idegtudományi Intézetének professzora) előadásának címe: A KOGNITÍV TEVÉKENYSÉG MOTORIKUS EREDETE. Előtte Buzsáki Györgyöt bemutatja a vele együtt dolgozó Berényi Antal (SZTE).
 • március 22.
  17:00 - 18:30
  Az SZTE A Bölcsészettudományi Kar Choreomundus csapata bepillantott Szeged táncéletébe. Az élményeikről kiállítást készítettek.
 • március 22.
  17:00 - 18:30
  Az American Corner Szeged első programjaként a pennsylvaniai Arcadia Egyetem afroamerikai irodalommal és kultúrával foglalkozó oktatója, Dr. Kalenda Eaton tart előadást a Nők Történelmi Hónapja alkalmából. Az előadás angol nyelvű, a részvétel ingyenes. Az előadó az SZTE-BTK Amerikanisztika Tanszékének meghívására érkezik Szegedre.