Bezár

Hírarchívum

A biogáz ipari fejlődéséről

A biogáz ipari fejlődéséről

2013. február 11.
2 perc

Mi köze a Hulladéktörvénynek a biogázhoz? Szakmai megbeszélést tartanak 2013. február 14-én a biogáz ipari fejlődése iránt érdeklődők az EDF-DÉMÁSZ székházban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Biotechnológiai Tanszékén és az Újvidéki Egyetem Technikai Fakultásán folyó határon átnyúló, az EU támogatásával (IPA HUSRB/1002/214/041, BIOGAS HU-SRB ) megvalósuló együttműködés keretében szakmai megbeszélést tartanak 2013. február 14-én az EDF-DÉMÁSZ székházban. A rendezvény szakmai támogatója a Magyar Biogáz Egyesület és a sándorfalvi út melletti biogáz erőművet üzemeltető Zöldforrás Energia Kft.

A biogáz ipar fejlődése iránt érdeklődők számára meghirdetett tájékoztatón és kerekasztal beszélgetésen elsősorban az új Hulladéktörvénynek a biogáz termelők számára fontos következményeiről lesz szó. Tárgyalnak a regionális, Dél-Alföld és Vajdaság közötti szorosabb együttműködési lehetőségekről a megújuló energiatermelés területén. A rendezvény ingyenes, de a korlátozott létszám miatt előzetes regisztrációhoz kötött.

A biogáz kitűnő energiahordozó, termelésekor egyesíteni lehet a szerves hulladékok ártalmatlanításából származó előnyöket a könnyen szállítható és felhasználható megújuló energia előállításával. A Dél-Alföldön és Vajdaságban egyformán kiváló lehetőségek vannak a mezőgazdaság számára – tudtuk meg a szakmai kapcsolattartó Prof. Dr. Kovács Kornéltól. Az IPA program keretében magyar és szerb kutatók együtt vizsgálják az ígéretes gazdasági kitörési lehetőséget. Az EDF-DÉMÁSZ a régió legnagyobb áramszolgáltatója is elkötelezett a megújuló energiahordozók széleskörű elterjesztése mellett.

További információ: https://sites.google.com/site/husrbworkshop/


A biogáz szakmai workshop-ra szóló meghívó itt letölthető

A részletes program itt megtekinthető

SZTEinfo


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek