Bezár

Hírarchívum

Jóga és „kell egy csapat” a Pszichológia Napján

Jóga és „kell egy csapat” a Pszichológia Napján

2013. február 15.
2 perc

A sport és az egészség pszichológiája lesz a témája a Szegeden első alkalommal megrendezendő Pszichológia Napjának február 21-én 9-től 18 óráig a SZAB-székházban, melyre előadásokkal, műhely- és kerekasztal-beszélgetésekkel készülnek a szakemberek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE BTK Pszichológiai Intézet és a Magyar Pszichológiai Társaság, valamint a SZAB Neveléstudományi és Pszichológia Szakbizottsága közös szervezésében rendezi meg idén első alkalommal Szegeden is a Pszichológia Napját. A megnyitón köszöntőt mond Szabó Éva, a Magyar Pszichológiai Társaság dél-magyarországi tagozatának elnöke. Az érdeklődők hallhatnak sok más mellett az irodalmi élmény és a lelki egészség összefüggéseiről, valamint az érzelmi kreativitásról is. A műhelyek keretében a gyakorlati sportpszichológiáról és a jógáról is beszélgetnek sok más mellett a pszichológusok, de kiderül az is, hogy milyen szerepet tölthetnek be a harcművészetek a magatartászavaros serdülő fiúk nevelésében.

 

A kerekasztal-beszélgetéseken a szegedi egyetemisták lelki egészségéről lesz szó, valamint arról is disputát folytatnak a résztvevők, hogy az iskolapszichológusok milyen szerepet tölthetnek be a diákok testi-lelki egészségének fejlesztésében. A kitartók a nap végén azt is megtudhatják, hogy miért nyerték meg a soproni kosarasok a bajnokságot – vagyis a pszichodráma önbizalom erősítő hatásáról tartanak előadást és demonstrációt.

 

A programon a részvétel ingyenes, de a tervezhetőség érdekében a szervezők kérik, az

alábbi linkre kattintva regisztráljanak az érdeklődők:

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?fromEmail=true&formkey=dHdLZlpGQUNWOU1qV01LZTBadGNxTnc6MQ

 

A részletes program ITT olvasható: http://www.arts.u-szeged.hu/hirek/szte-btk/pszichnap2013

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek