SZTE Info

osztondij

Újabb ösztöndíjasok a Gazdaságtudományi Karon

2013. február 20-án ismét ösztöndíj átadó ünnepségre került sor a Gazdaságtudományi Kar aulájában. A rendezvényen a tavaszi szemeszterre elnyert ösztöndíjakról szóló oklevelet kapták meg a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó, önköltséges képzésen, nappali tagozaton tanuló hallgatók.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az eseményt a Dr. Rácz Béla általános rektorhelyettes és Dr. Vilmányi Márton a Gazdaságtudományi Kar dékánja nyitotta meg; az első szemeszter ösztöndíjasainak eredményét és az ösztöndíjrendszer felépítését Dr. Deák István összegezte.

Az ösztöndíjak pályázat formájában, a www.eco.u-szeged.hu/osztondíj oldalon voltak elérhetőek mindazok számára, akik a 2012-es felvételi eljárás után önköltséges alapképzésben, nappali tagozaton kezdhették meg tanulmányaikat. A hallgatóknak - az előző szemeszter pályázati eljárásához hasonlóan- pályázatukhoz csatolniuk kellett önéletrajzaikat, motivációs leveleiket, valamint egyes ösztöndíjaknál személyes meghallgatásra is sor került. A rangsorolás alapját a hallgatók őszi félévben elért tanulmányi eredményét és előrehaladását mutató korrigált kreditindex alkotta.

A kari ösztöndíj mellett egy újabb vállalati ösztöndíjjal bővült a támogatások köre. A legújabb ösztöndíj alapító vállalkozás, a 7P Kft az uniós társfinanszírozás területén nyújt szolgáltatást, lefedve a tanácsadási tevékenységek meghatározó hányadát, és partnerei között tudva a régióban tevékenykedő hazai tulajdonú kis- és középvállalkozásokat, valamint az államháztartásban tevékenykedő szervezeteket. A 7P ösztöndíj támogatásával egy tehetséges hallgató mentesül az önköltség megfizetése alól.

„Az ösztöndíj nem jutalom, hanem karunk elismerése. Önök méltán lehetnek büszkék arra, hogy 270 hallgató közül a legjobb 26 közé tartoznak”- emelte ki köszöntőjében Dr. Vilmányi Márton. A GTK Tehetsége Ösztöndíjat számos hallgató második alkalommal nyerte el, ezzel is bizonyítva, hogy kiemelkedő teljesítményük tehetségen és szorgalmon alapul. Számukra megnyílik a lehetőség, hogy csatlakozzanak a kar mentorprogramjához, amelynek keretein belül egy-egy oktató mentor segítik őket a szakmai előmenetelben.

Ezúton gratulálunk az ösztöndíjat elnyert hallgatóknak!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. október 03.

Kiemelt_Antalicz_B

Első díjat nyert az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, és egyedül épített a lézerfényt mérni képes szenzort. Felsőfokon beszél németül, angolul olvas szakcikkeket, miközben kínaiul tanul. A kollégiumában segíti az önképzőkör munkáját, s emellett egy új kutatási projekthez számítógépes szoftvert ír. Ő Antalicz Balázs, a Szegedi Tudományegyetem MSc-képzéses fizika szakos hallgatója, akitől leckét kaptunk lendületből és szakmai elhivatottságból.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 13. 17:00 - december 31. 18:00
  Gyenes Kálmán a Délmagyarország fotósaként hosszú éveken keresztül örökítette meg nemcsak Szeged, hanem Csongrád megye mindennapjait is, emellett számtalan felvételt készített szeretett Erdélyérôl is. A tárlaton a nem régen elhunyt fotómûvész alkotásaiból mutatunk be egy olyan válogatást, melyen megjelennek a sportversenyek izgalmai, a rendszerváltás legendás pillanatai vagy éppen Tarján panelépületeinek szépségei is. A kiállítás megtekinthetô december 31-ig, naponta 10.00–18.00 óráig.
 • október 17. 16:00 - november 17. 20:00
  Az 1956-ra, a szegedi egyetemen megalakult MEFESZ-re emlékező kiállítást az SZTE Klebelsberg Könyvtár szervezi.