SZTE Info

osztondij

Újabb ösztöndíjasok a Gazdaságtudományi Karon

2013. február 20-án ismét ösztöndíj átadó ünnepségre került sor a Gazdaságtudományi Kar aulájában. A rendezvényen a tavaszi szemeszterre elnyert ösztöndíjakról szóló oklevelet kapták meg a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó, önköltséges képzésen, nappali tagozaton tanuló hallgatók.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az eseményt a Dr. Rácz Béla általános rektorhelyettes és Dr. Vilmányi Márton a Gazdaságtudományi Kar dékánja nyitotta meg; az első szemeszter ösztöndíjasainak eredményét és az ösztöndíjrendszer felépítését Dr. Deák István összegezte.

Az ösztöndíjak pályázat formájában, a www.eco.u-szeged.hu/osztondíj oldalon voltak elérhetőek mindazok számára, akik a 2012-es felvételi eljárás után önköltséges alapképzésben, nappali tagozaton kezdhették meg tanulmányaikat. A hallgatóknak - az előző szemeszter pályázati eljárásához hasonlóan- pályázatukhoz csatolniuk kellett önéletrajzaikat, motivációs leveleiket, valamint egyes ösztöndíjaknál személyes meghallgatásra is sor került. A rangsorolás alapját a hallgatók őszi félévben elért tanulmányi eredményét és előrehaladását mutató korrigált kreditindex alkotta.

A kari ösztöndíj mellett egy újabb vállalati ösztöndíjjal bővült a támogatások köre. A legújabb ösztöndíj alapító vállalkozás, a 7P Kft az uniós társfinanszírozás területén nyújt szolgáltatást, lefedve a tanácsadási tevékenységek meghatározó hányadát, és partnerei között tudva a régióban tevékenykedő hazai tulajdonú kis- és középvállalkozásokat, valamint az államháztartásban tevékenykedő szervezeteket. A 7P ösztöndíj támogatásával egy tehetséges hallgató mentesül az önköltség megfizetése alól.

„Az ösztöndíj nem jutalom, hanem karunk elismerése. Önök méltán lehetnek büszkék arra, hogy 270 hallgató közül a legjobb 26 közé tartoznak”- emelte ki köszöntőjében Dr. Vilmányi Márton. A GTK Tehetsége Ösztöndíjat számos hallgató második alkalommal nyerte el, ezzel is bizonyítva, hogy kiemelkedő teljesítményük tehetségen és szorgalmon alapul. Számukra megnyílik a lehetőség, hogy csatlakozzanak a kar mentorprogramjához, amelynek keretein belül egy-egy oktató mentor segítik őket a szakmai előmenetelben.

Ezúton gratulálunk az ösztöndíjat elnyert hallgatóknak!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 14. 10:00 - 22. 19:30
  A Tiszatáj Online Plüss Műhely rovata gyűjtést szervez Kárpátaljára, hogy olyan gyerekek is olvashassanak, akik nem könnyen jutnak magyar nyelvű könyvekhez! A szervezők kérik: "Hozz magaddal legalább egy – használt, de jó állapotú – gyerekkönyvet vagy alsós tankönyvet. Az adományokat március 14-től március 22-ig várjuk a kijelölt gyűjtőpontokon." A könyvek már másnap el is indulnak a Szegedi Görögkatolikus Egyházközség és a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola segítségével kárpátaljai magyar gyerekhez. Szervezők: FISZ - Fiatal Írók Szövetsége, Tiszatájonline.hu. Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap.
 • március 22.
  11:00 - 13:00
 • március 22.
  15:00 - 17:00
  A Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány és a Szegedi Tudományegyetem közös programján megjelenteket köszönti: a Nobel-díjas bert Sakmann, valamint Varró András professzor (SZTE). Hegyi Péter professzor bemutatja a SZEGEDI TUDÓS AKADÉMIÁT (SZTA), valamint annak középiskolai programja. Buzsáki György (Brain Prize 2011, a New York Egyetem Idegtudományi Intézetének professzora) előadásának címe: A KOGNITÍV TEVÉKENYSÉG MOTORIKUS EREDETE. Előtte Buzsáki Györgyöt bemutatja a vele együtt dolgozó Berényi Antal (SZTE).
 • március 22.
  17:00 - 18:30
  Az SZTE A Bölcsészettudományi Kar Choreomundus csapata bepillantott Szeged táncéletébe. Az élményeikről kiállítást készítettek.
 • március 22.
  17:00 - 18:30
  Az American Corner Szeged első programjaként a pennsylvaniai Arcadia Egyetem afroamerikai irodalommal és kultúrával foglalkozó oktatója, Dr. Kalenda Eaton tart előadást a Nők Történelmi Hónapja alkalmából. Az előadás angol nyelvű, a részvétel ingyenes. Az előadó az SZTE-BTK Amerikanisztika Tanszékének meghívására érkezik Szegedre.