SZTE Info

osztondij

Újabb ösztöndíjasok a Gazdaságtudományi Karon

2013. február 20-án ismét ösztöndíj átadó ünnepségre került sor a Gazdaságtudományi Kar aulájában. A rendezvényen a tavaszi szemeszterre elnyert ösztöndíjakról szóló oklevelet kapták meg a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó, önköltséges képzésen, nappali tagozaton tanuló hallgatók.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az eseményt a Dr. Rácz Béla általános rektorhelyettes és Dr. Vilmányi Márton a Gazdaságtudományi Kar dékánja nyitotta meg; az első szemeszter ösztöndíjasainak eredményét és az ösztöndíjrendszer felépítését Dr. Deák István összegezte.

Az ösztöndíjak pályázat formájában, a www.eco.u-szeged.hu/osztondíj oldalon voltak elérhetőek mindazok számára, akik a 2012-es felvételi eljárás után önköltséges alapképzésben, nappali tagozaton kezdhették meg tanulmányaikat. A hallgatóknak - az előző szemeszter pályázati eljárásához hasonlóan- pályázatukhoz csatolniuk kellett önéletrajzaikat, motivációs leveleiket, valamint egyes ösztöndíjaknál személyes meghallgatásra is sor került. A rangsorolás alapját a hallgatók őszi félévben elért tanulmányi eredményét és előrehaladását mutató korrigált kreditindex alkotta.

A kari ösztöndíj mellett egy újabb vállalati ösztöndíjjal bővült a támogatások köre. A legújabb ösztöndíj alapító vállalkozás, a 7P Kft az uniós társfinanszírozás területén nyújt szolgáltatást, lefedve a tanácsadási tevékenységek meghatározó hányadát, és partnerei között tudva a régióban tevékenykedő hazai tulajdonú kis- és középvállalkozásokat, valamint az államháztartásban tevékenykedő szervezeteket. A 7P ösztöndíj támogatásával egy tehetséges hallgató mentesül az önköltség megfizetése alól.

„Az ösztöndíj nem jutalom, hanem karunk elismerése. Önök méltán lehetnek büszkék arra, hogy 270 hallgató közül a legjobb 26 közé tartoznak”- emelte ki köszöntőjében Dr. Vilmányi Márton. A GTK Tehetsége Ösztöndíjat számos hallgató második alkalommal nyerte el, ezzel is bizonyítva, hogy kiemelkedő teljesítményük tehetségen és szorgalmon alapul. Számukra megnyílik a lehetőség, hogy csatlakozzanak a kar mentorprogramjához, amelynek keretein belül egy-egy oktató mentor segítik őket a szakmai előmenetelben.

Ezúton gratulálunk az ösztöndíjat elnyert hallgatóknak!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. december 06.

kiemelt_Dux_Laszlo

Biológia, kémia és fizika tantárgyból, valamint a Nobel-díjas rektor életéből, munkásságából áll össze évről évre az egyre népszerűbb SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny kérdéssora. A zsűri elnökével, prof. Dr. Dux László tanszékvezető egyetemi tanárral a Szent-Györgyi-örökségről és a középiskolások versenyéről beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • január 2. 08:00 - 31. 19:00
  Az SZTE Klebelsberg Könyvtár rendezvénye a Prof. Dr. Németh András (SZTE ÁOK) emlékére rendezett tárlat. További információ az SZTE Hírportálján: http://www.u-szeged.hu/sztehirek/2017-november/kiallitas-dr-nemeth
 • január 17.
  13:00 - 16:30
  Az új évben is folytatódik a Mentor(h)áló Klub – ismét vadonatúj programmal várják az érdeklődőket! A klubfoglalkozás alkalmával a vendégek részt vehetnek a Lehet egy lappal több? c. játékos matematikai program bemutatásán – a foglalkozás szervezője a Mentor(h)áló egyik legaktívabb köznevelési partnerintézménye, a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola! A foglalkozáson való részvétel továbbra is ingyenes. További információ:http://www.jgypk.hu/mentorhalo/lehet-egy-lappal-tobb/
 • január 17.
  17:00 - 18:30
  Az SZTE Sófi Ösztöndíj Alapítvány által támogatott fiatal szegedi tehetségeket bemutató sorozat főszereplője: Paluch-Kujáni Yvett. Az SZTE Bölcsészettudományi Kar régészhallgatójának érdeklődése igen szerteágazó: az ásatásokon és a kutatómunkában az ókori barbár népek hitvilágát és gazdálkodását kutatja a Kárpát-medencében és a keleti területeken egyaránt. A Sófi-ösztöndíjas fiatallal Szalay István matematikus (SZTE JGYPK), a Közéleti Kávéház Egyesület kuratóriumi elnöke beszélget.
 • január 18. 10:00 - 20. 17:00
 • január 18. 10:00 - 19. 18:00
  A Szegedi Tudományegyetem Informatikai Tanszékcsoportja tizennegyedik alkalommal rendezi meg a Magyar Számítógépes Nyelvészeti Konferenciát. A konferencia a nyelvtechnológia területén végzett kutatások és eredményeik ismertetésének ad otthont. Fõ célja az elvégzett vagy folyamatban lévõ kutatások és fejlesztések legaktuálisabb eredményeinek bemutatása, de lehetõség nyílik hallgatói projektek, ill. a nyelvtechnológia ipari alkalmazásainak ismertetésére is. További információ: http://rgai.inf.u-szeged.hu/index.php?lang=hu&page=mszny2018