SZTE Info

Újságíró és marketinges gyakornokokat keres az SZTE

Március 11-éig jelentkezhetnek első körben az érdeklődő hallgatók az SZTE Média Centrum, illetve a Marketing és Kommunikációs Igazgatóság gyakornoki felhívására. A szegedi egyetem kommunikációs és gazdasági képzésein is lehetőséget kínál hallgatóinak a gyakorlati munkára.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Érdekel a média világa? Szívesen látnád viszont a neved az újságok hasábjain vagy stáblistákon? Van kedved interjút készíteni ismert emberekkel? Koncertekre, fesztiválokra, kiállítás-megnyitókra, színházi bemutatókra járni? Bejutni olyan helyekre, ahova magánemberként talán sosem sikerülne? Netán szívesen vennél részt a Szegedi Tudományegyetem közösségi médiakampányának előkészítésében és lebonyolításában? Szeretnéd népszerűsíteni az SZTE-t a beiskolázási időszakban? Van kedved statisztikai adatelemzéseket, elemző tanulmányokat készíteni?


Aki ezek közül a kérdések közül akár egyre is igennel válaszolt, jelentkezzen bátran gyakornoknak, önkéntesnek az SZTE Média Centrumhoz, illetve a Marketing és Kommunikációs Igazgatósághoz. A két egyetemi egység ebben a szemeszterben újra elindítja népszerű gyakornoki programját, első körben 2013. március 11-éig (hétfő) várja az érdeklődő hallgatók pályázatait. Az SZTE GTK-s hallgatók számára a szakmai gyakorlatot kiváltó gyakornoki munkára augusztus második felétől lesz lehetőség.


Az SZTE Karrier Iroda március 13-i állásbörzéjén, a TIK-ben (Szeged, Ady tér 10.), többek között az önkéntes és gyakornoki programot hirdető SZTE Marketing Igazgatóság és a Média Centrum is képviselteti magát, információt szolgáltat..


Az újságíró gyakornokkal kapcsolatban elvárás az analizáló- és szintetizáló képesség, a jó íráskészség, kommunikációs készség, valamint a határozott fellépés. Felhasználói szinten ismerniük kell továbbá a Microsoft Office Excel, Word és PowerPoint számítógépes programokat. Az elemző marketing gyakornokoknak e három mellett az SPSS programban is tájékozottnak kell lenniük.

Nagyszerű lehetőségek nyílnak azok előtt, akik bizonyítják tehetségüket, tudásukat és elkötelezettségüket az önkéntes és gyakornoki program keretében: akár az eurorégiós és a hazai regionális sajtóorgánumoknak, illetve az egyetemi sajtónak (print, online, rádió, televízió) dolgozhatnak. Rendszeresen publikálhatnak például az SZTE Magazinban és az egyetem honlapján (www.u-szeged.hu). Az arra rátermettek bekapcsolódhatnak a hirdetési tanácsadói tevékenységbe, illetve a PR-referensi feladatokba, az egyetemi kommunikációszervezésbe. Az SZTE Média Centrum saját ösztöndíjprogrammal segíti a legtehetségesebb gyakornok tanulmányait, az önkéntesek munkájukról referenciát állít ki, az itt szerzett tapasztalat és kapcsolati tőke pedig később remekül hasznosítható a munkaerőpiacon.


Jelentkezni újságíró gyakornoknak a szovivo@rekt.szte.hu, marketinges gyakornoknak a pr@rekt.szte.hu e-mail címen lehet. A pályázathoz magyar nyelvű önéletrajzokat és motivációs levelet is csatolni kell. A gyakornokokat személyes interjú során választják ki.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. december 06.

kiemelt_Dux_Laszlo

Biológia, kémia és fizika tantárgyból, valamint a Nobel-díjas rektor életéből, munkásságából áll össze évről évre az egyre népszerűbb SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny kérdéssora. A zsűri elnökével, prof. Dr. Dux László tanszékvezető egyetemi tanárral a Szent-Györgyi-örökségről és a középiskolások versenyéről beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • december 18.
  10:00 - 14:30
  A Paál Zoltán díj átadása. A Katalízis Munkabizottság elnökének megválasztása. Sápi András (SZTE Alkalmazott és Környezeti Kémiai Tanszék) – Tervezett Katalízis: Nano- és in-situ technológiákkal a nagy aktivitás és szelektivitás felé. Havasi Viktor (SZTE Alkalmazott és Környezeti Kémiai Tanszék, PhD munka bemutató) – Ritkaföldfémekkel dópolt stroncium-aluminátok hasznosítása a fotokatalízisben. Ádám Adél (SZTE Szerves Kémiai Tanszék) – Nikkel nanorészecskék előállítása, jellemzése és felhasználása katalizátorként SZTE Alkalmazott és Környezeti Kémiai Tanszék). Varga Gábor (SZTE Szerves Kémiai Tanszék) – Átmenetifém-aminosav komplex-CaAl-réteges kettős hidroxid kompozitok készítése, szerkezetvizsgálatuk és katalitikus alkalmazásaik. Mészáros Rebeka, Ötvös Sándor Balázs, Varga Gábor, Kocsis Marianna, Pálinkó István, Fülöp Ferenc (SZTE Gyógyszerkémiai Intézet) – Hatékony heterogén ezüst katalizátor fejlesztése terminális alkinek közvetlen nitrillé alakításához. Gyulavári Tamás Zsolt (SZTE Alkalmazott és Környezeti Kémiai Tanszék) – Látható fénnyel gerjeszthető titán-dioxidok előállítása és jellemzése. Musza Katalin (SZTE Szerves Kémiai Tanszék) – Cu/Cu2O nanorészecskék szintézise, jellemzése és katalitikus aktivitásuk egy kapcsolási reakcióban. Tungler Antal (MTA Energiatudományi Kutatóközpont) – Gyógyszeripari szennyvizek ártalmatlanítása és hasznosítása.
 • december 19.
  10:00 - 16:47
  Az MTA Elektrokémiai Munkabizottság tudományos ülésének programja: Janáky Csaba (SZTE) – Új eredmények és kutatási irányok a szegedi fotoelektrokémiában. Kormányos Attila (SZTE) – Vezető polimer alapú összetett elektródok fotoelektrokémiája. Samu Gergely Ferenc (SZTE) – Optikailag aktív perovszkit elektródok vizsgálata. Kovács Noémi (ELTE) – Titánötvözetek elektrokémiai stabilitásának vizsgálata kettős potenciodinamikus vezérlést alkalmazó módszerekkel. Szekeres Krisztina Júlia (ELTE) – Vezető polimerfilm elektródok elektrokémiai és morfológiai vizsgálata. Pap Sándor József (MTA Energiakutató) – Réz(II)-peptid komplexek tervezése O2 elektrokatalitikus termeléséhez. Péter László (MTA Wigner) – Cirkónium elektrolitikus hidrogénezése. Tóth Péter Sándor (SZTE) – Grafén és egyéb kétdimenziós nanoszerkezetek (foto)elektrokémiai vizsgálata. Pajkossy Tamás (MTA TTK) – Egyebek. A rendezvény szervezője: SZAB Kémiai Szakbizottság Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Munkabizottság.
 • december 19.
  15:00 - 17:00
  SZAB Orvostudományi Szakbizottság Sprottudományi Munkabizottság.
 • *
  december 19.
  17:00 - 18:30
  Mikszáth Kálmántól kezdve Wass Alberten át Oravecz Imréig több író, illetve számos tanulmány tudós szerzője is foglalkozik az amerikai kontinensen diaszpórában élő magyarok helyzetével. Újszászi Ilona újságíró, az SZTE közkapcsolati koordinátora legújabb riportkönyvében családtörténetekkel válaszol a kérdésre: Hogyan lettek ők „amerikai magyarok”? A fotókkal, számokkal, tényekkel illusztrált könyvbemutatón szó esik az amerikai bevándorlási hullámok különbözőségeiről és tanulságairól, ami segítheti a napjainkban Európát érintő migrációs válság értelmezését is.