SZTE Info

Újságíró és marketinges gyakornokokat keres az SZTE

Március 11-éig jelentkezhetnek első körben az érdeklődő hallgatók az SZTE Média Centrum, illetve a Marketing és Kommunikációs Igazgatóság gyakornoki felhívására. A szegedi egyetem kommunikációs és gazdasági képzésein is lehetőséget kínál hallgatóinak a gyakorlati munkára.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Érdekel a média világa? Szívesen látnád viszont a neved az újságok hasábjain vagy stáblistákon? Van kedved interjút készíteni ismert emberekkel? Koncertekre, fesztiválokra, kiállítás-megnyitókra, színházi bemutatókra járni? Bejutni olyan helyekre, ahova magánemberként talán sosem sikerülne? Netán szívesen vennél részt a Szegedi Tudományegyetem közösségi médiakampányának előkészítésében és lebonyolításában? Szeretnéd népszerűsíteni az SZTE-t a beiskolázási időszakban? Van kedved statisztikai adatelemzéseket, elemző tanulmányokat készíteni?


Aki ezek közül a kérdések közül akár egyre is igennel válaszolt, jelentkezzen bátran gyakornoknak, önkéntesnek az SZTE Média Centrumhoz, illetve a Marketing és Kommunikációs Igazgatósághoz. A két egyetemi egység ebben a szemeszterben újra elindítja népszerű gyakornoki programját, első körben 2013. március 11-éig (hétfő) várja az érdeklődő hallgatók pályázatait. Az SZTE GTK-s hallgatók számára a szakmai gyakorlatot kiváltó gyakornoki munkára augusztus második felétől lesz lehetőség.


Az SZTE Karrier Iroda március 13-i állásbörzéjén, a TIK-ben (Szeged, Ady tér 10.), többek között az önkéntes és gyakornoki programot hirdető SZTE Marketing Igazgatóság és a Média Centrum is képviselteti magát, információt szolgáltat..


Az újságíró gyakornokkal kapcsolatban elvárás az analizáló- és szintetizáló képesség, a jó íráskészség, kommunikációs készség, valamint a határozott fellépés. Felhasználói szinten ismerniük kell továbbá a Microsoft Office Excel, Word és PowerPoint számítógépes programokat. Az elemző marketing gyakornokoknak e három mellett az SPSS programban is tájékozottnak kell lenniük.

Nagyszerű lehetőségek nyílnak azok előtt, akik bizonyítják tehetségüket, tudásukat és elkötelezettségüket az önkéntes és gyakornoki program keretében: akár az eurorégiós és a hazai regionális sajtóorgánumoknak, illetve az egyetemi sajtónak (print, online, rádió, televízió) dolgozhatnak. Rendszeresen publikálhatnak például az SZTE Magazinban és az egyetem honlapján (www.u-szeged.hu). Az arra rátermettek bekapcsolódhatnak a hirdetési tanácsadói tevékenységbe, illetve a PR-referensi feladatokba, az egyetemi kommunikációszervezésbe. Az SZTE Média Centrum saját ösztöndíjprogrammal segíti a legtehetségesebb gyakornok tanulmányait, az önkéntesek munkájukról referenciát állít ki, az itt szerzett tapasztalat és kapcsolati tőke pedig később remekül hasznosítható a munkaerőpiacon.


Jelentkezni újságíró gyakornoknak a szovivo@rekt.szte.hu, marketinges gyakornoknak a pr@rekt.szte.hu e-mail címen lehet. A pályázathoz magyar nyelvű önéletrajzokat és motivációs levelet is csatolni kell. A gyakornokokat személyes interjú során választják ki.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 14. 10:00 - 22. 19:30
  A Tiszatáj Online Plüss Műhely rovata gyűjtést szervez Kárpátaljára, hogy olyan gyerekek is olvashassanak, akik nem könnyen jutnak magyar nyelvű könyvekhez! A szervezők kérik: "Hozz magaddal legalább egy – használt, de jó állapotú – gyerekkönyvet vagy alsós tankönyvet. Az adományokat március 14-től március 22-ig várjuk a kijelölt gyűjtőpontokon." A könyvek már másnap el is indulnak a Szegedi Görögkatolikus Egyházközség és a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola segítségével kárpátaljai magyar gyerekhez. Szervezők: FISZ - Fiatal Írók Szövetsége, Tiszatájonline.hu. Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap.
 • március 22.
  11:00 - 13:00
 • március 22.
  15:00 - 17:00
  A Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány és a Szegedi Tudományegyetem közös programján megjelenteket köszönti: a Nobel-díjas Bert Sakmann, valamint Varró András professzor (SZTE). Hegyi Péter professzor bemutatja a SZEGEDI TUDÓS AKADÉMIÁT (SZTA), valamint annak középiskolai programja. Buzsáki György (Brain Prize 2011, a New York Egyetem Idegtudományi Intézetének professzora) előadásának címe: A KOGNITÍV TEVÉKENYSÉG MOTORIKUS EREDETE. Előtte Buzsáki Györgyöt bemutatja a vele együtt dolgozó Berényi Antal (SZTE).
 • március 22.
  17:00 - 18:30
  Az SZTE A Bölcsészettudományi Kar Choreomundus csapata bepillantott Szeged táncéletébe. Az élményeikről kiállítást készítettek.
 • március 22.
  17:00 - 18:30
  Az American Corner Szeged első programjaként a pennsylvaniai Arcadia Egyetem afroamerikai irodalommal és kultúrával foglalkozó oktatója, Dr. Kalenda Eaton tart előadást a Nők Történelmi Hónapja alkalmából. Az előadás angol nyelvű, a részvétel ingyenes. Az előadó az SZTE-BTK Amerikanisztika Tanszékének meghívására érkezik Szegedre.