SZTE Info

Ülésezett az SZTE megújult Szenátusa

Megújult a szegedi egyetem döntéshozó testülete. Az SZTE Szenátusa 2013. február 4-i ülésén megjelent a felsőoktatási helyettes államtitkár.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem megújított Szenátusa első ülésének egy részén megjelent Maruzsa Zoltán. A felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár 2013. február 4-én szólt a szféra egészét és a szegedi egyetem költségvetését érintő számokról. Kitért többek között a felsőoktatási intézmények kiválóságáról szóló kormányrendelet ismertetésére, majd válaszolt az SZTE szenátorainak kérdésére.

(Maruzsa Zoltán helyettes államtitkár interjút adott az SZTE MédiaCentrumnak, melyet a www.u-szeged.hu honlapon később közlünk.)

 

A jogszabályok módosulása és az utóbbi néhány hétben levezényelt választások miatt megváltoztak a Tisza-parti universitast irányító testületének belső arányai. A változásai közül az egyik, hogy képviselete lett a szegedi egyetem doktori iskoláinak az öt fő tudományterület szerint 1-1 képviselővel. Az is újdonság, hogy a nem vezető beosztású oktatók is képviselettel rendelkeznek immár, a posztra Sebőné Szenes Márta adjunktust választották az erre jogosultak. Az egyéb, nem oktatói-kutatói munkakörben foglalkoztatottak Irinyi Tamás diplomás ápolót küldték szenátoruknak. Az SZTE Közalkalmazotti Tanácsa két személyt delegált, az Egyetem Hallgatói Önkormányzata 13, míg a Doktorandusz Önkormányzat 1 személyt küldhetett a Szenátusba.

Az SZTE Közalkalmazotti Tanácsa két személyt és az egyetemen működő reprezentatív szakszervezetek is két főt delegáltak (Thurzó Lászlót, a SZOTE Szakszervezet titkárát és Király Andreát, az FDSZ SZTE megbízott elnökét. Az Egyetem Hallgatói Önkormányzata 13, míg a Doktorandusz Önkormányzat 1 személyt küldhetett a Szenátusba.

Az SZTE 12 kara képviseletének változatlanul hagyásával a Szenátus létszáma a korábbi 49-ről 52 főre nőtt.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *