SZTE Info

Doktoravató: 85 Phd-hallgatót ünnepelnek

A Szegedi Tudományegyetem Szenátusa ünnepi doktoravató ülést tart 2013. július 4-én.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Doktoravató ülést tart 2013. július 4-én 11.00 órakor a József Attila Tanulmányi és Információs Központ Kongresszusi termében a Szegedi Tudományegyetem Szenátusa.

 

A szegedi universitas 19 akkreditált doktori iskolájában képeznek PhD hallgatókat. Idén összesen 85 doktori oklevelet ad át Varró András professzor, a Szegedi Tudományegyetem tudományos és innovációs rektorhelyettese.

 

A legtöbb, összesen 31 új doktor az SZTE Természettudományi és Informatikai Karához kötődik. Az SZTE Általános Orvostudományi Karához 20, a Bölcsészettudományi Karhoz 18, a Gyógyszerésztudományi Karhoz 11, az Állam és Jogtudományi Karhoz 3, a Gazdaságtudományi Karhoz 2 most avatandó doktor kötődik.

 

Az SZTE TIK-ben tartott doktoravató ünnepség meghívója itt olvasható:

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. augusztus 02.

nyito_PB

Hogyan változik a lakosság véleménye egy sportesemény alatt? Milyen társadalmi hozadéka van egy nemzetközi sporteseménynek? Polcsik Balázs, az SZTE JGYPK Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjasa többek között ezeket a kérdéseket járta körül nyertes pályázatában. A fiatal kutatót tapasztalatairól és eredményeiről kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *