SZTE Info

Gyógyszerészdoktorokat avattak a TIK-ben

Az SZTE Gyógyszerésztudományi Kar diplomaátadó ünnepségét június 29-én tartották.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karán a 2012/2013-as tanévben 78 magyar és 6 angol tagozatos hallgató végzett. Az avatótestület tagjai között volt Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora, Hohmann Judit, a GYTK, Varga Csaba, a Természettudományi és Informatikai Kar dékánhelyettese és Nagy Katalin, a Fogorvostudományi Kar dékánja. A friss gyógyszerészek angolul, illetve magyarul tették le esküjüket, majd egy általuk készített videót is levetítettek, amiben gyermekkori képeik is megjelentek. Tóth Jonathan is énekelt a végzős diákoknak, akik magyarul és angolul is elbúcsúztak alma materüktől.

 

SZTEinfo


GYTK_diplomaoszto
GYTK diplomaosztó - GALÉRIA
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • július 16.
  09:00 - 19:00
  Tizennyolcadik alkalommal rendez nyári egyetemet a magyar nyelv és kultúra iránt érdeklődő külföldieknek a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Hungarológia Központja 2018. július 16-tól augusztus 10-ig.
 • augusztus 26. 08:00 - 30. 16:00
 • augusztus 27.
  11:00 - 19:00
  A Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia Alapítvány 2018. augusztus 27-29. között rendezi meg „Az Újszövetség hellén és júdaista háttere” című konferenciáját, mely az újszövetségi szerzők szövegeiben fellelhető különböző ókori témák és műfajok a Biblia szövegére gyakorolt hatását vizsgálja. Ebben a tárgyban átfogó konferenciát eddig nem rendeztek Magyarországon úgy, hogy arra egyszerre hívtak volna meg biblikusokat és hellenizmus szakértőket. Az előadások célja a keresztény és a nem keresztény szövegek viszonyának elemzése, nyelve pedig magyar, német és angol.
 • szeptember 10.
  18:00 - 20:00
  A folyamat: a nyolcezresek csúcsára vezető út - Klein Dávid előadása
 • szeptember 18.
  18:00 - 19:00
  Velünk élő robotok - a technológia hatása mindennapjainkra