Bezár

Hírarchívum

Hálózatépítő konferenciával folytatódik a FuturICT.hu projekt

Hálózatépítő konferenciával folytatódik a FuturICT.hu projekt

2013. június 13.
2 perc

Az SZTE konzorciumi partnere, az ELTE szervezésében nagyszabású szakmai fórumra kerül sor Budapesten június 14-én az „Infokommunikációs technológiák a jövő társadalma” (FuturICT.hu) projekt keretében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem mint projektgazda vezetésével, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a DEAK Kooperációs Kutatási Nonprofit Zrt., valamint a BME VIKING Villamosmérnöki és Informatikai Kutató-Fejlesztő Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság konzorciumi partnerségében 2012. december 1-je és 2014. november 30-a között valósul meg az „Infokommunikációs technológiák a jövő társadalma” (FuturICT.hu) program. A projekt részeként az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kara (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A) ad otthont a június 14-i hálózatépítő konferenciának, melynek célja a potenciális partnerek elérése (mind az akadémiai, mind az ipari szférából) a projektben megfogalmazott feladatok végrehajtására, illetve a további együttműködések elősegítésére. Ennek keretében 9.30 és 15.40 között egyrészt a konzorcium tagjai tartanak bemutatkozó előadásokat, másrészt a külső szervezetek meghívott előadói mondják el a lehetséges kapcsolódási pontokat. A rendezvény keynote speakere Dirk Helbing professzor (Swiss Federal Institute of Technology, Zürich), a FuturICT FET Flagship EU-pályázat szervezője, ezért az esemény hivatalos nyelve az angol. A Szegedi Tudományegyetem Informatikai Tanszékcsoportjának két szakembere, Farkas Richárd és Vinkó Tamás is előadással jelentkezik majd az ELTE TTK-n.

 

Tekintse meg a június 14-i budapesti fórum részletes menetrendjét!

 

A programra az Infokommunikációs technológiák és a jövő társadalma (FuturICT.hu) című,
TÁMOP-4.2.2.C-11/1/KONV-2012-0013
 azonosítószámú projekt keretében került sor. A projekt az Európai Unió támogatásával az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.
   


uszt_logo_rgb Infoblokk3_ESZA_egyes

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek