SZTE Info

Jogi Kari Könyvünnep bemutatókkal az SZTE-n

Harmadik alkalommal rendeznek könyvünnepet az SZTE Állam- és Jogtudományi Karán. A június 27-i rendezvényen a kar oktatóinak elmúlt években megjelent köteteibe is belelapozhatunk.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Szabó Imre dékán megnyitójával veszi kezdetét június 27-én 11 órakor a Jogi Kari Könyvünnep a Kari Társalgóban (Óépület, III. emelet). A rendezvényen minden évben hagyományosan a kar oktatóinak elmúlt évben megjelent köteteit is bemutatják.

 

Ez alkalommal Ember Alex Frigyes Az üzemi baleset című kötetét Kun Attila, a Károli Gáspár Református Egyetem tanszékvezető egyetemi docense mutatja be. Fantoly Zsanett A büntető tárgyalási rendszerek sajátosságai és a büntető eljárás hatékonysága című könyvéről Hack Péter, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem egyetemi docense beszél. Molnár Imre A locatio conductio a klasszikus kori római jogban című írásáról Sáry Pál, a Miskolci Egyetem docense szól.

 

Regisztrálni az ajtk.dekani@juris.u-szeged.hu címre küldött e-maillel vagy telefonon a 06-62/544-197-es telefonszámon lehet.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. december 06.

kiemelt_Dux_Laszlo

Biológia, kémia és fizika tantárgyból, valamint a Nobel-díjas rektor életéből, munkásságából áll össze évről évre az egyre népszerűbb SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny kérdéssora. A zsűri elnökével, prof. Dr. Dux László tanszékvezető egyetemi tanárral a Szent-Györgyi-örökségről és a középiskolások versenyéről beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

  • december 5. 17:00 - 15. 20:00
    Az SZTE 2017-es Szent-Györgyi emlékév programjaként az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság Kulturális Iroda Minden, ami C-vitamin címmel fotópályázatot hirdetett. A felhívására érkező fényképeket tekinthetik meg a kiállításon. A kiállítást megnyitja: Dr. Datki Zsolt neurobiológus (SZTE ÁOK). Közreműködik: Dr. Kosztolányi József egyetemi docens (SZTE TTIK Bolyai Intézet). A fotókiállítás 2017. december 15-ig, munkanapokon 8-20 óra között tekinthető meg.
  • december 15.
    06:16 - 06:16
    Az SZTE Mentor(h)áló projekt és a Somogyi-könyvtár közös, Pedagógiai esték című sorozatának advent váró programjának vendége: Kondé Lajos, a szegedi Dóm plébánosa, akinek az ifjúságért végzett munkáját Pro Urbe Szeged-díjjal és Csongrád megye díszpolgári címével is elismerték már.