Bezár

Hírarchívum

KÉK tábor az SZBK-ban

KÉK tábor az SZBK-ban

2013. június 28.
1 perc

Tehetséges, az élettudományok iránt érdeklődő középiskolásoknak szervezte meg hagyományos, úgynevezett KÉK táborát az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpontban a Straub Örökség Alapítvány.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A „Tehetséghidak Program”című kiemelt projekt része az Élettudományi intenzív szünidei tehetségfejlesztő program. Idén a TÁMOP-3.4.5-12-2010-0001 azonosító számú projekt is hozzájárul a Straub Örökség Alapítvány által létrehozott 8. Középiskolás Élettudományi Kutatótábor, azaz a 8. KÉK sikeréhez.

Idén a Magyarországon működő tehetségpontokhoz és civil szervezetekhez kapcsolódó diákok is megismerték a felhívást az Élettudományi intenzív szünidei programról. Ugyanakkor – a korábbi évek hagyományainak megfelelően – intézmények és civil szervezetek is delegálhattak középiskolásokat. Az idei KÉK táborban, június 23-tól július 5-ig, az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpontban foglalkoznak a fiatalokkal. A tábor mindenki számára ingyenes.

Az Élettudományi intenzív szünidei tehetségfejlesztő táborban a biológia iránt érdeklődő diákok megismerkednek a jelenkori élettudományi kutatásokkal, betekintést nyernek egy kutató intézet életébe, és az egyetemen folyó kutató munkába.

Hagyomány, hogy az élettudományi intenzív szünidei tehetségfejlesztő tábor időszakában délelőttönként neves egyetemi oktatók, kutatók, akadémikusok, a biotechnológia hazai képviselői tartanak előadást, délutánonként pedig laborgyakorlatokon vesznek részt a diákok. Ugyanakkor az ország minden szegletéből Szegedre zarándokoló fiatalok, szabadidős programként, szegedi városnézésen vesznek részt, ellátogatnak az Ópusztaszeri Nemzeti Parkba, illetve a Szegedi Vadasparkba, az Egyetemi Füvészkertbe is.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek