SZTE Info

Kígyósimogató és rekordversírás

A 84. Ünnepi Könyvhét rendezvényei a Dugonics téren vasárnap is várják az érdeklődőket.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2013. június 9. 12.00, Dugonics tér: 

A vasárnap a gyerekek napja a könyvhéten: számos program szórakoztat kicsiket és nagyokat. A nap egy meglepetéssel indult: Turku, Szeged testvérvárosa önkéntes tűzoltózenekarának előadását hallhatta a közönség. A 140 éves zenekar 30 évvel ezelőtt járt Szegeden. A 22 fellépő közül egy zenész volt Szegeden 30 éve, ő egyébként már 84 éves.

A Somogyi utca felől az árnyas játszóligetben a Szegedi Vadaspark állatsimogatóval várja a bátrabbakat: kígyót, teknősbékát és csótányt is lehet simogatni. Az Égbolt sátránál rekordversírással fogadják a kicsiket. Ezenkívül hangszersimogatóval és -bemutatóval kápráztatják el az érdeklődő apróságokat. A Partiscum Planetáriuma ma is ingyenesen nyitva áll a Naprendszer titkaira kíváncsi családok előtt.

Pilcz Roland, Kalyber Joe történeteinek megalkotója és megrajzolója közös képregényrajzolást tart a gyerekekkel.


Illés Réka Gabriella

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *