SZTE Info

A magyar feltalálókat ünneplik Szegeden

Június 13-án 11 órai kezdettel a Szegedi Akadémiai Bizottság székházának dísztermében ünnepli meg a Magyar Feltalálók Napját nyilvános egyesületi díszülés keretében a Magyar Feltalálók Egyesülete (MAFE) a Szegedi Tudományegyetemmel és a Szegedi Akadémiai Bizottsággal.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az eseményre a MAFE-tagság és hozzátartozóik, a hazai innováció legilletékesebbjei, az Országgyűlés Innovációs és Fejlesztési Eseti Bizottság tagjai, a terület kormányzati vezetőik és a rokon társadalmi szervezetek képviselői hivatalosak, valamint a szervezők várnak minden érdeklődőt, hogy tiszteljék meg a magyar feltalálókat és sikereiket.

 

Program:

 

Díszülés (11:00 – 13:00)

Köszöntő: Dékány Imre, a Szegedi Akadémiai Bizottság Elnöke, az MTA rendes tagja

1. Szabó Gábor, az MTA rendes tagja, egyetemi tanár, az SZTE rektora: Szent-Györgyi Albert szellemi öröksége – előadás

2. Körkérdés a XXI. század „Év feltalálóinak” – Hogyan lettem feltaláló? Válaszolnak: Vedres András, Szunai Miklós, Oros Gyula, Szöllősy János, Khaled Nashwan, Boros Béla, Raisz Iván, Subert István, Nádas Béla és Molnárka Győző.

3. Vedres András, IFIA-elnök (International Federation of Inventors’ Associations): A feltalálói világszervezet iránymutatása – Mit kellene feltalálni, és hogyan hasznosítani?

 

A rendezvény szépen illeszkedik a június 12-i Magyar Műszaki Értelmiség Napjához, melyhez a Szegedi Tudományegyetem a Szent-Györgyi Albert Agóra Informatóriumban rendezett színes programokkal kapcsolódik, részletek ITT.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *