Bezár

Hírarchívum

Programkavalkád az SZTE Alma Mater családi hétvégéjén

Programkavalkád az SZTE Alma Mater családi hétvégéjén

2013. június 12.
3 perc

A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány, valamint a Magyar Vöröskereszt munkáját támogathatják adományaikkal a 8. SZTE Alma Mater Weekend és Egyetemi Sportnap résztvevői. Bográcsfőzés és sportversenyek is színesítik a június 23-i rendezvény programjait.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Idén nyolcadik alkalommal várja az SZTE Alma Mater munkatársait, tagjait, öregdiákjait és családjaikat az SZTE Alma Mater Weekend és Egyetemi Sportnap, amely minden eddiginél színesebb programokat kínál látogatóinak. Mintegy felvezetőként június 22-én, szombaton 14:30-tól családi filmvetítést tartanak a Belvárosi moziban. Az érdeklődők a „Lotte és a holdkő titkai” című kalandos mesefilmet nézhetik meg kedvezményesen, Alma Mater-kártyával 500 forintért.

 

Bográcsfőző versenytől a zumbáig

Június 23-án, vasárnap tartják az Alma Mater Weekend és Egyetemi Sportnapot az SZTE Sportközpontban a Hattyas soron. Lesz kari bográcsfőző verseny. Az SZTE karai, egységei külön csapatokat alkotva kápráztatják el főzőtudásukkal a résztvevőket. A nap végén a zsűri eldönti, melyik együttes a legjobb a szakácsmesterségben. Az elkészült finomságokból az első 200 regisztráló ingyen fogyaszthat.

 

Egyénileg és csapatokban is részt lehet majd venni a sportversenyeken 10 órától. A jelentkezők több helyszínen, több időpontban játszanak majd az alábbi sportágakban: kispályás labdarúgás, streetball, tenisz, asztalitenisz, turul, tollaslabda, hétméteres dobóverseny, játékos csapatversenyek gyerekeknek. A nyertesek a nap végén értékes nyereményeket vehetnek át.

 

A résztvevők különböző sportokat, mozgásformákat is kipróbálhatnak. Szakemberek segítsége és felügyelete mellett a gyermekek és felnőttek egyaránt megismerkedhetnek az általuk kiválasztott sportággal: TRX, Csiri-biri torna (20 perces bemutató óra), zumba (20 perces bemutató órák), pilates (30 perces bemutató óra), falmászás, golf, lengőtőke, íjászat, kondi, turul, nordic walking, petanque.

 

Csúszda, ugrálóvár, terápiás kutyák, pneumobil

Egész nap kézműveskedhetnek a kicsik és a nagyok. Lesz egy hatalmas felfújható csúszda, és egy kisebb ugrálóvár is várja a fáradhatatlan lurkókat. Varázslatos mesebeli lényekké, kisállatokká alakulhatnak a gyerekek a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete önkéntes arcfestői segítségével. A Táltos Iskola segítőkutyái és Erdélyi Noémi terápiás kutyavezető bevezeti közönségét a segítőkutyák feladatainak rejtelmeibe. Kihirdetik a „Csúszdára fel!” rajzpályázat győzteseit, akik értékes nyereményekben részesülnek. Az Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány munkatársai minden kérdésre válaszolnak a koraszülöttek mentésével kapcsolatban, és bemutatják az esetkocsijukban található műszereket. A sokoldalú Hanga Ági a „Csiri-biri” tornán kívül játszószőnyeggel is kedveskedik, valamint ifjúsági könyvbemutatóra, papírszínházi produkcióra invitálja a nagyobbakat. Péter Szabó István, az SZTE Mérnöki Kar Folyamatmérnöki Intézetének adjunktusa segítségével látogatók megismerhetik, hogyan működnek a pneumobilok, amelyekkel a szegedi MK Laren csapata májusban aranyérmet szerzett az Egerben tartott nemzetközi versenyen.

 

Jótékonykodhatunk is

Idén gyűjtést is szerveznek a weekenden. A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány a helyszínen várja az adományokat, aki pedig tartós élelmiszert, ruhát vagy játékot juttatna a rászorulóknak, az arcfestő sátornál leadhatja azokat a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete képviselőinek.

 

A rendezvény regisztrációköteles. Regisztrálni június 21-én 10 óráig lehet: http://sztealmamater.hu/hu/szolgaltatasok/rendezvenyek__programok/alma_mater_weekend_es_egyetemi_sportnap/jelentkezes_2013

 

A részletes programot itt olvashatják:

 

SZTEinfo


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek