Bezár

Hírarchívum

Több százan az SZTE Alma Mater sporthétvégéjén

Több százan az SZTE Alma Mater sporthétvégéjén

2013. június 24.
2 perc

Idén is nagy sikert aratott az Alma Mater Weekend. A több mint ötszáz résztvevő vendég között szép számmal képviseltették magukat a gyerkőcök és a totyogósak is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Sportprogramok és bográcsfőző verseny

SZS20130623_szte_alma_mater_sportnap_006Számos program közül válogathattak azok a sportolni vágyók, akik július 23-án ellátogattak az SZTE Alma Mater Weekend helyszínére, a Hattyas sori sportközpontba. A klasszikusnak számító sportesemények mellett különlegességek, mint a turul, a falmászás, a minigolf és az íjászat is rengeteg érdeklődőt vonzottak minden korosztályból. A kismamák és a kisgyermekes anyukák sem maradhattak ki a mozgásból, őket Hanga Ági csiri-biri tornával és játszószőnyeggel várta a fák hűsítő árnyékában. A gyerekek az ugrálóvár és a csúszda tövében várták sorukat, a férfiak pedig a kültéri pályákon fociztak, kosaraztak és teniszeztek. A hölgyek számára is tartogattak meglepetéseket, a sportcentrumban zumbával és pilátesszel fogadták mozogni a vágyókat. Aki kevésbé aktívan szerette volna kipihenni a hétköznapok fáradalmait, kézműves foglalkozással, valamint arcfestéssel szórakozhatott.

 

A helyszíni regisztrációt követően kezdetét vette a bográcsfőző verseny. A szervezők ugyanazokat az alapanyagokat osztották szét a különböző csapatok között, így mindenkinek egyformán pörkölt rotyogott az üstjében. Az egyik versenyzőt kóstolás közben csíptük el, ő annyit mondott, már nagyon várja a verseny eredményhirdetését, hiszen szinte biztos, hogy a vendégek a nyertes alkotást fogják preferálni.

 

Négy lábon és négy keréken

SZS20130623_szte_alma_mater_sportnap_017Ott jártunkkor a legnagyobb attrakciót a terápiáskutya-bemutató jelentette, ahol Erdélyi Noémi, terápiáskutya-vezető Mazsola és Tádé segítőkutyák közreműködésével ügyességi és engedelmességi feladatokban bizonyíthatták rátermettségüket. A hódmezővásárhelyi Auróra Segítőkutya Alapítvány négylábúi testi és szellemi sérült gyerekeken és tanulásban akadályozottaknak segítenek. Mint az a tréner elmondta, nemcsak a mozgásszervi rendellenességgel születetteken, hanem egyes tantárgyak elsajátításában is kiemelkedő szerepük lehet az állatoknak. Aktuális segítője, az általános iskolás Sanyika tanulásban akadályozott diák, aki például történelem tantárgyból ért el jelentős sikereket az elmúlt időszakban. Erdélyi Noémi a gyerekek és a kutya közötti kapcsolatra, a kommunikációra is felhívta a figyelmet: az ebek siket gyerekek számára is betaníthatók, ugyanis könnyedén megértik a kézjeleket is. Az elhangzottakat követően látványos engedelmességi bemutató következett, ahol mindenki meggyőződhetett az állatok szakértelméről.

 

Alma_Mater_weekend
Több százan az SZTE Alma Mater sporthétvégéjén - GALÉRIA

Az Alma Mater hétvégéről a Szegedi Tudományegyetem sűrített levegővel hajtott pneumobiljai sem hiányozhattak. A vállalkozó kedvű gyerekek és felnőttek egyaránt kipróbálhatták néhány kör erejéig a járgányok vezethetőségét, közben pedig a májusban, Egerben aranyérmet nyert MKLaren csapat tagjainak tehették fel kérdéseiket.

 

Gaál Bernadett

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek