SZTE Info

Újabb nemzetközi rangsor helyezi a világelitbe az SZTE-t

A University Ranking by Academic Performance legfrissebb egyetemi ranglistáján a harmadik legjobb magyar egyetem lett a szegedi universitas, melyet a vidéki intézmények közül senki sem előzött meg.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Hat magyar egyetem jutott be a legjobb 800 közé a University Ranking by Academic Performance legfrissebb egyetemi rangsorában. A tudományos publikációk alapján összeállított lista élén a Harvard University (USA) áll, megelőzve a University of Torontót (Kanada) és a John Hopkins Universityt (USA) – számol be róla június 19-én az eduline.hu hírportál.

 

A magyarországi intézmények közül a legkiemelkedőbb eredményt az Eötvös Loránd Tudományegyetem érte el: 509. lett. A szintén budapesti Semmelweis Egyetem az 532., a Szegedi Tudományegyetem pedig – ahogy arról korábban már beszámoltunk – az 559. helyen, a legjobb vidéki felsőoktatási intézményként zárt. A Debreceni Egyetem az 564. helyen végzett. 685. lett a rangsorban a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem pedig a 794. helyet szerezte meg.

 

A rangsort a 2011-ben publikált, a Web of Science indexen szereplő tudományos cikkek száma, a 2007 és 2011 közötti cikkekre való hivatkozások száma, a tudományos tevékenység (konferencia-előadások, beszélgetések stb.), illetve a külföldi egyetemekkel együttműködésben született tudományos publikációk száma alapján állítják össze.

 

Korábban írtuk:

Az SZTE továbbra is az élvonalban a nemzetközi rangsorok szerint

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *