Bezár

Hírarchívum

egyetem_borai_2013

Bemutatták a Szegedi Tudományegyetem és a SZAB borait

Bemutatták a Szegedi Tudományegyetem és a SZAB borait

2013. május 22.
2 perc

Szabó Gábor rektor és Pál József közkapcsolati rektorhelyettes május 21-én oklevelet nyújtott át a XIX. Szegedi Borfesztiválon a „Vinum Academiae at Universitatis” címet elnyert borok készítőinek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

egyetem borai 01Öt palack kapott 2013-ban is „Vinum Academiae at Universitatis” címet, az ezért járó oklevelet május 21-én vehették át a borászok a XIX. Szegedi Borfesztivál borversenyének eredményhirdetése után a Szegedi Tudományegyetem vezetőitől, Szabó Gábor rektortól, illetve Pál József nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettestől. A rendezvényen három nyertes pincészet képviseltette magát.


A Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Akadémiai Bizottsága és a Szegedi Tudományegyetem „Vinum Academiae at Universitatis” prémium vörösbor kategóriában a Vinatus Szőlőbirtok és Pincészet 2009-es évjáratú Villányi Cabernet Franc vörösborát díjazta. Az elismerést Kovács Dóra vette át. Rendezvény vörösbor kategóriában a Balla Géza Pincészet 2011-es évjáratú Ménesi Fekete Leányka vörösborára esett a választás. Különdíjat kapott a Font Pincészet 2011-es évjáratú Kunsági Kékfrankosa. A díjat Font Sándor vette át. A címet viselheti még a Pápa Lajos Borászat 2009-es évjáratú Nagy-Somlói Juhfark fehérbora és a Babarczi Szőlőbirtok 2012-es évjáratú Pannonhalmi Traminije.


egyetem borai 02A nedűket a borfesztiválon megkóstolhatjuk a borászatok standjainál. Megvásárolni a Válogatás borszaküzletben (az újszegedi Bérkert és a Marostői utca sarkán) lehet. Az SZTE TIK (Ady tér 10.) ajándékboltjában pedig megrendelhetik.


A XIX. Szegedi Borfesztivál idei borversenyét az Art Hotelben tartották. A zsűri tagjai 50 pincészet 120 palack borát kóstolták végig. Szeged város bora az idén a Vylyan Pincészet Villányi Cabernet Franc 2008-as évjáratú bora lett. A fesztivál legszebb fehérbora címet a Gál Szőlősbirtok és Pincészet 2012-es évjáratú Kunsági Cserszegi Fűszerese kapta. A legszebb vörösbor kategóriában a Vesztergombi Pincészet Szekszárdi Turne Cuvée 2011-es bora nyert. A legszebb desszertbor a Tokajicum Reneszánsz Cuvée 2010-es bora lett.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek