Bezár

Hírarchívum

Az egyetemen is bemutatkozott a Pannon Tükör kulturális folyóirat

Az egyetemen is bemutatkozott a Pannon Tükör kulturális folyóirat

2013. május 15.
2 perc

Az SZTE BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékén, a Somogyi-könyvtárban és a SZAB-székházban is bemutatták szerkesztői a zalaegerszegi Pannon Tükör kulturális folyóiratot.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Pentek_Imre_Budahazi_Tibor_Aranyi_Sandor– Célunk, hogy a nyugat-dunántúli képzőművészeti élet minél gazdagabban jelenjen meg a lapban. A színház és a képzőművészet 40 százalékát teszi ki a szövegeknek – tudtuk meg Péntek Imre József Attila-díjas írótól. A zalaegerszegi Pannon Tükör kulturális folyóirat főszerkesztője Szemes Péter főszerkesztő-helyettessel érkezett Szegedre a hét elején azért, hogy több helyszínen is bemutassák a lapot: jártak az SZTE BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékén, a Somogyi-könyvtárban, május 14-én pedig a SZAB-székházban. Az estet a SZÖG-ART Művészeti Egyesület szervezte. Zalaegerszeg képzőművészetét Budaházi Tibor festőművész mutatta be. A MAOE területi képviselője tanulmányait Szegeden végezte. Aranyi Sándor festőművész, a SZAB Művészeti Szakbizottságának elnöke volt az egyik tanára. Budaházi Tibor képeit június 16-ig nézhetik meg az érdeklődők a hallgatosagSZAB-székházban. A beszélgetésen részt vett Sándor János rendező, Jászai-díjas érdemes művész is, aki régi baráti kapcsolatot ápol a zalaegerszegiekkel. A lap egyik rovatvezetője, Kaj Ádám pedig nála, a Szegedi Nemzeti Színházban töltötte szakmai gyakorlatát, mivel a Károli Gáspár Református Egyetem színháztudományi mesterszakjára jár.

 

A Pannon Tükör magazinról megtudtuk: kéthavonta, 7-800 példányban jelenik meg 1995 óta. Több szegedi író is publikált benne: többek között Horváth Péter és Podmaniczky Szilárd. A 2013/2-es számban pedig a Városi Televízió Szeged főszerkesztőjének írását, Zelena András tanulmányát olvashatják el. A cikk címe: József Attila filozófiai nézetei Arthur C. Danto művészetfelfogásának tükrében. A lapot a szegedi Somogyi-könyvtárban is meg lehet nézni, hiszen a Könyvtárellátón keresztül minden magyarországi bibliotékába eljuttatnak belőle egyet. De az internetről, PDF formátumban is le lehet tölteni ingyen. Ki lehet nyomtatni akár csak egy-egy szerző cikkét is.

 

http://www.pannontukor.hu/

 

Az esten közreműködött Kelemen Gyula, aki a Pannon Tükör lap több publicistájának költeményét is megzenésítette már az Énekmondó együttessel.

 

 

 

Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek