SZTE Info

Fedezzük fel a növények titkait!

Mitől színesek, mit esznek, stresszelnek-e a növények? – többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak a látogatók május 18-án, szombaton az SZTE Biológia Épületben a Növények Napján.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Szegedi Tudományegyetem Növénybiológiai és Ökológiai Tanszéke május 18-án, szombaton 10-től 16 óráig tartja a Növények Napját az SZTE Biológia Épületében (Újszeged, Közép fasor 52.). A látogatók felfedezhetik a növények titkait – érdekes kísérleteket láthatnak, belekukkanthatnak a mikroszkópba. Kiderül, mitől színesek a növények, mik azok az energianövények, mit esznek, stresszelnek-e, hogyan védekeznek. Egész nap részt lehet venni a kincsvadászaton. Előadást hallhatunk többek között a géntechnológiáról és az Alföld jellegzetes növényközösségeiről is.

 

SZTEinfo

További információ

Novenyek_napja

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 19.

Kiemelt_rektori

Napjainkban a nemzetköziesítés a felsőoktatási fokozatváltás központi eleme. Ez az átfogó program a Szegedi Tudományegyetem kapcsolatrendszerének erősítésére és nemzetközi láthatóságának növelésére fókuszál. Mi történt ezen a területen az elmúlt négy évben? Az SZTE kapu a világra? – kérdeztük az SZTE négy rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. szeptember 14.

tanevnyito_2018

A nemzeti hagyományok ápolásának jelentőségéről és az értelmiséggé válás összetettségéről is szó esett a hazai felsőoktatási intézmények 2018-2019. tanévét megnyitó, a Szegedi Tudományegyetemen rendezett ünnepségen. Az SZTE új rektora, a kormány két képviselője és Szeged polgármestere köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *