SZTE Info

Juhászok közt a Csillagszemű: Gurdics Gábor

Tavaly csillagközi rombolóval, idén kalózhajókkal foglalták el a Juhász Gyula Napok versenyzői a Hattyas sori sporttelepet. A négynapos játékos megmérettetésből csak a legádázabb kalózkapitány és ördögi legénysége kerülhetett ki győztesként. 2013-ban Gurdics Gábor sajtótechnikus szakos hallgató bizonyult a legrátermettebbnek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZS20130502_gurdics_gabor_interju_001A Juhász Gyula Napok népszerű, többnapos vetélkedősorozat, amin az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar diákjai csapatokat alkotva, élükön juhászjelöltjükkel vehetnek részt. A verseny célja, hogy a csoport tagjai a napi feladatokon minél jobb eredményeket érjenek el, így segítve juhászuk továbbjutását egészen a Csillagszemű kitüntetésig. A magas rang sok feladattal is jár: az nyertesnek egy éven keresztül kell képviselnie hallgatótársait az egyetemen. Az idei győztest – a Bolyongó Alkohollandi kapitányát –, Gurdics Gábort csillagszemű kötelezettségiről és jövőbeni terveiről kérdeztük.

 

SZS20130502_gurdics_gabor_interju_002Volt falába, kardja, sőt, még egy papagáj is csücsült a vállán. Gábor szerint a jelöltség mellett ezek a kellékek is szerepet kaptak abban, hogy az idei vetélkedő jobban a szívéhez nőtt, mint a múlt évi. – Szerettem volna juhászjelöltként indulni, valamint a csapat is rám szavazott. Tavaly is mi nyertük meg a versenyt. Ugyanazt a csapatot szerettük volna idén is elindítani, mint tavaly, amiből körülbelül 7-8 embert tudtunk mozgósítani – árulta el jelentkezésének körülményeit a Csilagszemű, aki az előző évben ugyancsak tagja volt Vigh Alex győztes teamjének. A 2012-es év főjuhásza így ismerősnek adhatja tovább a királyi (vándor)koronát és tapasztalatait. Szüksége is lesz az ismeretekre, merthogy a nyertes feladatai nem értek véget a rendezvény befejeztével. – Jelen kell lennem a gólyatáborban mint király, ahol szervezőként is részt kell vennem. A következő Juhász Gyula Napokon lesznek még feladataim – ugyanúgy, mint ahogyan most Alexnak –, zsűriznem kell majd a versenyeken. A gólyabálon pedig nekem kell mondanom a köszöntő beszédet – foglalta össze röviden kötelezettségeit Gábor.

 

A jövőre nézve még nincsenek konkrét elképzelései, csupán annyi bizonyos, hogy szeptembertől a pedagógusképző karon folytatja tovább tanulmányait rekreációszervezés és egészségfejlesztés, esetleg tanító szakon.

 

Gaál Bernadett

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 24. 10:00 - 25. 15:00
  Az Ifjú Pszichológusok és Neveléstudományi Kutatók Országos Konferenciája, az IPSZILON Konferencia fő témája: az ifjúságszociológia és ifjúságpszichológia. A plenáris előadásokon Dr. Jancsák Csaba (SZTE JGYPK) az ifjúságkutatás legújabb hazai és nemzetközi eredményeit ismerteti; Prof. Dr. Pikó Bettina (SZTE ÁOK) arra a kérdésre válaszol, hogy Mitől boldogok a fiatalok?
 • március 26.
  14:00 - 15:00
 • március 27.
  17:00 - 18:30
  A TIT Szabadegyetem Földrajz Tagozat előadója: Dr. Karancsi Zoltán PhD, tanszékvezető egyetemi docens (SZTE JGYPK). Az északi sarkkörön túlra télen leginkább az északi fényt keresők kelnek útra. Az előadó arra a kérdésre is válaszol, hogy mit lehet még észak Norvégiában ilyenkor csinálni turistaként.
 • március 27.
  18:00 - 19:30
  Az SZTE Mentor(h)áló Pedagógiai esték című nagyszabású sorozatának vendége dr. Farkas Eszter PhD, egyetemi docens, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán működő Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet L’Oreal-UNESCO díjjal kitüntetett agyikeringés-kutatója. Olyan kérdésekre keresi a választ, mint például: vajon mitől függ idegrendszerünk egészséges öregedése? Milyen körülmények ronthatják kilátásainkat? További információ: http://www.jgypk.hu/mentorhalo/ujabb-tudomanyos-ismeretterjeszto-csemege-az-oregedo-agy/
 • március 28.
  13:00 - 16:00
  A magyarországi új kutatási infrastruktúrák bemutatkozásán részt vesz a Szentágothai János Kutatóközpont; a Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ; a Hungarian Center of Excellence for Molecular Medicine (HCEMM). Meghívott vendégek: az intézmények igazgatói - Prof. Helyes Zsuzsanna (SZKK), Prof. Kacskovics Imre (FIEK) és Prof. Bíró Tamás (HCEMM). A program szakmai támogatója a MTA Szegedi Területi Bizottságának Immunológiai Munkabizottsága.