SZTE Info

Június 3-áig lehet jelentkezni a kazah történeti pályázatra

Asztana, a kazah főváros évfordulója alkalmából, Kazahsztán budapesti nagykövetsége pályázatot hirdetett a „A modern Kazahsztán és az új főváros történelme” témában. A pályaműveket június 3-ig még nem késő elküldeni.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Kazah Köztársaság Nagykövetsége, valamint a Szegedi Tudományegyetem közös pályázatot hirdetett a modern Kazahsztán és a főváros történelme témájában a Szegedi Tudományegyetem diákjai számára. A pályázat célja: a modern Kazahsztán és a főváros történelme iránti érdeklődés felkeltése; Kazahsztán és Asztana történelmének népszerűsítése és a kazah történelmi örökség tanulmányozása; tehetséges szakemberek támogatása révén történészek új nemzedékének kinevelése; a magyar és a kazah hallgatók közötti kommunikáció feltételeinek megteremtése.

A verseny egyfordulós, a beküldött pályázatokat szakértői zsűri bírálja. A nyertesek elismerő oklevelet és pénzjutalmat kapnak a Kazah Köztársaság Nagykövetségétől. Az első díj 150 000, a második 100 000, a harmadik 50 000 forint.

 

A pályázat lebonyolításáról a szervezőbizottság gondoskodik, melynek vezetője az SZTE BTK Altajisztikai Tanszék lektora, Mukusheva Raushangul (tel.:+36 62 544-319. roza55506@hotmail.com).

 

A versenyben részt vevőknek legkésőbb 2013. június 3-ig kell elkészíteni és benyújtani a pályázatot a szervezőbizottságnak nyomtatott és elektronikus formában, magyar vagy angol nyelven (A4-es formátumban, 12-15 ezer leütés, Word szövegszerkesztő, Times New Roman № 12 betűtípus), a következő témában: A modern Kazahsztán és az új főváros, Asztana történelme.

 

A munkákat jeligével ellátva a kambarov7@gmail.com e-mail címre kell küldeni, a tárgymezőbe írják be: Pályázat+a jelige. Postai úton a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Altajisztikai Tanszék, 6722 Szeged, Egyetem utca 2., Dr. Mukusheva Raushangul címre lehet eljuttatni az anyagokat.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *