Bezár

Hírarchívum

Legkedvesebb színészükre szavazhatnak az egyetemi polgárok

Legkedvesebb színészükre szavazhatnak az egyetemi polgárok

2013. május 14.
1 perc

Az SZTE Kulturális Iroda idén is átadja a Szegedi Nemzeti Színház egy művészének az Egyetemi Közönségdíjat. A teátrumi évadzárón megtudhatjuk, a prózai tagozat melyik művészét kedveli legjobban az universitas. Május 17-éig még bármely egyetemi polgár voksolhat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Minden teátrumi évad végén átadja az SZTE Kulturális Iroda az Egyetemi Közönségdíjat a Szegedi Nemzeti Színházban. Az elismerést a teátrum prózai tagozatának azon színésze veheti át, akire a legtöbb szavazat érkezik az egyetemi polgárságtól.

Az idei voksokat az iroda munkatársai május 17-éig, péntekig várják Dugonics téri egységükbe, a Rektori Hivatal épületében, de telefonon vagy e-mailben is fogadják a szavazatokat.

 

– Legalább 20 éve adjuk már át az elismerést az egyetem hallgatói és dolgozói nevében. Eddig jellemzően fiatalabb művészek kapták meg a közönségdíjat, de minden színész várja már a végeredményt, hiszen a legjobb alakítást díjazza ilyenkor a nézősereg – mondta el Tajti Gabriella, a Kulturális Iroda vezetője.

 

Az idei díjat május 22-én a Szegedi Nemzeti Színház évadzáró rendezvényén nyújtják át. Az előző években olyan jeles alkotók nyerték el, mint Danis Lídia, Erdélyi Tímea és Pindroch Csaba.

 

A Kulturális Iroda május 17-ig várja a szavazatokat a 62/ 544-045-ös telefonszámon vagy a 4045-ös egyetemi melléken. Személyesen a Dugonics téri irodában, elektronikusan pedig a tajti.gabriella@rekt.szte.hu e-mail címen adhatók le még a szavazatok.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek