SZTE Info

Móka és kacagás: SZTEnd UP comedy est az Oázisban

Nevetéstől volt hangos április 29-én este a Kárász utcai Oázis kávézó, ugyanis az SZTE EHÖK Rendezvényszervező és Kulturális Bizottsága jóvoltából itt tartották az I. SZTEnd UP comedy versenyt. Szép számmal érkeztek érdeklődők, megtelt a nyári kánikulában enyhítően hűs pincehelyiség.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

NandiA megmérettetés napjáig négy nevezés futott be, amit az utolsó előtti pillanatokban ketten le is mondtak, szóval „két legény volt csak talpon e vidéken”… Göröcs Nándor és Knecht Viktor viszont remek poénokkal és történetekkel rukkoltak elő szűk félórás produkcióikban. Mivel csak ők indultak, ezért nem volt közönségszavazás az est végén, mindkét fiú egy-egy üveg borral gazdagodott, na és persze egy életre szóló élménnyel. Fellépése után Nándit kérdeztük.

 

– Mi vett rá, hogy elindulj a SZTEnd UP comedy esten?

– Ez nagyon összetett kérdés. Igazából nézőként mindenképp el szerettem volna menni, de voltak olyan barátaim, akik arra biztattak, hogy résztvevő legyek. Egy kicsit bizonytalan voltam, mivel még nem szereztem ehhez hasonló tapasztalatot. De ismervén magam, bántam is volna, ha nem jelentkezem erre a versenyre. Utólag pedig úgy gondolom, teljesen megérte.

 

– Van példaképed?

– Amilyen rendszerességgel csak tudom, követem a tévés stand up műsorokat, mert kedvelem ezt a műfajt. Egy konkrét személyt sem tudok kiemelni, szinte mindenkit kedvelek. De a teljesség igénye nélkül pár nevet azért mondanék: Kovács András Péter, Kiss Ádám, Hadházi László, Mogács Dániel, Bruti és a Szomszédnéni Produkciós Iroda.

 

Viktor– Milyen érzés volt a színpadon?

– Amíg nem álltam a mikrofon elé, addig izgultam, nem tudtam, mire számíthatok: milyen lesz a közönség, mennyire lett jó az előadás, amit előre megírtam magamnak. De ahogy túljutottam az első poénon, és láttam, hogy többen nevetnek, akkor felszabadultam, és elkezdtem élvezni a produkciómat.

 

– Ugyebár ez volt az első ilyen megmérettetésed. Tervezed-e, hogy a jövőben is próbálkozol még hasonlóval?

– Ez még kérdéses. Önálló estben nem gondolkodom, viszont ha a közeljövőben adódik ehhez az rendezvényhez hasonló lehetőség, akkor lehet, hogy megpróbálnám még egyszer. Ha akkor is hasonlóan pozitív visszajelzéseket kapnék, megfontolnám, hogy a jövőben több időt és energiát fordítsak a stand up comedy-re.

 

Pikó Ádám


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. december 06.

kiemelt_Dux_Laszlo

Biológia, kémia és fizika tantárgyból, valamint a Nobel-díjas rektor életéből, munkásságából áll össze évről évre az egyre népszerűbb SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny kérdéssora. A zsűri elnökével, prof. Dr. Dux László tanszékvezető egyetemi tanárral a Szent-Györgyi-örökségről és a középiskolások versenyéről beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • december 18.
  10:00 - 14:30
  A Paál Zoltán díj átadása. A Katalízis Munkabizottság elnökének megválasztása. Sápi András (SZTE Alkalmazott és Környezeti Kémiai Tanszék) – Tervezett Katalízis: Nano- és in-situ technológiákkal a nagy aktivitás és szelektivitás felé. Havasi Viktor (SZTE Alkalmazott és Környezeti Kémiai Tanszék, PhD munka bemutató) – Ritkaföldfémekkel dópolt stroncium-aluminátok hasznosítása a fotokatalízisben. Ádám Adél (SZTE Szerves Kémiai Tanszék) – Nikkel nanorészecskék előállítása, jellemzése és felhasználása katalizátorként SZTE Alkalmazott és Környezeti Kémiai Tanszék). Varga Gábor (SZTE Szerves Kémiai Tanszék) – Átmenetifém-aminosav komplex-CaAl-réteges kettős hidroxid kompozitok készítése, szerkezetvizsgálatuk és katalitikus alkalmazásaik. Mészáros Rebeka, Ötvös Sándor Balázs, Varga Gábor, Kocsis Marianna, Pálinkó István, Fülöp Ferenc (SZTE Gyógyszerkémiai Intézet) – Hatékony heterogén ezüst katalizátor fejlesztése terminális alkinek közvetlen nitrillé alakításához. Gyulavári Tamás Zsolt (SZTE Alkalmazott és Környezeti Kémiai Tanszék) – Látható fénnyel gerjeszthető titán-dioxidok előállítása és jellemzése. Musza Katalin (SZTE Szerves Kémiai Tanszék) – Cu/Cu2O nanorészecskék szintézise, jellemzése és katalitikus aktivitásuk egy kapcsolási reakcióban. Tungler Antal (MTA Energiatudományi Kutatóközpont) – Gyógyszeripari szennyvizek ártalmatlanítása és hasznosítása.
 • december 19.
  10:00 - 16:47
  Az MTA Elektrokémiai Munkabizottság tudományos ülésének programja: Janáky Csaba (SZTE) – Új eredmények és kutatási irányok a szegedi fotoelektrokémiában. Kormányos Attila (SZTE) – Vezető polimer alapú összetett elektródok fotoelektrokémiája. Samu Gergely Ferenc (SZTE) – Optikailag aktív perovszkit elektródok vizsgálata. Kovács Noémi (ELTE) – Titánötvözetek elektrokémiai stabilitásának vizsgálata kettős potenciodinamikus vezérlést alkalmazó módszerekkel. Szekeres Krisztina Júlia (ELTE) – Vezető polimerfilm elektródok elektrokémiai és morfológiai vizsgálata. Pap Sándor József (MTA Energiakutató) – Réz(II)-peptid komplexek tervezése O2 elektrokatalitikus termeléséhez. Péter László (MTA Wigner) – Cirkónium elektrolitikus hidrogénezése. Tóth Péter Sándor (SZTE) – Grafén és egyéb kétdimenziós nanoszerkezetek (foto)elektrokémiai vizsgálata. Pajkossy Tamás (MTA TTK) – Egyebek. A rendezvény szervezője: SZAB Kémiai Szakbizottság Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Munkabizottság.
 • december 19.
  15:00 - 17:00
  SZAB Orvostudományi Szakbizottság Sprottudományi Munkabizottság.
 • *
  december 19.
  17:00 - 18:30
  Mikszáth Kálmántól kezdve Wass Alberten át Oravecz Imréig több író, illetve számos tanulmány tudós szerzője is foglalkozik az amerikai kontinensen diaszpórában élő magyarok helyzetével. Újszászi Ilona újságíró, az SZTE közkapcsolati koordinátora legújabb riportkönyvében családtörténetekkel válaszol a kérdésre: Hogyan lettek ők „amerikai magyarok”? A fotókkal, számokkal, tényekkel illusztrált könyvbemutatón szó esik az amerikai bevándorlási hullámok különbözőségeiről és tanulságairól, ami segítheti a napjainkban Európát érintő migrációs válság értelmezését is.