SZTE Info

Móka és kacagás: SZTEnd UP comedy est az Oázisban

Nevetéstől volt hangos április 29-én este a Kárász utcai Oázis kávézó, ugyanis az SZTE EHÖK Rendezvényszervező és Kulturális Bizottsága jóvoltából itt tartották az I. SZTEnd UP comedy versenyt. Szép számmal érkeztek érdeklődők, megtelt a nyári kánikulában enyhítően hűs pincehelyiség.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

NandiA megmérettetés napjáig négy nevezés futott be, amit az utolsó előtti pillanatokban ketten le is mondtak, szóval „két legény volt csak talpon e vidéken”… Göröcs Nándor és Knecht Viktor viszont remek poénokkal és történetekkel rukkoltak elő szűk félórás produkcióikban. Mivel csak ők indultak, ezért nem volt közönségszavazás az est végén, mindkét fiú egy-egy üveg borral gazdagodott, na és persze egy életre szóló élménnyel. Fellépése után Nándit kérdeztük.

 

– Mi vett rá, hogy elindulj a SZTEnd UP comedy esten?

– Ez nagyon összetett kérdés. Igazából nézőként mindenképp el szerettem volna menni, de voltak olyan barátaim, akik arra biztattak, hogy résztvevő legyek. Egy kicsit bizonytalan voltam, mivel még nem szereztem ehhez hasonló tapasztalatot. De ismervén magam, bántam is volna, ha nem jelentkezem erre a versenyre. Utólag pedig úgy gondolom, teljesen megérte.

 

– Van példaképed?

– Amilyen rendszerességgel csak tudom, követem a tévés stand up műsorokat, mert kedvelem ezt a műfajt. Egy konkrét személyt sem tudok kiemelni, szinte mindenkit kedvelek. De a teljesség igénye nélkül pár nevet azért mondanék: Kovács András Péter, Kiss Ádám, Hadházi László, Mogács Dániel, Bruti és a Szomszédnéni Produkciós Iroda.

 

Viktor– Milyen érzés volt a színpadon?

– Amíg nem álltam a mikrofon elé, addig izgultam, nem tudtam, mire számíthatok: milyen lesz a közönség, mennyire lett jó az előadás, amit előre megírtam magamnak. De ahogy túljutottam az első poénon, és láttam, hogy többen nevetnek, akkor felszabadultam, és elkezdtem élvezni a produkciómat.

 

– Ugyebár ez volt az első ilyen megmérettetésed. Tervezed-e, hogy a jövőben is próbálkozol még hasonlóval?

– Ez még kérdéses. Önálló estben nem gondolkodom, viszont ha a közeljövőben adódik ehhez az rendezvényhez hasonló lehetőség, akkor lehet, hogy megpróbálnám még egyszer. Ha akkor is hasonlóan pozitív visszajelzéseket kapnék, megfontolnám, hogy a jövőben több időt és energiát fordítsak a stand up comedy-re.

 

Pikó Ádám


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 24. 10:00 - 25. 15:00
  Az Ifjú Pszichológusok és Neveléstudományi Kutatók Országos Konferenciája, az IPSZILON Konferencia fő témája: az ifjúságszociológia és ifjúságpszichológia. A plenáris előadásokon Dr. Jancsák Csaba (SZTE JGYPK) az ifjúságkutatás legújabb hazai és nemzetközi eredményeit ismerteti; Prof. Dr. Pikó Bettina (SZTE ÁOK) arra a kérdésre válaszol, hogy Mitől boldogok a fiatalok?
 • március 26.
  14:00 - 15:00
 • március 27.
  17:00 - 18:30
  A TIT Szabadegyetem Földrajz Tagozat előadója: Dr. Karancsi Zoltán PhD, tanszékvezető egyetemi docens (SZTE JGYPK). Az északi sarkkörön túlra télen leginkább az északi fényt keresők kelnek útra. Az előadó arra a kérdésre is válaszol, hogy mit lehet még észak Norvégiában ilyenkor csinálni turistaként.
 • március 27.
  18:00 - 19:30
  Az SZTE Mentor(h)áló Pedagógiai esték című nagyszabású sorozatának vendége dr. Farkas Eszter PhD, egyetemi docens, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán működő Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet L’Oreal-UNESCO díjjal kitüntetett agyikeringés-kutatója. Olyan kérdésekre keresi a választ, mint például: vajon mitől függ idegrendszerünk egészséges öregedése? Milyen körülmények ronthatják kilátásainkat? További információ: http://www.jgypk.hu/mentorhalo/ujabb-tudomanyos-ismeretterjeszto-csemege-az-oregedo-agy/
 • március 28.
  13:00 - 16:00
  A magyarországi új kutatási infrastruktúrák bemutatkozásán részt vesz a Szentágothai János Kutatóközpont; a Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ; a Hungarian Center of Excellence for Molecular Medicine (HCEMM). Meghívott vendégek: az intézmények igazgatói - Prof. Helyes Zsuzsanna (SZKK), Prof. Kacskovics Imre (FIEK) és Prof. Bíró Tamás (HCEMM). A program szakmai támogatója a MTA Szegedi Területi Bizottságának Immunológiai Munkabizottsága.