Bezár

Hírarchívum

Móka és kacagás: SZTEnd UP comedy est az Oázisban

Móka és kacagás: SZTEnd UP comedy est az Oázisban

2013. május 02.
2 perc

Nevetéstől volt hangos április 29-én este a Kárász utcai Oázis kávézó, ugyanis az SZTE EHÖK Rendezvényszervező és Kulturális Bizottsága jóvoltából itt tartották az I. SZTEnd UP comedy versenyt. Szép számmal érkeztek érdeklődők, megtelt a nyári kánikulában enyhítően hűs pincehelyiség.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

NandiA megmérettetés napjáig négy nevezés futott be, amit az utolsó előtti pillanatokban ketten le is mondtak, szóval „két legény volt csak talpon e vidéken”… Göröcs Nándor és Knecht Viktor viszont remek poénokkal és történetekkel rukkoltak elő szűk félórás produkcióikban. Mivel csak ők indultak, ezért nem volt közönségszavazás az est végén, mindkét fiú egy-egy üveg borral gazdagodott, na és persze egy életre szóló élménnyel. Fellépése után Nándit kérdeztük.

 

– Mi vett rá, hogy elindulj a SZTEnd UP comedy esten?

– Ez nagyon összetett kérdés. Igazából nézőként mindenképp el szerettem volna menni, de voltak olyan barátaim, akik arra biztattak, hogy résztvevő legyek. Egy kicsit bizonytalan voltam, mivel még nem szereztem ehhez hasonló tapasztalatot. De ismervén magam, bántam is volna, ha nem jelentkezem erre a versenyre. Utólag pedig úgy gondolom, teljesen megérte.

 

– Van példaképed?

– Amilyen rendszerességgel csak tudom, követem a tévés stand up műsorokat, mert kedvelem ezt a műfajt. Egy konkrét személyt sem tudok kiemelni, szinte mindenkit kedvelek. De a teljesség igénye nélkül pár nevet azért mondanék: Kovács András Péter, Kiss Ádám, Hadházi László, Mogács Dániel, Bruti és a Szomszédnéni Produkciós Iroda.

 

Viktor– Milyen érzés volt a színpadon?

– Amíg nem álltam a mikrofon elé, addig izgultam, nem tudtam, mire számíthatok: milyen lesz a közönség, mennyire lett jó az előadás, amit előre megírtam magamnak. De ahogy túljutottam az első poénon, és láttam, hogy többen nevetnek, akkor felszabadultam, és elkezdtem élvezni a produkciómat.

 

– Ugyebár ez volt az első ilyen megmérettetésed. Tervezed-e, hogy a jövőben is próbálkozol még hasonlóval?

– Ez még kérdéses. Önálló estben nem gondolkodom, viszont ha a közeljövőben adódik ehhez az rendezvényhez hasonló lehetőség, akkor lehet, hogy megpróbálnám még egyszer. Ha akkor is hasonlóan pozitív visszajelzéseket kapnék, megfontolnám, hogy a jövőben több időt és energiát fordítsak a stand up comedy-re.

 

Pikó Ádám


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek