SZTE Info

Móka és kacagás: SZTEnd UP comedy est az Oázisban

Nevetéstől volt hangos április 29-én este a Kárász utcai Oázis kávézó, ugyanis az SZTE EHÖK Rendezvényszervező és Kulturális Bizottsága jóvoltából itt tartották az I. SZTEnd UP comedy versenyt. Szép számmal érkeztek érdeklődők, megtelt a nyári kánikulában enyhítően hűs pincehelyiség.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

NandiA megmérettetés napjáig négy nevezés futott be, amit az utolsó előtti pillanatokban ketten le is mondtak, szóval „két legény volt csak talpon e vidéken”… Göröcs Nándor és Knecht Viktor viszont remek poénokkal és történetekkel rukkoltak elő szűk félórás produkcióikban. Mivel csak ők indultak, ezért nem volt közönségszavazás az est végén, mindkét fiú egy-egy üveg borral gazdagodott, na és persze egy életre szóló élménnyel. Fellépése után Nándit kérdeztük.

 

– Mi vett rá, hogy elindulj a SZTEnd UP comedy esten?

– Ez nagyon összetett kérdés. Igazából nézőként mindenképp el szerettem volna menni, de voltak olyan barátaim, akik arra biztattak, hogy résztvevő legyek. Egy kicsit bizonytalan voltam, mivel még nem szereztem ehhez hasonló tapasztalatot. De ismervén magam, bántam is volna, ha nem jelentkezem erre a versenyre. Utólag pedig úgy gondolom, teljesen megérte.

 

– Van példaképed?

– Amilyen rendszerességgel csak tudom, követem a tévés stand up műsorokat, mert kedvelem ezt a műfajt. Egy konkrét személyt sem tudok kiemelni, szinte mindenkit kedvelek. De a teljesség igénye nélkül pár nevet azért mondanék: Kovács András Péter, Kiss Ádám, Hadházi László, Mogács Dániel, Bruti és a Szomszédnéni Produkciós Iroda.

 

Viktor– Milyen érzés volt a színpadon?

– Amíg nem álltam a mikrofon elé, addig izgultam, nem tudtam, mire számíthatok: milyen lesz a közönség, mennyire lett jó az előadás, amit előre megírtam magamnak. De ahogy túljutottam az első poénon, és láttam, hogy többen nevetnek, akkor felszabadultam, és elkezdtem élvezni a produkciómat.

 

– Ugyebár ez volt az első ilyen megmérettetésed. Tervezed-e, hogy a jövőben is próbálkozol még hasonlóval?

– Ez még kérdéses. Önálló estben nem gondolkodom, viszont ha a közeljövőben adódik ehhez az rendezvényhez hasonló lehetőség, akkor lehet, hogy megpróbálnám még egyszer. Ha akkor is hasonlóan pozitív visszajelzéseket kapnék, megfontolnám, hogy a jövőben több időt és energiát fordítsak a stand up comedy-re.

 

Pikó Ádám


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. augusztus 31.

kiemelt_Sik_Marton_SZEM

Sík Márton életében a sport már egyetemi évei alatt is központi szerepet töltött be. Az SZTE-s öregdiák mintegy húsz éven keresztül kajakozott, élsportolóként számos sikert, köztük egy olimpiai 5. helyezést is maga mögött tudhat. Ma a DÉMÁSZ Szegedi Vízisport Egyesület szakmai vezetőjeként támogatja a fiatalokat.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 5. 09:00 - 22. 19:00
  A kiállítás szervezője: SZAB Művészeti Szakbizottság.
 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 9. 18:00 - 21. 20:00
  Megnyitja: Bene Zoltán író, a Szeged folyóirat fôszerkesztôje Közremûködik: Csanádi Hajnalka (ének), Nemes Levente (doromb, dob) Nagy Károly (Szeged, 1952) Vinkler-díjas festô- és grafikusmûvész, a „Szeged kultúrájáért díj” 2017. évi kitüntetettje. A szegedi Tanárképzô Fôiskolán földrajz-rajz szakos tanári diplomát szerzett, majd elvégezte a Képzômûvészeti Fôiskola továbbképzô kurzusát. Tanított általános iskolákban (Algyô, Deszk), az Eötvös Gimnáziumban és mûvészeti iskolákban (Lyra, Classic) rajz és vizuális kultúra tantárgyat, médiaismeretet. A Szegedi Szépmíves Céh szabadiskolájában rajzot, festészetet és fotózást oktat. 1990 óta vezet nyári mûvésztelepeket. Fest olajjal és akrillal, készít akvarellt, ecsetrajzot, hagyományos sokszorosító grafikával és computer grafikával is foglalkozik. Elnöke a Szegedi Szépmíves Céhnek, tagja a Magyar Rajztanárok Országos Egyesületének. Megtekinthetô október 21-ig, hétköznapokon 08.00–22.00, szombaton 09.00–20.00 óráig.