SZTE Info

A Negyedszázaddal nyitnak az idei Tehetségpont-kiállítások

A tavalyi siker után idén májusban és június elején ismét az SZTE Tehetségpont képzőművész hallgatói állítanak ki négy héten keresztül a Somogyi-könyvtárban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Arnyas_KoppanyA biblioétka első emeleti folyóirat-olvasójában május 9-től 15-ig elsőként Árnyas Koppány festőművész kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők, a Negyedszázad címet viselő tárlat megnyitójára május 9-én 17 órakor kerül sor. Köszöntőt mond Badó Attila professzor, az SZTE Tehetségpont vezetője, a kiállítást megnyitja Szekeres Ferenc grafikusművész, az SZTE JGYPK adjunktusa. Fuvolán közreműködik: Ruszkai Tamara.

 

Árnyas Koppány Ákos a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karán végzett tanító és képi ábrázolás szakokon 2012-ben. A rajz tanszéken töltött évek alatt festészet szakirányra szakosodott, olyan oktatókkal dolgozhatott, mint Szabó Tamás szobrászművész, Gál Lehel festőművész és Popovics Lőrinc szobrászművész. Több egyéni és csoportos kiállítása volt már országos és nemzetközi mezőnyben egyaránt, illetve több művésztelepre is meghívást kapott. Legkiemelkedőbb eredményei egyikének tartja, hogy Erasmus-ösztöndíjjal félévet tölthetett Norvégiában, a hamari University College-ban, felvételt nyert a Magyar Alkotók Országos Egyesületébe, illetve, hogy megszervezte a stArt Plein Air Nemzetközi Művésztelepet, mely immár harmadik éve teremt lehetőséget fiatal alkotóknak a természetközeli, nyugodt alkotásra és az alkotók közti kommunikációra.

Arnyas_Koppany1Festményei között ugyanúgy megtalálhatóak a realitásra törekvő elemek, mint a lírai absztrakt vagy gesztusfestészet is. Legújabb sorozata, melyet a norvégiai architektúra ihletett, a lírai absztrakciót próbálja ötvözni a konstruktív ábrázolással, a realitásra törekvő motívumokat az elvontabb, absztrakt részletekkel. Munkái legfontosabb képépítőelemei közé tartoznak a gesztusok, lendületes ecsetkezelések, folyások, melyek a pillanatnyi érzelmi töltést, vagy a kép által sugallt emóciókat kívánják fokozni. A Negyedszázad című kiállításon főképp az elmúlt félévben készített képei lesznek láthatóak, melyek témáiban szegedi, romániai és norvégiai utazások emlékképei, motívumai jelennek meg.

 

Kiállítások (válogatás az elmúlt évekből):

 

2013

- Cambridge-Szeged Society 25. évfordulója, Williams Art Gallery, Cambridge

- Háromnegyed hetes című kiállítás Fodor Tiborral, Algyő

- Budapest Art Expo Friss2013, Művészet Malom, Szentendre

- Nemzetközi Művésztelep Jimbolia, Románia

 

2012

- XIV. Táblakép-festészeti Binnálé, Szeged

- Diploma kiállítás 2012, SZTE JGYPK Rajz-Művészettörténet Tanszék, Szeged

- XI. Hám Művésztelep, Nagyszéksós

- II. stArt Plein Air Nemzetközi Művésztelep Gyermely és Csongrád. Kiállításaink: Budapest, Szeged

- Random csoport kiállítása, Szeged

- Téli Tárlat, Alkotói díj, Hagymaház Makó

 

2011

- Egyetemi Tavasz Fotópályázat, Szeged

- Országos Tudományos és Művészeti Diákköri Konferencia (OMDK), Sopron

- Önálló kiállítás, Belvárosi Kamara Galéria, Szeged

- XXXVI. Nyári Tárlat, REÖK palota, Szeged

- Gernik Nemzetközi Művésztelep, Románia

- Gyermelyi művésztelep, Gyermely

- XX. Csongrádi Művésztelep jubileumi kiállítása, Magyar Alkotóművészek Háza, Budapest

-stArt Plein Air Nemzetközi Művésztelep Csongrád. Kiállítások, Szeged, Csongrád

- Gernik-i Nemzetközi Művésztelep kiállítása, Szeged

- Random csoport kiállítása, József Attila Tanulmányi és Információs Központ, szeged

- Önálló kiállítás, József Attila Tanulmányi és Információs Központ, Szeged

 

M.A.


Tehetsegpont-kiallitasok
Árnyas Koppány festőművész képei itt megtekinthetők
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *