SZTE Info

Az OTDK művészeti szekciójában is arattak a szegedi hallgatók

A XXXI. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) Művészeti és Művészettudományi Szekcióját április 2–4. között rendezték Egerben, az Eszterházy Károly Főiskolán.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetemről 17 hallgató ért el helyezést. Egy első, három második, négy harmadik díjjal, valamint két különdíjjal térhettek haza.

Craft tagozaton harmadik helyezett lett Szabó Nelli, az SZTE JGYPK hallgatója. Felkészítő tanára Kovács Keve volt. A Festészet tagozat első csoportjában első helyezett lett Herédi-Szabó Tibor, az SZTE JGYPK hallgatója. Felkészítő tanára Sinkó János volt. Szobrászat kategóriában második helyezett lett Szabó Nelli, az SZTE JGYPK hallgatója. Felkészítő tanára Kovács Keve volt. Harmadik díjat nyert Miklós Gergő, az SZTE JGYPK hallgatója. Felkészítő tanára Benesné Gerle Margit volt. Szintén harmadik díjat nyert Gruber Fruzsina, az SZTE JGYPK hallgatója, felkészítő tanára szintén Benesné Gerle Margit.

Zenei előadás – ének kategóriában második helyezett lett Kontra Leila, az SZTE ZMK hallgatója. Felkészítő tanára Újváriné Illés Mária volt. Harmadik helyezett lett Tarnai Dávid és Töreky Katalin (SZTE ZMK), akiket Pál Tamás készített fel. Zenei előadás – ütő, fúvós, vonós, gitár tagozaton második helyezett lett Kovács Viktória, az SZTE ZMK hallgatója. Felkészítő tanára Újváriné Illés Mária volt. Különdíjat nyertek Hasan Karadag, Mehmet Erman Mete, Pieczarka Flóra, az SZTE JGYPK hallgatói Népzene, pop-rock tagozaton. Felkészítő tanáruk Asztalos Bence. Banyó Enikő, Lukács Klaudia, Mikita Ferenc, Szűcs Aladár, Varga Balázs, Zimmermann Klára, az SZTE JGYPK hallgatói zenei előadás – ének tagozaton ugyancsak különdíjban részesültek. Felkészítő tanáruk Szabady Józsefné volt.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. augusztus 31.

kiemelt_Sik_Marton_SZEM

Sík Márton életében a sport már egyetemi évei alatt is központi szerepet töltött be. Az SZTE-s öregdiák mintegy húsz éven keresztül kajakozott, élsportolóként számos sikert, köztük egy olimpiai 5. helyezést is maga mögött tudhat. Ma a DÉMÁSZ Szegedi Vízisport Egyesület szakmai vezetőjeként támogatja a fiatalokat.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 5. 09:00 - 22. 19:00
  A kiállítás szervezője: SZAB Művészeti Szakbizottság.
 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 9. 18:00 - 21. 20:00
  Megnyitja: Bene Zoltán író, a Szeged folyóirat fôszerkesztôje Közremûködik: Csanádi Hajnalka (ének), Nemes Levente (doromb, dob) Nagy Károly (Szeged, 1952) Vinkler-díjas festô- és grafikusmûvész, a „Szeged kultúrájáért díj” 2017. évi kitüntetettje. A szegedi Tanárképzô Fôiskolán földrajz-rajz szakos tanári diplomát szerzett, majd elvégezte a Képzômûvészeti Fôiskola továbbképzô kurzusát. Tanított általános iskolákban (Algyô, Deszk), az Eötvös Gimnáziumban és mûvészeti iskolákban (Lyra, Classic) rajz és vizuális kultúra tantárgyat, médiaismeretet. A Szegedi Szépmíves Céh szabadiskolájában rajzot, festészetet és fotózást oktat. 1990 óta vezet nyári mûvésztelepeket. Fest olajjal és akrillal, készít akvarellt, ecsetrajzot, hagyományos sokszorosító grafikával és computer grafikával is foglalkozik. Elnöke a Szegedi Szépmíves Céhnek, tagja a Magyar Rajztanárok Országos Egyesületének. Megtekinthetô október 21-ig, hétköznapokon 08.00–22.00, szombaton 09.00–20.00 óráig.