SZTE Info

Sportos napot tart az egyetemi sajtó

Az idei tanév hármas jubileuma alkalmából szervezett programsorozat május 15-én az SZTE Hattyas sori sportközpontjában folytatódik.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE Média Centrum jóvoltából idén már több rendezvényen, ünnepségen is részt lehetett venni abból az alkalomból, hogy 90 éve jelent meg Szegeden az első egyetemi lap, 60 éves a Szegedi Egyetem újság, és 20 éve indult meg a Tisza-parti felsőoktatási intézményben a kommunikáció szakos képzés. A tavaszi szemeszter záró eseményét május 15-én (szerdán) tartják, melynek során három híres sportolóval lesz lehetőségünk beszélgetni.

 

A program 14.30-kor kezdődik az SZTE Sportközpontban (Hattyas sor 10), ahol is Petrovics Kálmán korábbi világbajnoki bronzérmes kajakos, a Szegedi Vízisport Egyesület elnöke, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség alelnöke, Mocsai Lajos, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, az MKB Veszprém edzője, a Testnevelési Egyetem rektori tanácsadója és Molnár Tamás háromszoros olimpiai bajnok vízilabdás, az A-Híd Szeged játékosa tiszteli meg jelenlétével a nagyérdeműt, Balogh Tamás közreműködésével nyílt interjú készítésére is lesz lehetőség. 17 órai kezdettel egykori újságírók, szerkesztők vívnak kispályás focimeccset az egykori vagy mai egyetemi oktatókból, egyetemi sajtóhoz kötődő tanárokból álló csapat ellen. Közben természetesen a hölgyek számára is lesz program, ugyanebben az időpontban egy kis közös zumbázásra nyílik lehetőség. 18 órakor vacsora zárja az estet.

 

A rendezvényen mindenkit szeretettel látnak a szervezők. A kommunikációt tanuló vagy ez iránt érdeklődő egyetemistákat föltétlenül várják erre a szakmai és baráti találkozóra, amit a különböző újságíró nemzedékek ismerkedési/kapcsolatépítési lehetőségének/fórumának is szánnak.

 

Horváth István

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. október 03.

Kiemelt_Antalicz_B

Első díjat nyert az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, és egyedül épített a lézerfényt mérni képes szenzort. Felsőfokon beszél németül, angolul olvas szakcikkeket, miközben kínaiul tanul. A kollégiumában segíti az önképzőkör munkáját, s emellett egy új kutatási projekthez számítógépes szoftvert ír. Ő Antalicz Balázs, a Szegedi Tudományegyetem MSc-képzéses fizika szakos hallgatója, akitől leckét kaptunk lendületből és szakmai elhivatottságból.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 5. 09:00 - 22. 19:00
  A kiállítás szervezője: SZAB Művészeti Szakbizottság.
 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 9. 18:00 - 21. 20:00
  Megnyitja: Bene Zoltán író, a Szeged folyóirat fôszerkesztôje Közremûködik: Csanádi Hajnalka (ének), Nemes Levente (doromb, dob) Nagy Károly (Szeged, 1952) Vinkler-díjas festô- és grafikusmûvész, a „Szeged kultúrájáért díj” 2017. évi kitüntetettje. A szegedi Tanárképzô Fôiskolán földrajz-rajz szakos tanári diplomát szerzett, majd elvégezte a Képzômûvészeti Fôiskola továbbképzô kurzusát. Tanított általános iskolákban (Algyô, Deszk), az Eötvös Gimnáziumban és mûvészeti iskolákban (Lyra, Classic) rajz és vizuális kultúra tantárgyat, médiaismeretet. A Szegedi Szépmíves Céh szabadiskolájában rajzot, festészetet és fotózást oktat. 1990 óta vezet nyári mûvésztelepeket. Fest olajjal és akrillal, készít akvarellt, ecsetrajzot, hagyományos sokszorosító grafikával és computer grafikával is foglalkozik. Elnöke a Szegedi Szépmíves Céhnek, tagja a Magyar Rajztanárok Országos Egyesületének. Megtekinthetô október 21-ig, hétköznapokon 08.00–22.00, szombaton 09.00–20.00 óráig.