SZTE Info

Sportos napot tart az egyetemi sajtó

Az idei tanév hármas jubileuma alkalmából szervezett programsorozat május 15-én az SZTE Hattyas sori sportközpontjában folytatódik.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE Média Centrum jóvoltából idén már több rendezvényen, ünnepségen is részt lehetett venni abból az alkalomból, hogy 90 éve jelent meg Szegeden az első egyetemi lap, 60 éves a Szegedi Egyetem újság, és 20 éve indult meg a Tisza-parti felsőoktatási intézményben a kommunikáció szakos képzés. A tavaszi szemeszter záró eseményét május 15-én (szerdán) tartják, melynek során három híres sportolóval lesz lehetőségünk beszélgetni.

 

A program 14.30-kor kezdődik az SZTE Sportközpontban (Hattyas sor 10), ahol is Petrovics Kálmán korábbi világbajnoki bronzérmes kajakos, a Szegedi Vízisport Egyesület elnöke, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség alelnöke, Mocsai Lajos, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, az MKB Veszprém edzője, a Testnevelési Egyetem rektori tanácsadója és Molnár Tamás háromszoros olimpiai bajnok vízilabdás, az A-Híd Szeged játékosa tiszteli meg jelenlétével a nagyérdeműt, Balogh Tamás közreműködésével nyílt interjú készítésére is lesz lehetőség. 17 órai kezdettel egykori újságírók, szerkesztők vívnak kispályás focimeccset az egykori vagy mai egyetemi oktatókból, egyetemi sajtóhoz kötődő tanárokból álló csapat ellen. Közben természetesen a hölgyek számára is lesz program, ugyanebben az időpontban egy kis közös zumbázásra nyílik lehetőség. 18 órakor vacsora zárja az estet.

 

A rendezvényen mindenkit szeretettel látnak a szervezők. A kommunikációt tanuló vagy ez iránt érdeklődő egyetemistákat föltétlenül várják erre a szakmai és baráti találkozóra, amit a különböző újságíró nemzedékek ismerkedési/kapcsolatépítési lehetőségének/fórumának is szánnak.

 

Horváth István

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • július 16.
  09:00 - 19:00
  Tizennyolcadik alkalommal rendez nyári egyetemet a magyar nyelv és kultúra iránt érdeklődő külföldieknek a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Hungarológia Központja 2018. július 16-tól augusztus 10-ig.
 • augusztus 26. 08:00 - 30. 16:00
 • augusztus 27.
  11:00 - 19:00
  A Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia Alapítvány 2018. augusztus 27-29. között rendezi meg „Az Újszövetség hellén és júdaista háttere” című konferenciáját, mely az újszövetségi szerzők szövegeiben fellelhető különböző ókori témák és műfajok a Biblia szövegére gyakorolt hatását vizsgálja. Ebben a tárgyban átfogó konferenciát eddig nem rendeztek Magyarországon úgy, hogy arra egyszerre hívtak volna meg biblikusokat és hellenizmus szakértőket. Az előadások célja a keresztény és a nem keresztény szövegek viszonyának elemzése, nyelve pedig magyar, német és angol.
 • szeptember 10.
  18:00 - 20:00
  A folyamat: a nyolcezresek csúcsára vezető út - Klein Dávid előadása
 • szeptember 18.
  18:00 - 19:00
  Velünk élő robotok - a technológia hatása mindennapjainkra