SZTE Info

Sportos napot tart az egyetemi sajtó

Az idei tanév hármas jubileuma alkalmából szervezett programsorozat május 15-én az SZTE Hattyas sori sportközpontjában folytatódik.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE Média Centrum jóvoltából idén már több rendezvényen, ünnepségen is részt lehetett venni abból az alkalomból, hogy 90 éve jelent meg Szegeden az első egyetemi lap, 60 éves a Szegedi Egyetem újság, és 20 éve indult meg a Tisza-parti felsőoktatási intézményben a kommunikáció szakos képzés. A tavaszi szemeszter záró eseményét május 15-én (szerdán) tartják, melynek során három híres sportolóval lesz lehetőségünk beszélgetni.

 

A program 14.30-kor kezdődik az SZTE Sportközpontban (Hattyas sor 10), ahol is Petrovics Kálmán korábbi világbajnoki bronzérmes kajakos, a Szegedi Vízisport Egyesület elnöke, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség alelnöke, Mocsai Lajos, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, az MKB Veszprém edzője, a Testnevelési Egyetem rektori tanácsadója és Molnár Tamás háromszoros olimpiai bajnok vízilabdás, az A-Híd Szeged játékosa tiszteli meg jelenlétével a nagyérdeműt, Balogh Tamás közreműködésével nyílt interjú készítésére is lesz lehetőség. 17 órai kezdettel egykori újságírók, szerkesztők vívnak kispályás focimeccset az egykori vagy mai egyetemi oktatókból, egyetemi sajtóhoz kötődő tanárokból álló csapat ellen. Közben természetesen a hölgyek számára is lesz program, ugyanebben az időpontban egy kis közös zumbázásra nyílik lehetőség. 18 órakor vacsora zárja az estet.

 

A rendezvényen mindenkit szeretettel látnak a szervezők. A kommunikációt tanuló vagy ez iránt érdeklődő egyetemistákat föltétlenül várják erre a szakmai és baráti találkozóra, amit a különböző újságíró nemzedékek ismerkedési/kapcsolatépítési lehetőségének/fórumának is szánnak.

 

Horváth István

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 24. 10:00 - 25. 15:00
  Az Ifjú Pszichológusok és Neveléstudományi Kutatók Országos Konferenciája, az IPSZILON Konferencia fő témája: az ifjúságszociológia és ifjúságpszichológia. A plenáris előadásokon Dr. Jancsák Csaba (SZTE JGYPK) az ifjúságkutatás legújabb hazai és nemzetközi eredményeit ismerteti; Prof. Dr. Pikó Bettina (SZTE ÁOK) arra a kérdésre válaszol, hogy Mitől boldogok a fiatalok?
 • március 26.
  14:00 - 15:00
 • március 27.
  17:00 - 18:30
  A TIT Szabadegyetem Földrajz Tagozat előadója: Dr. Karancsi Zoltán PhD, tanszékvezető egyetemi docens (SZTE JGYPK). Az északi sarkkörön túlra télen leginkább az északi fényt keresők kelnek útra. Az előadó arra a kérdésre is válaszol, hogy mit lehet még észak Norvégiában ilyenkor csinálni turistaként.
 • március 27.
  18:00 - 19:30
  Az SZTE Mentor(h)áló Pedagógiai esték című nagyszabású sorozatának vendége dr. Farkas Eszter PhD, egyetemi docens, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán működő Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet L’Oreal-UNESCO díjjal kitüntetett agyikeringés-kutatója. Olyan kérdésekre keresi a választ, mint például: vajon mitől függ idegrendszerünk egészséges öregedése? Milyen körülmények ronthatják kilátásainkat? További információ: http://www.jgypk.hu/mentorhalo/ujabb-tudomanyos-ismeretterjeszto-csemege-az-oregedo-agy/
 • március 28.
  13:00 - 16:00
  A magyarországi új kutatási infrastruktúrák bemutatkozásán részt vesz a Szentágothai János Kutatóközpont; a Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ; a Hungarian Center of Excellence for Molecular Medicine (HCEMM). Meghívott vendégek: az intézmények igazgatói - Prof. Helyes Zsuzsanna (SZKK), Prof. Kacskovics Imre (FIEK) és Prof. Bíró Tamás (HCEMM). A program szakmai támogatója a MTA Szegedi Területi Bizottságának Immunológiai Munkabizottsága.