SZTE Info

Sporttáborok az SZTE rendezésében gyermekeknek

Gyerekeknek szóló sporttáborokkal jelentkezik az SZTE Sportközpont a nyári időszakban. A programokra 7 és 14 év közötti korcsoportok jelentkezését várják a szervezők.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Hattyas sori sportközpont területén napközis tábor indul, heti lebontásban június 17-21., 24-28., továbbá július 1. és 5. között. Az elsősorban sportos tevékenységekre építő foglalkozásokon 7-től 10 évig, illetve 11-től 14 évig terjedő korcsoportokra osztják a résztvevőket. A gyermekek kipróbálhatják magukat többek között fociban, kézilabdában, kosárlabdában, röplabdában, pingpongban, lengőtekében, falmászásban, turulozásban vagy éppen bocciában is. A tervezett program minden nap fél 8-kor kezdődik, 16 óra körül zárul, és déltől étkezdei ebédet is magában foglal.

 

Az újszegedi Erzsébet-ligeti SZTE teniszpályán a Roger Federer és Rafael Nadal nevével fémjelzett sportra koncentrálnak a szervezők: június 17-től 21-ig, illetve 24-től 28-ig tenisztábort tartanak 10-14 év közötti tanulók számára. Az oktatás hétköznapokon reggel 8-tól délután 16 óráig tart, melynek során a jelentkezők elsajátíthatják a sportág alapjait, és megszerezhetik a játékhoz szükséges készségeket. A szervezők ütőt és labdát is biztosítanak a foglalkozásokhoz. A déli ebédet a Fő fasoron található Blues Kert étterem szolgáltatja.

 

A napközis táborban való részvétel heti díja 10 ezer, a tenisztáboré 13 ezer 500 forint, ezen összegek minden szükséges költséget magukban foglalnak. Jelentkezni az SZTE Sportközpont kondicionálóterem portaszolgálatánál (Hattyas sor 10.; +36/62-544-821) lehet. A jelentkezéshez nyilatkozatot szükséges csatolni arról, hogy a szülők gyermekük táborban való részvételéhez hozzájárulnak.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. október 03.

Kiemelt_Antalicz_B

Első díjat nyert az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, és egyedül épített a lézerfényt mérni képes szenzort. Felsőfokon beszél németül, angolul olvas szakcikkeket, miközben kínaiul tanul. A kollégiumában segíti az önképzőkör munkáját, s emellett egy új kutatási projekthez számítógépes szoftvert ír. Ő Antalicz Balázs, a Szegedi Tudományegyetem MSc-képzéses fizika szakos hallgatója, akitől leckét kaptunk lendületből és szakmai elhivatottságból.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 5. 09:00 - 22. 19:00
  A kiállítás szervezője: SZAB Művészeti Szakbizottság.
 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 9. 18:00 - 21. 20:00
  Megnyitja: Bene Zoltán író, a Szeged folyóirat fôszerkesztôje Közremûködik: Csanádi Hajnalka (ének), Nemes Levente (doromb, dob) Nagy Károly (Szeged, 1952) Vinkler-díjas festô- és grafikusmûvész, a „Szeged kultúrájáért díj” 2017. évi kitüntetettje. A szegedi Tanárképzô Fôiskolán földrajz-rajz szakos tanári diplomát szerzett, majd elvégezte a Képzômûvészeti Fôiskola továbbképzô kurzusát. Tanított általános iskolákban (Algyô, Deszk), az Eötvös Gimnáziumban és mûvészeti iskolákban (Lyra, Classic) rajz és vizuális kultúra tantárgyat, médiaismeretet. A Szegedi Szépmíves Céh szabadiskolájában rajzot, festészetet és fotózást oktat. 1990 óta vezet nyári mûvésztelepeket. Fest olajjal és akrillal, készít akvarellt, ecsetrajzot, hagyományos sokszorosító grafikával és computer grafikával is foglalkozik. Elnöke a Szegedi Szépmíves Céhnek, tagja a Magyar Rajztanárok Országos Egyesületének. Megtekinthetô október 21-ig, hétköznapokon 08.00–22.00, szombaton 09.00–20.00 óráig.