SZTE Info

Sporttáborok az SZTE rendezésében gyermekeknek

Gyerekeknek szóló sporttáborokkal jelentkezik az SZTE Sportközpont a nyári időszakban. A programokra 7 és 14 év közötti korcsoportok jelentkezését várják a szervezők.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Hattyas sori sportközpont területén napközis tábor indul, heti lebontásban június 17-21., 24-28., továbbá július 1. és 5. között. Az elsősorban sportos tevékenységekre építő foglalkozásokon 7-től 10 évig, illetve 11-től 14 évig terjedő korcsoportokra osztják a résztvevőket. A gyermekek kipróbálhatják magukat többek között fociban, kézilabdában, kosárlabdában, röplabdában, pingpongban, lengőtekében, falmászásban, turulozásban vagy éppen bocciában is. A tervezett program minden nap fél 8-kor kezdődik, 16 óra körül zárul, és déltől étkezdei ebédet is magában foglal.

 

Az újszegedi Erzsébet-ligeti SZTE teniszpályán a Roger Federer és Rafael Nadal nevével fémjelzett sportra koncentrálnak a szervezők: június 17-től 21-ig, illetve 24-től 28-ig tenisztábort tartanak 10-14 év közötti tanulók számára. Az oktatás hétköznapokon reggel 8-tól délután 16 óráig tart, melynek során a jelentkezők elsajátíthatják a sportág alapjait, és megszerezhetik a játékhoz szükséges készségeket. A szervezők ütőt és labdát is biztosítanak a foglalkozásokhoz. A déli ebédet a Fő fasoron található Blues Kert étterem szolgáltatja.

 

A napközis táborban való részvétel heti díja 10 ezer, a tenisztáboré 13 ezer 500 forint, ezen összegek minden szükséges költséget magukban foglalnak. Jelentkezni az SZTE Sportközpont kondicionálóterem portaszolgálatánál (Hattyas sor 10.; +36/62-544-821) lehet. A jelentkezéshez nyilatkozatot szükséges csatolni arról, hogy a szülők gyermekük táborban való részvételéhez hozzájárulnak.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 23.
  10:00 - 12:30
  Prof. Dr. Borbás Anikó (DE GYTK Gyógyszerészi Kémiai Tanszék) Gyökös tioladdíciók telítetlen szénhidrátokon címmel és Prof. Dr. Herczegh Pál (DE GYTK Gyógyszerészi Kémiai Tanszék) előadása A teikoplanin származékoktól a triciklánókig: a közelmúlt terméséből címmel a SZAB Gyógyszerésztudományi Szakbizottság Gyógyszerkémiai és Gyógyszeranalitikai Munkabizottság, valamint az SZTE Gyógyszerkémiai Intézet programja.
 • március 24. 10:00 - 25. 15:00
  Az Ifjú Pszichológusok és Neveléstudományi Kutatók Országos Konferenciája, az IPSZILON Konferencia fő témája: az ifjúságszociológia és ifjúságpszichológia. A plenáris előadásokon Dr. Jancsák Csaba (SZTE JGYPK) az ifjúságkutatás legújabb hazai és nemzetközi eredményeit ismerteti; Prof. Dr. Pikó Bettina (SZTE ÁOK) arra a kérdésre válaszol, hogy Mitől boldogok a fiatalok?
 • március 26.
  14:00 - 15:00
 • március 27.
  17:00 - 18:30
  A TIT Szabadegyetem Földrajz Tagozat előadója: Dr. Karancsi Zoltán PhD, tanszékvezető egyetemi docens (SZTE JGYPK). Az északi sarkkörön túlra télen leginkább az északi fényt keresők kelnek útra. Az előadó arra a kérdésre is válaszol, hogy mit lehet még észak Norvégiában ilyenkor csinálni turistaként.
 • március 27.
  18:00 - 19:30
  Az SZTE Mentor(h)áló Pedagógiai esték című nagyszabású sorozatának vendége dr. Farkas Eszter PhD, egyetemi docens, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán működő Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet L’Oreal-UNESCO díjjal kitüntetett agyikeringés-kutatója. Olyan kérdésekre keresi a választ, mint például: vajon mitől függ idegrendszerünk egészséges öregedése? Milyen körülmények ronthatják kilátásainkat? További információ: http://www.jgypk.hu/mentorhalo/ujabb-tudomanyos-ismeretterjeszto-csemege-az-oregedo-agy/