SZTE Info

aquapolis

SZTE Családi Napot tart a Napfényfürdő Aquapolis

Érdemes gyorsan ellátogatni az SZTE Ajándékboltba, ahol kedvezményes árú, sőt, akár ingyenes jegyek is beszerezhetőek a június 2-i rendezvényre.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Újabb elemmel gazdagodik a Szegedi Tudományegyetem és a Napfényfürdő Aquapolis Szeged együttműködése. Ennek keretében a Napfényfürdő különleges bérletkonstrukciót dolgozott ki a felsőoktatási intézmény hallgatói számára. Ezúttal az SZTE dolgozói és az SZTE Alma Mater egyetemi öregdiák-közösség tagjai részesülhetnek csodás élményben, ha családjukkal június 2-án (vasárnap) a szegedi fürdőkomplexumot választják. SZTE-dolgozói vagy Alma Mater-kártya felmutatásával kedvezményes napijegy vásárolható az universitas ajándékboltjában (TIK, Ady tér 10.). Az SZTE Családi Napra érvényes kedvezményes napijegyek árai: felnőtt: 1800 forint, ifjúsági (12-23 év): 1500 forint, gyermek (4-12 év) és nyugdíjas: 900 forint. Az első 150 belépő mellé ráadásul ingyenjegyet ajándékoznak, így akár ketten is igénybe vehetik egy kedvezményes tikett áráért a Napfényfürdő Aquapolis szolgáltatásait június 2-án. Ha nem sikerült időben odaérni, és az ingyenjegyek elfogytak, még mindig van lehetőség, hogy különlegesen kedvezményes áron váltsanak belépőt, hiszen összesen 150 ingyenes és 350 kedvezményes árú jegy várja az egyetemi dolgozókat és az Alma Mater-tagokat az SZTE Ajándékboltban.

 

Élménymedence, úszómedence, csúszdapark, sodrófolyosó, gyermekpancsolók, Baba-Mama Világ, négyszintes játszóház várja a látogatókat, így minden korosztály megtalálhatja a neki legjobban tetsző helyszínt és programot. Az SZTE Családi Napon ráadásul több helyen még animátorok is közreműködnek, és színes eszközökkel, jól bevált mozgásos feladatokkal, vetélkedőkkel szórakoztatják a csemetéket. A monumentális létesítmény csúszdaparkjában 11 és 13 óra között olyan próbákat „kell majd kiállni”, amelyekben akár lufiemberekkel, gumifánkokkal, labdákkal és hatalmas úszógumikkal is találkozhatnak a gyerekek, de bevethetik ügyességüket a víz sodrásában is.

 

Némi relaxáló fürdőzés után délután 15 és 17 óra között újra elindulhat a gyerekcsapat a SZUE Élménymedence és a SZUE zöld terület felé. A vizes feladatoknál előkerülhetnek például a színes gumimatracok és a vízilufik, de az is kiderülhet, melyik lurkó csúszik le leggyorsabban a családi csúszdán. A szárazföldi „bevetésnél” akár csapatversenyeken vagy párokban is próbára tehetik ügyességüket a kicsik, a lényeg pedig a mozgás a zöld füves területen, a közösségben töltött idő és a felhőtlen kikapcsolódás. A felnőttek sem fognak unatkozni, kétfős turul- vagy kétfős strandröplabda-csapatokban mérhetik össze erejüket. A versenyekre már előzetesen, a jegy vásárlásakor lehet jelentkezni az SZTE Ajándékboltban.

 

SZTEinfo


napfenyfurdo_plakat_vegso

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. december 06.

kiemelt_Dux_Laszlo

Biológia, kémia és fizika tantárgyból, valamint a Nobel-díjas rektor életéből, munkásságából áll össze évről évre az egyre népszerűbb SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny kérdéssora. A zsűri elnökével, prof. Dr. Dux László tanszékvezető egyetemi tanárral a Szent-Györgyi-örökségről és a középiskolások versenyéről beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • december 18.
  10:00 - 14:30
  A Paál Zoltán díj átadása. A Katalízis Munkabizottság elnökének megválasztása. Sápi András (SZTE Alkalmazott és Környezeti Kémiai Tanszék) – Tervezett Katalízis: Nano- és in-situ technológiákkal a nagy aktivitás és szelektivitás felé. Havasi Viktor (SZTE Alkalmazott és Környezeti Kémiai Tanszék, PhD munka bemutató) – Ritkaföldfémekkel dópolt stroncium-aluminátok hasznosítása a fotokatalízisben. Ádám Adél (SZTE Szerves Kémiai Tanszék) – Nikkel nanorészecskék előállítása, jellemzése és felhasználása katalizátorként SZTE Alkalmazott és Környezeti Kémiai Tanszék). Varga Gábor (SZTE Szerves Kémiai Tanszék) – Átmenetifém-aminosav komplex-CaAl-réteges kettős hidroxid kompozitok készítése, szerkezetvizsgálatuk és katalitikus alkalmazásaik. Mészáros Rebeka, Ötvös Sándor Balázs, Varga Gábor, Kocsis Marianna, Pálinkó István, Fülöp Ferenc (SZTE Gyógyszerkémiai Intézet) – Hatékony heterogén ezüst katalizátor fejlesztése terminális alkinek közvetlen nitrillé alakításához. Gyulavári Tamás Zsolt (SZTE Alkalmazott és Környezeti Kémiai Tanszék) – Látható fénnyel gerjeszthető titán-dioxidok előállítása és jellemzése. Musza Katalin (SZTE Szerves Kémiai Tanszék) – Cu/Cu2O nanorészecskék szintézise, jellemzése és katalitikus aktivitásuk egy kapcsolási reakcióban. Tungler Antal (MTA Energiatudományi Kutatóközpont) – Gyógyszeripari szennyvizek ártalmatlanítása és hasznosítása.
 • december 19.
  10:00 - 16:47
  Az MTA Elektrokémiai Munkabizottság tudományos ülésének programja: Janáky Csaba (SZTE) – Új eredmények és kutatási irányok a szegedi fotoelektrokémiában. Kormányos Attila (SZTE) – Vezető polimer alapú összetett elektródok fotoelektrokémiája. Samu Gergely Ferenc (SZTE) – Optikailag aktív perovszkit elektródok vizsgálata. Kovács Noémi (ELTE) – Titánötvözetek elektrokémiai stabilitásának vizsgálata kettős potenciodinamikus vezérlést alkalmazó módszerekkel. Szekeres Krisztina Júlia (ELTE) – Vezető polimerfilm elektródok elektrokémiai és morfológiai vizsgálata. Pap Sándor József (MTA Energiakutató) – Réz(II)-peptid komplexek tervezése O2 elektrokatalitikus termeléséhez. Péter László (MTA Wigner) – Cirkónium elektrolitikus hidrogénezése. Tóth Péter Sándor (SZTE) – Grafén és egyéb kétdimenziós nanoszerkezetek (foto)elektrokémiai vizsgálata. Pajkossy Tamás (MTA TTK) – Egyebek. A rendezvény szervezője: SZAB Kémiai Szakbizottság Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Munkabizottság.
 • december 19.
  15:00 - 17:00
  SZAB Orvostudományi Szakbizottság Sprottudományi Munkabizottság.
 • *
  december 19.
  17:00 - 18:30
  Mikszáth Kálmántól kezdve Wass Alberten át Oravecz Imréig több író, illetve számos tanulmány tudós szerzője is foglalkozik az amerikai kontinensen diaszpórában élő magyarok helyzetével. Újszászi Ilona újságíró, az SZTE közkapcsolati koordinátora legújabb riportkönyvében családtörténetekkel válaszol a kérdésre: Hogyan lettek ők „amerikai magyarok”? A fotókkal, számokkal, tényekkel illusztrált könyvbemutatón szó esik az amerikai bevándorlási hullámok különbözőségeiről és tanulságairól, ami segítheti a napjainkban Európát érintő migrációs válság értelmezését is.