SZTE Info

aquapolis

SZTE Családi Napot tart a Napfényfürdő Aquapolis

Érdemes gyorsan ellátogatni az SZTE Ajándékboltba, ahol kedvezményes árú, sőt, akár ingyenes jegyek is beszerezhetőek a június 2-i rendezvényre.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Újabb elemmel gazdagodik a Szegedi Tudományegyetem és a Napfényfürdő Aquapolis Szeged együttműködése. Ennek keretében a Napfényfürdő különleges bérletkonstrukciót dolgozott ki a felsőoktatási intézmény hallgatói számára. Ezúttal az SZTE dolgozói és az SZTE Alma Mater egyetemi öregdiák-közösség tagjai részesülhetnek csodás élményben, ha családjukkal június 2-án (vasárnap) a szegedi fürdőkomplexumot választják. SZTE-dolgozói vagy Alma Mater-kártya felmutatásával kedvezményes napijegy vásárolható az universitas ajándékboltjában (TIK, Ady tér 10.). Az SZTE Családi Napra érvényes kedvezményes napijegyek árai: felnőtt: 1800 forint, ifjúsági (12-23 év): 1500 forint, gyermek (4-12 év) és nyugdíjas: 900 forint. Az első 150 belépő mellé ráadásul ingyenjegyet ajándékoznak, így akár ketten is igénybe vehetik egy kedvezményes tikett áráért a Napfényfürdő Aquapolis szolgáltatásait június 2-án. Ha nem sikerült időben odaérni, és az ingyenjegyek elfogytak, még mindig van lehetőség, hogy különlegesen kedvezményes áron váltsanak belépőt, hiszen összesen 150 ingyenes és 350 kedvezményes árú jegy várja az egyetemi dolgozókat és az Alma Mater-tagokat az SZTE Ajándékboltban.

 

Élménymedence, úszómedence, csúszdapark, sodrófolyosó, gyermekpancsolók, Baba-Mama Világ, négyszintes játszóház várja a látogatókat, így minden korosztály megtalálhatja a neki legjobban tetsző helyszínt és programot. Az SZTE Családi Napon ráadásul több helyen még animátorok is közreműködnek, és színes eszközökkel, jól bevált mozgásos feladatokkal, vetélkedőkkel szórakoztatják a csemetéket. A monumentális létesítmény csúszdaparkjában 11 és 13 óra között olyan próbákat „kell majd kiállni”, amelyekben akár lufiemberekkel, gumifánkokkal, labdákkal és hatalmas úszógumikkal is találkozhatnak a gyerekek, de bevethetik ügyességüket a víz sodrásában is.

 

Némi relaxáló fürdőzés után délután 15 és 17 óra között újra elindulhat a gyerekcsapat a SZUE Élménymedence és a SZUE zöld terület felé. A vizes feladatoknál előkerülhetnek például a színes gumimatracok és a vízilufik, de az is kiderülhet, melyik lurkó csúszik le leggyorsabban a családi csúszdán. A szárazföldi „bevetésnél” akár csapatversenyeken vagy párokban is próbára tehetik ügyességüket a kicsik, a lényeg pedig a mozgás a zöld füves területen, a közösségben töltött idő és a felhőtlen kikapcsolódás. A felnőttek sem fognak unatkozni, kétfős turul- vagy kétfős strandröplabda-csapatokban mérhetik össze erejüket. A versenyekre már előzetesen, a jegy vásárlásakor lehet jelentkezni az SZTE Ajándékboltban.

 

SZTEinfo


napfenyfurdo_plakat_vegso

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 14. 10:00 - 22. 19:30
  A Tiszatáj Online Plüss Műhely rovata gyűjtést szervez Kárpátaljára, hogy olyan gyerekek is olvashassanak, akik nem könnyen jutnak magyar nyelvű könyvekhez! A szervezők kérik: "Hozz magaddal legalább egy – használt, de jó állapotú – gyerekkönyvet vagy alsós tankönyvet. Az adományokat március 14-től március 22-ig várjuk a kijelölt gyűjtőpontokon." A könyvek már másnap el is indulnak a Szegedi Görögkatolikus Egyházközség és a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola segítségével kárpátaljai magyar gyerekhez. Szervezők: FISZ - Fiatal Írók Szövetsége, Tiszatájonline.hu. Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap.
 • március 22.
  11:00 - 13:00
 • március 22.
  15:00 - 17:00
  A Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány és a Szegedi Tudományegyetem közös programján megjelenteket köszönti: a Nobel-díjas Bert Sakmann, valamint Varró András professzor (SZTE). Hegyi Péter professzor bemutatja a SZEGEDI TUDÓS AKADÉMIÁT (SZTA), valamint annak középiskolai programja. Buzsáki György (Brain Prize 2011, a New York Egyetem Idegtudományi Intézetének professzora) előadásának címe: A KOGNITÍV TEVÉKENYSÉG MOTORIKUS EREDETE. Előtte Buzsáki Györgyöt bemutatja a vele együtt dolgozó Berényi Antal (SZTE).
 • március 22.
  17:00 - 18:30
  Az SZTE A Bölcsészettudományi Kar Choreomundus csapata bepillantott Szeged táncéletébe. Az élményeikről kiállítást készítettek.
 • március 22.
  17:00 - 18:30
  Az American Corner Szeged első programjaként a pennsylvaniai Arcadia Egyetem afroamerikai irodalommal és kultúrával foglalkozó oktatója, Dr. Kalenda Eaton tart előadást a Nők Történelmi Hónapja alkalmából. Az előadás angol nyelvű, a részvétel ingyenes. Az előadó az SZTE-BTK Amerikanisztika Tanszékének meghívására érkezik Szegedre.