SZTE Info

aquapolis

SZTE Családi Napot tart a Napfényfürdő Aquapolis

Érdemes gyorsan ellátogatni az SZTE Ajándékboltba, ahol kedvezményes árú, sőt, akár ingyenes jegyek is beszerezhetőek a június 2-i rendezvényre.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Újabb elemmel gazdagodik a Szegedi Tudományegyetem és a Napfényfürdő Aquapolis Szeged együttműködése. Ennek keretében a Napfényfürdő különleges bérletkonstrukciót dolgozott ki a felsőoktatási intézmény hallgatói számára. Ezúttal az SZTE dolgozói és az SZTE Alma Mater egyetemi öregdiák-közösség tagjai részesülhetnek csodás élményben, ha családjukkal június 2-án (vasárnap) a szegedi fürdőkomplexumot választják. SZTE-dolgozói vagy Alma Mater-kártya felmutatásával kedvezményes napijegy vásárolható az universitas ajándékboltjában (TIK, Ady tér 10.). Az SZTE Családi Napra érvényes kedvezményes napijegyek árai: felnőtt: 1800 forint, ifjúsági (12-23 év): 1500 forint, gyermek (4-12 év) és nyugdíjas: 900 forint. Az első 150 belépő mellé ráadásul ingyenjegyet ajándékoznak, így akár ketten is igénybe vehetik egy kedvezményes tikett áráért a Napfényfürdő Aquapolis szolgáltatásait június 2-án. Ha nem sikerült időben odaérni, és az ingyenjegyek elfogytak, még mindig van lehetőség, hogy különlegesen kedvezményes áron váltsanak belépőt, hiszen összesen 150 ingyenes és 350 kedvezményes árú jegy várja az egyetemi dolgozókat és az Alma Mater-tagokat az SZTE Ajándékboltban.

 

Élménymedence, úszómedence, csúszdapark, sodrófolyosó, gyermekpancsolók, Baba-Mama Világ, négyszintes játszóház várja a látogatókat, így minden korosztály megtalálhatja a neki legjobban tetsző helyszínt és programot. Az SZTE Családi Napon ráadásul több helyen még animátorok is közreműködnek, és színes eszközökkel, jól bevált mozgásos feladatokkal, vetélkedőkkel szórakoztatják a csemetéket. A monumentális létesítmény csúszdaparkjában 11 és 13 óra között olyan próbákat „kell majd kiállni”, amelyekben akár lufiemberekkel, gumifánkokkal, labdákkal és hatalmas úszógumikkal is találkozhatnak a gyerekek, de bevethetik ügyességüket a víz sodrásában is.

 

Némi relaxáló fürdőzés után délután 15 és 17 óra között újra elindulhat a gyerekcsapat a SZUE Élménymedence és a SZUE zöld terület felé. A vizes feladatoknál előkerülhetnek például a színes gumimatracok és a vízilufik, de az is kiderülhet, melyik lurkó csúszik le leggyorsabban a családi csúszdán. A szárazföldi „bevetésnél” akár csapatversenyeken vagy párokban is próbára tehetik ügyességüket a kicsik, a lényeg pedig a mozgás a zöld füves területen, a közösségben töltött idő és a felhőtlen kikapcsolódás. A felnőttek sem fognak unatkozni, kétfős turul- vagy kétfős strandröplabda-csapatokban mérhetik össze erejüket. A versenyekre már előzetesen, a jegy vásárlásakor lehet jelentkezni az SZTE Ajándékboltban.

 

SZTEinfo


napfenyfurdo_plakat_vegso

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. augusztus 31.

kiemelt_Sik_Marton_SZEM

Sík Márton életében a sport már egyetemi évei alatt is központi szerepet töltött be. Az SZTE-s öregdiák mintegy húsz éven keresztül kajakozott, élsportolóként számos sikert, köztük egy olimpiai 5. helyezést is maga mögött tudhat. Ma a DÉMÁSZ Szegedi Vízisport Egyesület szakmai vezetőjeként támogatja a fiatalokat.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 5. 09:00 - 22. 19:00
  A kiállítás szervezője: SZAB Művészeti Szakbizottság.
 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 9. 18:00 - 21. 20:00
  Megnyitja: Bene Zoltán író, a Szeged folyóirat fôszerkesztôje Közremûködik: Csanádi Hajnalka (ének), Nemes Levente (doromb, dob) Nagy Károly (Szeged, 1952) Vinkler-díjas festô- és grafikusmûvész, a „Szeged kultúrájáért díj” 2017. évi kitüntetettje. A szegedi Tanárképzô Fôiskolán földrajz-rajz szakos tanári diplomát szerzett, majd elvégezte a Képzômûvészeti Fôiskola továbbképzô kurzusát. Tanított általános iskolákban (Algyô, Deszk), az Eötvös Gimnáziumban és mûvészeti iskolákban (Lyra, Classic) rajz és vizuális kultúra tantárgyat, médiaismeretet. A Szegedi Szépmíves Céh szabadiskolájában rajzot, festészetet és fotózást oktat. 1990 óta vezet nyári mûvésztelepeket. Fest olajjal és akrillal, készít akvarellt, ecsetrajzot, hagyományos sokszorosító grafikával és computer grafikával is foglalkozik. Elnöke a Szegedi Szépmíves Céhnek, tagja a Magyar Rajztanárok Országos Egyesületének. Megtekinthetô október 21-ig, hétköznapokon 08.00–22.00, szombaton 09.00–20.00 óráig.