Bezár

Hírarchívum

A test és a lélek ikonjairól tanácskoznak az SZTE-n

A test és a lélek ikonjairól tanácskoznak az SZTE-n

2013. május 23.
1 perc

Neves külföldi professzorok is érkeznek a Szegedi Tudományegyetemen május 29–31. között rendezendő ikonológiai konferenciára – a programban Janice Misurell-Mitchell amerikai zeneszerző, énekes és fuvolaművész fellépése is szerepel.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Több évtizedes hagyományra visszatekintő nemzetközi konferenciasorozat újabb részét rendezik meg Szegeden. Az SZTE Bölcsészettudományi Kar Angol Tanszéke által 1993-ban elindított European Iconology East and West című tudományos találkozó ötödik konferenciája a test és a lélek kulturális képvilágának hagyományait, a pszichés, a spirituális és a testi tartalmak ábrázolásának technikáit és médiumait vizsgálja.

 

A szegedi ikonológiai konferencia ezúttal a harmadik, utolsó felvonása egy nagyszabású, határokon átnyúló konferenciasorozatnak (Iconology Old and New: Transregional Conference on the Move), amelynek első részét Rijekában, második részét pedig a budapesti Közép-Európai Egyetemen tartják.

 

Az SZTE BTK Angol Tanszékén működő Kulturális Ikonológia és Szemiográfia Kutatócsoport és a Szegedi Akadémiai Bizottság meghívására rangos külföldi professzorok (Barbara Baert, Leuven; Ivan Gerat, Pozsony; Marina Warner, Essex; Rowland Wymer, Cambridge) tartanak plenáris előadásokat, de az ötvenöt angol, illetve olasz nyelvű szekció-előadás mellett a program tartalmazza Janice Misurell-Mitchell amerikai zeneszerző, énekes és fuvolaművész igazi zenei csemegének ígérkező nyilvános koncertjét is a Korzó Zeneházban 29-én, szerdán 19.30-kor.

 

A konferencia részletes programja itt elérhető.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek