SZTE Info

Webkamerák, okostelefonok és más kütyük az Informatóriumban

„Labrywhere: Web-kamerák, okostelefonok és más ’kütyük’ mint tudományos projektek műszerei” címmel rendeznek minor konferenciát május 30-án 14 órától a Szent-Györgyi Albert Agóra Informatóriumában.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A DEAK Zrt. a tudományos tanácskozást a TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-2012-0035, „Tudományos eredmények elismerése és disszeminációja a Szegedi Tudományegyetemen” című projekt keretében szervezi meg. A DEAK Zrt. a Szegedi Tudományegyetemmel együttműködve, az egyetemi hallgatók és kutatók közreműködésével valósítja meg a program keretében az ExperiWeb projektet, melynek eredményeképpen egy tudományos virtuális közösségi tér és az azon keresztül lefolytatott experimentumok megvitatása, teammunka kialakulása várható. A minor konferencián az érdeklődők megismerhetik a kutatásszimulációs környezetek megjelenítését támogató rendszereket, az alkalmazott legjobb gyakorlatokat, valamint a projekthez történő kapcsolódási lehetőségeket.

 

Az előadásokból sok más mellett kiderül, mi mindenre is lehet jó egy ezer forintos webkamera, vagy hogy miként használható tudományos műszerként egy okostelefon.

 

A konferencia részletes programja itt olvasható.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *