2024. március 28., csütörtök

tavoli

A Greeneration rendezvénykamion is befut az SZTE állásbörzéjére

A KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért fontosnak tartja, hogy a fenntarthatóság a fiatalok mindennapos szemléletévé és gyakorlatává váljon. Ezért indítja útjára a 2012-2013-as tanévben a Greeneration című programját. A Greeneration rendezvénykamion március 13-án állomásozik az SZTE TIK előtt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Greeneration_kamion_a_TIK-ben

A Greeneration rendezvénykamion 2013 tavaszán öt nagy vidéki egyetem karrierexpóján vesz részt. Kézzelfoghatóan, testközelből mutatja be, milyen lehet egy irodai környezet, ha azt tudatosan, környezet- és emberbarát módon működtetik. A kamion első állomása Szeged: március 13-án, az SZTE Karrier Iroda által szervezett tavaszi állásbörze idején áll majd az SZTE TIK előtt.




Greeneration_kamion_a_TIK-ben

A jármű 19 méter hosszú, és a szokásos közúti méret kétszeresére kinyitható. Egy több mint négy méter széles bemutatóteret foglal magában, amelyben kialakítottak egy minden részletében a környezettudatosság és fenntarthatóság szempontjainak megfelelő irodát. A berendezési tárgyak mind újrahasznosíthatóak, környezetbarát termékek. A polcokat olyan irodai tárgyakkal pakolták tele, amelyekkel helyettesíteni lehet a ma általánosan használt, a környezetet terhelő tárgyainkat. A kamionban mindent kézbe lehet venni, a munkaállomásokhoz oda lehet ülni, ki lehet próbálni azokat.

A hallgatók a helyszínen első kézből tájékozódhatnak olyan környezeti és társadalmi problémákról, mint az energiahatékonyság, a túlfogyasztás, a méltányos kereskedelem és a környezettudatosság egyéb dimenziói. A Greeneration kampány célja, hogy azok a pályakezdő fiatalok, akik még kevés ismerettel rendelkeznek a fenntarthatóság munkahelyi dimenzióiról, információhoz jussanak az irodák környezeti terheiről, illetve ehhez kapcsolódóan a megtakarítási lehetőségekről.


SZTEinfo

Greeneration_kamion_a_TIK-ben
A Greeneration kamion látványtervei itt megtekinthetők
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés