Bezár

Hírarchívum

Praktikus tanácsok álláskeresőknek az SZTE TIK-ben

Praktikus tanácsok álláskeresőknek az SZTE TIK-ben

2013. március 11.
2 perc

Hasznos előadásokkal, izgalmas tesztekkel várják a szervezők az egyetemistákat az SZTE Tavaszi Állásbörze Felkészítő Napokra. Az SZTE TIK-ben sorra kerülő programok a március 13-i állásbörzét is előkészítik.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Személyiség, motivációs és képességvizsgáló teszteket is kitölthettek az érdeklődők március 11-én, az SZTE Tavaszi Állásbörze Felkészítő Napok első napján. Az SZTE Karrier Iroda szervezésében ismét hasznos előadásokat hallgathattak a szegedi egyetemisták. A TIK-ben szó esett többek között arról, hogy a pályakezdők mire figyeljenek oda az önéletrajz és a motivációs levél írásakor, hogyan készüljenek fel egy állásinterjúra. Március 12-én, a rendezvény második napján a hallgatók többek között részt vehetnek megfigyelőként egy interjún, és azzal kapcsolatban is praktikus tanácsokat kapnak, hogy jelenjenek meg és kommunikáljanak egy állásinterjún.


A programok a március 13-i, szerdai állásbörzét is előkészítik, ahol az egyetemisták a frissen szerzett ismereteiket, készségeiket a gyakorlatban is próbára tehetik a kiállító cégek standjainál. Az ország egyik legnagyobb állásbörze-forgatagán a hallgatók, friss diplomások, de akár a már szakmai tapasztalattal rendelkező SZTE Alma Mater-tagok is értékes információkkal gazdagodhatnak. Az érdeklődők személyesen találkozhatnak regionális és országos cégek képviselőivel. Szakmai előadásokat hallgathatnak meg, cégbemutató prezentációkat láthatnak. Teszteket tölthetnek ki, grafológiai és karrier-tanácsadáson vehetnek részt. Lesz Greeneration Roadshow, Zöld Iroda workshop, Greeneration Kamion, nyereményjáték.


Az SZTE Alma Mater, a Szegedi Tudományegyetem öregdiák-szervezete az SZTE Tavaszi Állásbörze napján rendezi meg a már több éves hagyományokra visszatekintő Alma Mater Díj-átadó ünnepségét is. Az SZTE Alma Mater díjat nyolcadik alkalommal ítélik oda egy olyan cégnek, amely kimagasló létszámban foglalkoztat a Szegedi Tudományegyetemen végzett hallgatókat, valamint szoros kapcsolatot ápol a Szegedi Tudományegyetemmel. A díjat 9 órakor Szabó Gábor rektor, az SZTE Alma Mater elnöke és Görög Márta, az SZTE Alma Mater vezetője adja át.


A március 13-i állásbörzén a gyakornoki programot hirdető SZTE MédiaCentrum is képviselteti magát.

 

Az állásbörze részletes programja, a rendezvényen részt vevő cégek: http://sztekarrier.hu/hu/allasborze/szte_tavaszi_allasborze

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek