Bezár

Hírarchívum

SZTE-s kitüntetések a nemzeti ünnepen

SZTE-s kitüntetések a nemzeti ünnepen

2013. március 15.
2 perc

Március 15-e, nemzeti ünnepünk alkalmából a Szegedi Tudományegyetem több munkatársa részesült magas állami elismerésben. Fülöp Ferenc akadémikus Széchenyi-díjat kapott.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
fulopMagyarország köztársasági elnöke – a miniszterelnök előterjesztésére – nemzeti ünnepünk, március 15-e, az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc kezdetének, a modern parlamentáris Magyarország megszületésének napja alkalmából Széchenyi-díjat adományozott Fülöp Ferenc (képünkön) vegyésznek, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagjának. A Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kara Gyógyszerkémiai Intézetének tanszékvezető egyetemi tanára, a kar korábbi dékánja a szintetikus szerves kémia, az innovatív gyógyszerkutatás terén, a következő nemzedék magasan kvalifikált szakembereinek utánpótlásában, a gyógyszerészképzésben, tudományos eredményeinek színvonalas publikálásában elért, világszerte nagyra becsült eredményeiért, rendkívül aktív tudományos közéleti tevékenysége elismeréseként érdemelte ki a díjat.


TrogmayerMagyarország köztársasági elnöke a Magyar Érdemrend középkeresztje kitüntetést adományozta Nagy Ferenc (képünkön lent), az MTA levelező tagja, Széchenyi-díjas biológus, az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont Növénybiológiai Intézet tudományos tanácsadója, igazgatóhelyettes, valamint Trogmayer Ottó (képünkön jobbra) Széchenyi-díjas muzeológus, régész, a történettudomány kandidátusa, az SZTE BTK Régészeti Tanszék nyugalmazott egyetemi tanára részére.
NagyFerenc
A Magyar Érdemrend Tisztikeresztet (polgári tagozat) vehette át Balog Zoltántól, az emberi erőforrások minisztertől Baláspiri Lajos, az MTA doktora, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Orvosi Vegytani Intézet címzetes egyetemi tanára, valamint Blazovich László, az MTA doktora, a Csongrád Megyei Levéltár nyugalmazott igazgatója, az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar Európai Jogtörténeti Tanszék egyetemi tanára, illetve a Magyar Érdemrend Lovagkereszt (polgári tagozat) kitüntetést kapta meg Véha Antal egyetemi tanár, a mezőgazdasági tudomány kandidátusa, az SZTE Mérnöki Karának dékánja.


Kiemelkedő jelentőségű társadalomkutatói, egyetemi oktatói és szakmai közéleti tevékenységéért a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést vehette át Utasi Ágnes, az MTA doktora, a Szegedi Tudományegyetem, Bölcsészettudományi Kar Szociológia Tanszékének nyugalmazott egyetemi tanára. A Magyarország köztársasági elnöke által adományozott elismerést a Magyar Tudományos Akadémia székházában Pálinkás József, az MTA elnöke adta át a tudósnak.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek