Bezár

Hírarchívum

2019. Május

1 2 

SZTE_sajtotajekoztato_hibrid_muto_kiemelt

2019. május 07.
4 perc

Világszínvonalú hibrid műtőt és hozzá kapcsolódó orvosi-, beteg és nővérszobákat, kiszolgáló helyiségeket alakítanak ki a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központban. Az idegsebészeti beavatkozások elvégzését szolgáló műtőkomplexumba Magyarország első robotkarral működő Siemens Healthineers ARTIS pheno berendezése kerül.

2019. május 07.
1 perc

Ötödik alkalommal rendezik meg a Csillagászat Napját, amelynek idén a Szent-Györgyi Albert Agóra ad otthont május 11-én.

juhasztalalkozo

2019. május 06.
2 perc

Három jelentős szakmai eseményt rendeznek meg egymást követően az SZTE Mezőgazdasági Karon május 8. és 11. között. A rendezvénysorozatot a nemzetközi Wellmann konferencia nyitja, ezt követi az országos gazdászverseny vásárhelyi fordulója, majd pedig a Szent György Napi Juhásztalálkozó.

Trisha_OHehir

2019. május 06.
1 perc

A Magyar Fogorvosok Egyesülete 2019. május 9-11. között Szegeden rendezi meg Perspektívák a Paro-Implantológiában és a Komprehenzív Fogászatban című konferenciáját, számtalan nemzetközi szaktekintély részvételével az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

Kiemelt_BolcseszFeszt2

2019. május 06.
3 perc

Másodszor rendezi meg az SZTE BTK a BölcsészFesztet, a Bálint Sándor Program részeként. A 2019. május 7. és 8. közötti rendezvény-sorozat az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar elmúlt évi teljesítményét demonstrálja, fölvillantja a bölcsészek életének színeit. A két napon át tartó BölcsészFeszt2 programját az SZTE BTK a www.arts.hu honlapján részletezi.

Rektori szünet
2019. május 06.

Az SZTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzat 2019. május 9-11. között rendezi meg a Szegedi Egyetemi Napokat. Erre figyelemmel a Szegedi Tudományegyetem rektora rektori (oktatási) szünetet engedélyezett 2019. május 10. napjára a nappali tagozatos hallgatók számára.

2019. május 06.
1 perc

Egyetemi oktatókat, mentor-tanárokat, szakembereket, hallgatókat vár a Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központja „Az online pszichológiai tanácsadás lehetőségei a felsőoktatásban; Az interkulturális tanácsadás tapasztalatai az SZTE-n és hazai egyetemeinken” című szakmai napjára.

2019. május 06.
2 perc

Az SZTE szervezésében rendezik meg a II. Sustainable Raw Materials International Project Week and Conference tudományos programot a szegedi Art Hotelben. A fenntartható nyersanyag-gazdálkodás témakörében szervezett nemzetközi konferencián az elismert szakemberek mellett a fiatal kutatók is bemutatják tudományos munkásságukat.

Kiemelt_Sipos_Janos

2019. május 05.
7 perc

„A legtöbb ember meghal 25 évesen, de csak 75 évesen temetik el” – emlékeztetett Benjamin Franklin gondolatára a magát „idézetmániásnak” nevező Sipos János, amikor bemutatta Fuss, hogy érezd: élsz! című könyvét. A szegedi egyetemen 1980-ban diplomázó pedagógus az SZTE Mentor(h)áló sorozatának vendége volt. Hetekkel a program után futásról és CsodaVárról, 40 éves emlékekről és 20 évre szóló tervekről is kérdeztük.

kiemelt_Dobozy

2019. május 04.
8 perc

Dr. Dobozy Attilát, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika professzor emeritusát 80 éves születésnapja alkalmából készült interjúnkban arra kértük, hogy elevenítsük fel a rendkívül gazdag pályaív egy-egy állomását, sikerét és bölcsességét. A Széchenyi-díjas bőrgyógyász nemcsak a nagy elődök útmutatásainak fontosságát emelte ki, hanem a fiatalok, az utódok tehetségét is.

kiemelt_Arnyas_Koppany_kiallitas

2019. május 03.
2 perc

Hogyan nyújthat egy mobiltelefon sérült kijelzője inspirációt a festészethez? Árnyas Koppány Ákos híres festőművész, volt SZTE-s hallgató kiállításán legújabb alkotásait tekinthetik meg a látogatók, amelyeket a digitális képalkotás eszközei, a képi hibák és a képzajok inspiráltak. A kiállítás május 6-án nyílik az SZTE TIK kiállítási terében.

veradas-1000x570
2019. május 02.
2 perc

Az év 100. napján minden idők legsikeresebb véradása zajlott az SZTE-n: 252 fő jelent meg, közülük 187-en adhattak vért. Ezzel az eredménnyel igen közel került a szegedi egyetem a Véradásbarát Felsőoktatási Intézmény cím elnyeréséhez. Május 8-án, szerdán 9 órától ismét várják az önkéntes véradókat a TIK-ben.

innovacios_het_2019

2019. május 02.
2 perc

Idén is megrendezi az SZTE Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatósága az immár hagyománnyá vált Innovációs Hetet. Május 28. és 31. között érdekes szakmai előadásokkal, workshopokkal várják a lelkes, innovációra éhes hallgatókat, kutatókat, vállalkozókat.

2019. május 02.
1 perc

Dr. Péczely György, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Földrajzi és Földtudományi Intézet Éghajlattani és Tájföldrajzi Tanszék egykori vezetője tiszteletére avatnak emléktáblát május 4-én, szombaton a BTK Egyetem utcai épületében.

 

2019. május 02.
1 perc

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött április 26-án Pekingben a Szegedi Tudományegyetem és a Huawei Technologies. A kínai információs és kommunikációs technológiai vállalat kiemelt célja, hogy bekapcsolódjon a magyar kutatás-fejlesztésbe és a magyar felsőoktatás támogatásába.

1 2 

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek