SZTE Info

Aktuális sajtóközlemények

2018. november 15.

A lézerkutatás társadalmi hasznáról is beszélt a Szegedi Tudományegyetemen tartott előadásában a Nobel-díjas Gérard Mourou, az ELI ötletgazdájaként ismert lézerfizikus.

2018. október 25.

Hét hazai egyetem – köztük a Szegedi Tudományegyetem – részvételével alakult meg az Egyetemi Technológia- és Tudástranszfer Fórum, mely az intézményekben zajló innovációs folyamatok erősítését tűzte ki célul.

2018. szeptember 13.

Az ITQS Kft. konzorciumi vezetőként, az Optimal Optik Kft.-vel, a Pannon Egyetemmel és a Szegedi Tudományegyetemmel pályázatot nyújtott be a K+F versenyképességi és kiválósági együttműködések című (GINOP-2.2.1-15 számú) pályázati kiírásra. A projekt keretében a konzorcium 641,38 millió Ft vissza nem térítendő támogatáshoz jutott a Széchenyi 2020 program keretében.

2018. szeptember 05.
2018. szeptember 12-én kezdődik és december 5-én zárul az SZTE Szabadegyetem XXII. szemesztere. A nemzeti értékeinkkel, történelmi sorsfordulóinkkal kapcsolatos legfrissebb kutatási eredményeket osztják meg a szegedi egyetem és további három tudományos műhely jeles előadói a „szabadművelődés” iránt érdeklődőkkel.
2018. szeptember 04.

A Szegedi Tudományegyetem Szegeden és Hódmezővásárhelyen mintegy 300 programmal várja az érdeklődőket a Kutatók Éjszakáján. Szeptember 28-án, pénteken délutántól késő éjszakáig az óvódásoktól a felnőttekig minden korosztály talál érdekes programot. A tudományt és a kutatói életpályát népszerűsítő eseménysorozaton máskor nem látogatható helyek nyílnak meg a látogatók előtt.

SZTEmagazin

2018. október 15.

Benedekfi_nyito

Benedekfi István és Benedekfi Zoltán a szegedi egyetem iskolapadjától indulva ma már a katedrán állva adják át az SZTE-n megszerzett tudásukat. A fiatal tehetségek nevéhez saját kurzus, egy különleges előadásmód és egy Oscar-díjra jelölt film zenéje is kapcsolódik. A testvérpárt a zene szeretetéről és munkájukról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2018. szeptember 14.

tanevnyito_2018

A nemzeti hagyományok ápolásának jelentőségéről és az értelmiséggé válás összetettségéről is szó esett a hazai felsőoktatási intézmények 2018-2019. tanévét megnyitó, a Szegedi Tudományegyetemen rendezett ünnepségen. Az SZTE új rektora, a kormány két képviselője és Szeged polgármestere köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *