SZTEinfo Egyetemi Hírlevél

A Szegedi Tudományegyetem havi hírlevele – 2017. szeptember

Fénybe öltözött a szegedi egyetem Rektori épülete a 22. Őszi Kulturális Fesztivál nyitányán
Színes egyetem – színes programok. Így jellemezhető a Szegedi Tudományegyetem 22. Őszi Kulturális Fesztiválja. A megnyitó ünnepséget fényfestés tette emlékezetessé. Idén ősszel 65 helyszínen közel 300 program várja az érdeklődőket.

Kormányzati támogatással indulnak fejlesztések a Szegedi Tudományegyetemen
A Szegedi Tudományegyetem régóta nem tapasztalt fejlődés előtt áll. Az Egyetem a közeljövőben kormányzati és uniós támogatással induló beruházásoknak köszönhetően lehetőséget kap a 21. század követelményeinek megfelelő oktatási, kutatási és gyógyítási infrastruktúra kialakítására.

Szegedi elméleti kémikus eredménye a világ legrangosabb kémiai folyóiratában
Új módszert dolgozott ki Czakó Gábor, az SZTE Kémiai Intézet adjunktusa, együttműködve tajvani kollégáival, a kémiai reakciók gyorsaságával összefüggő úgynevezett energiagát alakjának kísérleti meghatározására. Az eredményt bemutató cikket a világ egyik legrangosabb kémiai folyóirata, a Nature Chemistry közölte.

Aranyanyu lehet az SZTE adjunktusa
„Szavazzatok dr. Maráz Anikóra november 5-ig, hogy a szegedi klinika egyetemi adjunktusa Aranyanyu legyen!” E felhívás olvasható az SZTE Onkoterápiás Klinikán dolgozó doktornőt népszerűsítő fotó alatt.

Együttműködési megállapodást kötött a makói ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. és az SZTE
A duális képzés fejlesztésére és egy új ösztöndíjrendszer bevezetésére is kiterjedő együttműködési keretszerződést kötött a makói ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. és a Szegedi Tudományegyetem.

Kétszáz új Stipendium Hungaricum ösztöndíjas hallgatót vár az SZTE
A 2017/2018-as tanévben tovább nőtt a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogrammal érkező külföldi hallgatók száma az SZTE-n. A mintegy 200 ösztöndíjas hallgató 38 országból érkezik a szegedi egyetem angol és magyar nyelvű képzéseire.

Huszonhat kutatási projektet indított ipari partnereivel a Szegedi Tudományegyetem
Uniós támogatással, huszonhat ipari partnerével indított közös kutatás-fejlesztési projekteket a Szegedi Tudományegyetem. Az akadémiai és vállalkozói szféra együttműködésével létrejövő tudományos eredmények gazdasági hasznosítását elősegítő programok együttes költségvetése megközelíti a 40 milliárd forintot. A projektek várható eredménye 12 - saját, vagy az ipari partnerrel közös - szabadalom, 15 know-how, szoftverek és prototípusok.

Szegeden dőlt meg az újraélesztési rekord
Közel ezren vettek részt ma a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Sürgősségi Betegellátó Önálló Osztálya által szervezett újraélesztési rekordkísérletben. Ezzel Szeged megdöntötte a szombathelyeik által 2015-ben felállított rekordot. A rendezvény célja a figyelemfelhívás és a laikusok oktatása volt.

Az országban elsőként az SZTE indított államháztartási képzést
Az országban elsőként a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara indított a Magyar Államkincstárral közös államháztartási képzést közgazdászhallgatók számára. Az erről szóló megállapodást Prof. Dr. Szabó Gábor akadémikus, az SZTE rektora és Dr. Dancsó József, a Magyar Államkincstár elnöke írták alá.

Több mint 200 új Erasmus hallgató kezdi meg tanulmányait az SZTE-n
Az előzetes jelentkezések szerint az ERASMUS program keretében 207 hallgató tanul majd a szegedi egyetemen a 2017/2018-as tanév első szemeszterében. A külföldi hallgatók 18 ország 79 város 94 egyeteméről érkeznek az SZTE 11 karára.

SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság 2017
Copyright © 2017. Szegedi Tudományegyetem, Minden jog fenntartva

hírlevél leíratkozás






This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this? unsubscribe from this list update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*