SZTEinfo Egyetemi Hírlevél

A Szegedi Tudományegyetem havi hírlevele – 2018. június

Munkához látott a Szegedi Tudományegyetem új rektori vezetése
6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

Tovább >>>

Felvételizőknek indít „forródrótot” az SZTE
A felvételihez kapcsolódó teendőkről, tanulmányi kérdésekről, karspecifikus témákról, bulikról és szórakozási lehetőségekről, lakhatásról és úgy általában az egyetemi életről kérdezhetik a felvételiző diákok telefonon az SZTE Specialistáit. A Szegedi Tudományegyetem 12 karáról kiválasztott tizenöt jelenlegi hallgatót minden nap 9 és 18 óra között hívhatják az érdeklődők, június 29-től július 10-ig, a 06/62-343-700 számon.

QS rangsor: az SZTE a legjobb magyar egyetem
Több mint 30 helyet javítva tavalyi eredményén, idén a 470. helyen áll a Szegedi Tudományegyetem a legfrissebb Quacquarelli Symonds (QS) ranglistán. Ezzel az eredménnyel Magyarországon a legjobb egyetem, az összes vizsgált intézményt tekintve pedig a világ legjobb 12 százalékba tartozik az SZTE.

Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. és az SZTE
Oktatási és kutatási együttműködésről kötött megállapodást a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem. A megállapodás értelmében a ménesbirtok tangazdasági képzés keretében szervezett gyakorlati oktatási, kutatási és fejlesztési program helyszíne lesz, a szegedi egyetem hallgatói pedig gyakorlatra alapozott képzésben, közös oktatási-kutatási programokban vehetnek részt.

Az SZTE-n is elérhető az új módszer az Alzheimer-kór korai diagnosztizálására
Szegeden, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Nukleáris Medicina Intézetében is elérhető az a vizsgálat, amely a korábbiaknál jóval nagyobb biztonsággal mutatja ki az Alzheimer-kórt – már a betegség korai fázisában. Az elbutulással és leépüléssel járó betegség nem gyógyítható, de a folyamat – ha időben diagnosztizálják – lassítható.

SZTE-s díjazottak a Magyar Nemzeti Bank ötletpályázatán
A Magyar Nemzeti Bank másodszor hirdette meg „Pénzügyek felsőfokon – Légy kreatív!” című egyetemi ötletpályázatát. A felsőoktatási intézmények közötti versenyben a szegedi egyetemről Köteles Dávid, Kuruczleki Éva és Rácz Tamás csapata győzedelmeskedett.

A fenntartható közlekedés jegyében fejleszt a Szegedi Tudományegyetem
A Szegedi Tudományegyetem is része annak az oktatási, ipari és kormányzati összefogásnak, amely a fenntartható közlekedést tűzte ki célul. Ennek jegyében június 29-én letették a Járműipari Kompetencia Központ alapkövét, együttműködési megállapodást írt alá az SZTE, a MOL-csoport és az Audi Hungária Zrt., valamint Szegedre telepítettek egy MOL féktermet.

Első helyes jelentkezőinek alapított ösztöndíjprogramot az SZTE
SZTE START néven új ösztöndíjprogramot indított a szegedi egyetem, mellyel azokat a tehetséges, végzős középiskolai diákokat kívánják támogatni, akik idén első helyen jelentkeztek az egyetem valamely képzésére. A program célja, hogy segítse az átmenetet a középfokú- és felsőoktatás között. Az ösztöndíjat pályázat útján lehet elnyerni, a jelentkezési határidő: 2018. július 11., a legjobb pályázók akár 100.000 forint egyszeri támogatásban részesülhetnek.

Ünnepség a leköszönő és az új rektor tiszteletére
A csillagvizsgáló születésétől kezdve a rektori süveg megszüntetésének történetéig számos anekdota fűszerezte a Szegedi Tudományegyetem ünnepségét, amelyet a vezetőváltás alkalmából tartottak. Az elmúlt nyolc év eredményeinek méltatása mellett a következő négy év céljait és feladatait is vázolták.

Bővíti kínai kapcsolatait a Szegedi Tudományegyetem
Oktatási együttműködést kötött a Szegedi Tudományegyetem és a kínai Xihua Egyetem. A megállapodásnak köszönhetően nagy számban érkezhetnek kínai hallgatók az SZTE valamennyi képzésére. Beilleszkedésüket kínai oktatási központ kialakításával segítenék. Az oktatói és hallgatói csereprogramokba az SZTE gyakorló iskolái is bekapcsolódhatnak.
SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság 2018
Copyright © 2018. Szegedi Tudományegyetem, Minden jog fenntartva

hírlevél leiratkozás






This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this? unsubscribe from this list update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*