SZTE magazin

kiemelt_DUE díjasok

SZTE-s sikerek a DUE médiapályázatán

Remekeltek a szegedi egyetemi médiumok és a médiaszakos hallgatók a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete idei médiapályázatán. Felsőoktatási kategóriában az év diáklapja a SZTE-reo, az év egyetemi diákrádió versenyben 3. a SZER. Az év diákvideósa kategóriában 2. Bartus Bella, 3. Hamza Vanessa.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Sikeresen szerepeltek a szegedi médiaszakos hallgatók és az SZTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzat médiumai a 2016. évi DUE pályázatokon.


Két díjat is elhozott az SZTE BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék két SzemeSZTEr-es anyaga az év diákvideósa felsőoktatási kategóriában. Bartus Bella második helyezést ért el a Petőfi-épületről szóló tényfeltáró riportjával.


Bartus Bella- Az alapszakot a Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció szakán végeztem, nyomtatott sajtó szakirányon. Ez idő alatt nem foglalkoztam tévézéssel, csak az újságírásra koncentráltam. A mesterszakon vettem fel a Kortársmédia specializációt és itt ismerkedtem meg az elektronikus média világával. Mivel csak első éves vagyok mesterszakon nagyon új még számomra ez a fajta újságírás. A Kommunikáció és Médiatudományi Tanszék havi videómagazinja, a SzemeSZTEr nagyon jó lehetőséget biztosít arra, hogy gyakorlatban is kipróbáljam magam ezen a terülten. Nagyon könnyen megszerettem mivel mozgalmas és sok új embert ismerek meg általa. A díjat egy jó visszajelzésnek tartom a munkámról – mondta el portálunknak Bartus Bella.


Az év diákvideósa felsőoktatási kategóriában Hamza Vanessa könnyed karácsonyi mézeskalácssütése harmadik helyen végzett.


Hamza Vanessa- Ez a második évem elektronikus sajtó szakirányon. Mindig is bennem élt a szereplési vágy, ami az egyetemen teljesedett ki. Itt kiélhetem a fantáziám a kedvenc órámon a SzemeSZTEren. Ebben a magazinműsorban voltam már adásszerkesztő, műsorvezető és saját anyagokat is készítettem. A legelső anyagom készítése során jöttem rá, hogy ezzel szeretnék foglalkozni a jövőben is. Az egy nagyon maradandó élmény volt, hiszen a kedvenc zenekarommal, a Halott Pénzzel készítettem interjút. Onnantól kezdve belemélyedtem a szakma rejtelmeibe. Elvállaltam a KoleSZTErin rovat folytatását, ahol egy karácsonyi süteménnyel kezdtem. Mézeskalácsot készítettem és a tanáraim lelkesen biztattak, hogy küldjem el a DUE pályázatára. Én nem tartottam olyan jónak az anyagot, így nem reménykedtem helyezésben. Viszont amikor megkaptam az emailt, hogy valamit nyertem és részt vehetek az ország legjobb médiatáborában kicsattantam az örömtől. Nagyon hálás vagyok, hogy országos szinten elismerik a munkámat és köszönöm, hogy ennyien támogatnak a pályakezdésem során – fogalmazott Hamza Vanessa.


- Szeretem ezt csinálni, mert érdekes és új dolgokat alkothatok, itt szabadjára engedhetem a kreativitásom. Ez a technika mindig változik, sosem lehet teljesen megtanulni, én azon vagyok, hogy a lehető legjobbat hozzam ki magamból és a munkámból egyaránt. A díj számomra egy kezdőlöket, hogy csak így tovább és ezután még inkább azon leszek, hogy kihozzam magamból a maximumot, hiszen most ez a legfontosabb az életemben – tette hozzá, a BTK-s tehetség.


Az év diáklapja felsőoktatás kategóriában a SZTE-reo, a Szegedi Tudományegyetem lapja lett.


A SZTE-reo 2003-as indulása óta a Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak lapja. Az egyetemi témákat feldolgozó magazin negyedévente jelenik meg nyomtatásban. Különkiadása a SZTE-reo+, amely a hallgatókat érintő legfontosabb híreket, egyetemi közéleti eseményeket juttatja el az olvasóhoz. Jelenlegi főszerkesztő D. Nagy Bence, a szerkesztők pedig: Nima Szabolcs, Varga Ákos, Seres Rózsa, Pásztor Pálma, Mező Vivien és Márki Kitti.


- A pályázatra a legutóbbi, tavaszi számot küldtük be, ezzel sikerült első helyezést elérnünk. A magazin egyértelműen hallgatótársainknak készül, igyekszünk olyan témákat boncolgatni, melyek az SZTE összes hallgatóját érintik, érdekelhetik. A díj hatalmas elismerés, rengeteg energiát fektettünk a legutóbbi szám elkészítésébe, és szerencsére az alázatos munka kifizetődött. A díj egyben motiváció is, hatalmas lendületet adott a következő magazin elkészítéséhez, melyen már dolgozunk – fogalmazott Patai Ádám, az EHÖK sajtófőnöke.


A magazin nyertes lapszáma itt elérhető.


SZER és SZTE-reo csapat
A SZTE-reo és a Szegedi Egyetemi Rádió (SZER) csapata.


Az év egyetemi diákrádiósa versenyben pedig felsőoktatás kategóriában megosztott harmadik helyezést ért el az SZTE Szegedi Egyetemi Rádió (SZER).


A Szegedi Egyetemi Rádió kifejezetten diákoknak szóló online rádió, amit kizárólag egyetemisták szerkesztenek. Minden délelőtt 10.30-tól az ÉlénkítőSZER c. műsor ébreszti a hallgatókat a legfrissebb hírekkel, majd a délutáni órákban különböző témájú magazinműsorokkal jelentkeznek.


A Mozigépész 2014 óta van műsoron, két igen tehetséges műsorvezetővel. D.Nagy Bence és Varga Ákos rendkívül nagy háttértudással és óriási lelkesedéssel számol be minden héten a legújabb filmekről és hírekről a filmes világból, továbbá az ezekkel kapcsolatos saját meglátásaikat is megosztják a hallgatókkal.


- A témák sokféleségével igyekszünk minden hallgató ízlését megragadni és felkelteni az érdeklődésüket. Az egyik ilyen magazinműsorunkkal próbáltunk szerencsét a DUE diákmédia pályázatán. A DUE-n a SZER az év tematikus diákrádiósa harmadik helyezését érte el, ami azt gondolom, hogy figyelembe véve azt, hogy országos szinten több, mint 400 diákrádió működik, azon belül is megannyi műsorral, egy nagyon szép eredmény, amire igazán büszkék lehetünk. Ez a díj a rádiónak egy olyan motivációs erő, ami még inkább ösztönözni fogja a továbbiakban a csapatot arra, hogy egye jobbak és jobbak lehessünk, továbbá jövőre is mindenképpen pályázni fogunk, bátrabban, több műsorral is – mondta Molnár Bianka Csilla főszerkesztő.


A Szegedi Egyetemi Rádió stábja: Molnár Bianka Csilla, főszerkesztő, D. Nagy Bence, műsorszerkesztő, Márki Kitti, sajtóreferens, Viplak Titanilla, zenei főszerkesztő és még számos tehetséges műsorvezető, zenei szerkesztő és technikus.


A nyertes rádiós anyag itt elérhető:


 

SZTEinfo – Gajzer Erzsébet

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Letöltés



SZEM_boritoSZEM_angol
AMM_kulonszamAlmaMater_Magazin_2019_tel
SZTEminarium_cimlapSZEM_klinika_2020_01