SZTE magazin

kiemelt_GTK_sanpchat

Egyetemi reality – az SZTE GTK a Snapchaten

Rövid videóüzenetek a Szegedi Tudományegyetem közgazdász hallgatóinak mindennapjairól: a Gazdaságtudományi Kar három diákja a Snapchat közösségi média felületen osztja meg élményeit a követőkkel.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A felsőoktatási intézmények évek óta jelen vannak a közösségi média felületeken, hogy ott lássák el információval mindenkori hallgatóikat. A Snapchat használata azonban újdonságnak számít ezen a területen. A rövid videók megosztására és pár másodperces tárolására szolgáló alkalmazás egyre népszerűbb Magyarországon, ezért döntött úgy a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara, hogy a Facebook, a Youtube és az Instagram után a Snapcheten keresztül is betekintést enged az egyetemi életbe.


2016 szeptembere és decembere között a kar hallgatói, Bereczky Ádám, Bencsik Anita és Kovács Ákos segítségével bárki követheti az egyetemi kalandokat. A hallgatók telefonjukkal folyamatosan dokumentálják az érdekes pillanatokat, megmutatják a tanórákat, az egyetemi és GTK-s rendezvényeket, a szakmai fejlődési és természetesen a szórakozási lehetőségeket. Vágatlan történeteikkel hitelesen mesélnek arról, hogy hogyan telik egy szegedi közgazdászhallgató napja, milyen a hangulat, mennyire nehezek az órák, és mit csinálnak az oktatás után.


Az egyetemre kíváncsi középiskolások körében népszerű a folytatásos történet, amelyet a GTK hivatalos Snapchat csatornáján, az "sztegtk" felhasználónéven lehet elérni.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Letöltés



SZEM_boritoSZEM_angol
AMM_kulonszamAlmaMater_Magazin_2019_tel
SZTEminarium_cimlapSZEM_klinika_2020_01