Bezár

SZTE Magazin

Olimpiai bajnokkal közösen segít kóbor kutyákon a fiatal szegedi kutatónő

Olimpiai bajnokkal közösen segít kóbor kutyákon a fiatal szegedi kutatónő

2016. november 04.
2 perc

A Kalifornia állambeli Stanfordból segít magyar kóbor kutyákon Tombácz Dóra, a Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai Intézetének munkatársa. A jótékony munkában olimpiai bajnok pólósok, Kovács Ágnes olimpikon úszó és Kemény Dénes a vízilabda-szövetség elnöke is segíti.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tombácz Dóra, a Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai Intézetének munkatársa jelenleg Kaliforniában, a Stanford Egyetemen meghívott egyetemi adjunktusként dolgozik. A kaliforniai Santa Clarában október végén hat, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó – Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Molnár Tamás és Szécsi Zoltán – hivatalosan is bekerült a Hírességek Csarnokába (Swimming Hall of Fame), a vizes sportágak halhatatlanjai közé. A rendezvény házigazdája Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszó volt, az ünnepségen részt vett az egykori szövetségi kapitány, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke Kemény Dénes is.


A sportolók kint tartózkodása alatt az SZTE kutatónője aláíratott velük egy eredeti San Francisco 49ers (amerikaifutball-csapat) felsőt, amit elárvereztet, a bevételt pedig a magyarországi Vigyél Haza Alapítvány javára ajánlott fel. A szervezet 7 éve dolgozik a fővárosi Illatos úti Állategészségügyi Szolgálat telepén lévő gazdátlan kutyák gyógyításáért, örökbefogadási esélyeinek növelésért, gazdához juttatásáért. A ruhadarabot december elején 20 ezer forintos kikiáltási áron bocsájtják árverésre az alapítvány Facebook oldalán – írja a Délmagyarország.


- Kiss Gergőnek tetszett az ötletem, ő is menhelyről fogadott örökbe kutyát. Kovács Ági állatbarátként sok sikert kíván, és Kemény Dénes is a kezdeményezés mellé állt – mesélte Tombácz Dóra, aki rendszeresen támogat több különböző állatvédő szervezetet. - A vízilabdához semmi sem köt, egyszerűen szeretem a vízi sportokat. Még sosem voltam vízilabda meccsen, de amikor kiderült, hogy jövőre Budapesten lesz a 2017-es úszó-világbajnokság, eldöntöttem, hogy legalább egy mérkőzésre és a női 400 vegyes döntőre elmegyek – tette hozzá.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek