Bezár

SZTE Magazin

14706801_761499323988928_8542872099951757815_o

Országos Tudománykommunikációs versenyen szerepel két SZTE-s hallgató

Országos Tudománykommunikációs versenyen szerepel két SZTE-s hallgató

2016. november 21.
2 perc

Kreatívan bemutatni tudományos ötleteiket, projektjüket a nagyközönség számára – ez a feladata a Sci-ndikátor Országos Tudománykommunikációs verseny résztvevőinek. Nyerki Emilre és Mihalkó Józsefre, az SZTE két hallgatójára a közönség is szavazhat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„Ismered az érzést, amikor elmész egy társaságba, és senki sem érti, mit is tanulsz / mivel is foglalkozol? Hidd el, át tudjuk érezni. Éppen ezért indítja el a Nők a Tudományban Egyesület a Sci-ndikátor programot egyetemista és PhD hallgató lányok és fiúk számára” – szerepelt a verseny felhívásában. A szervezők természettudományi, műszaki, informatika vagy matematika szakon tanuló hallgatók jelentkezését várták. A feladat pedig az, hogy a fiatalok kreatívan mutassák be tudományos ötleteiket, projektjüket a nagyközönség számára.


A versenyre a Szegedi Tudományegyetem két hallgatója is jelentkezett. Mihalkó József, az SZTE Mérnöki Karán, élelmiszermérnök szakon tanul, állati eredetű nyersanyagot feldolgozó szakirányon. Nyerki Emil pedig az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar Molekuláris bionika mérnöki szakos hallgatója.


A versenyzők közül egy jelöltet a közönség juttathat be a második fordulóba. Mihalkó József videója megtekinthető itt. Nyerki Emilre itt szavazhat.


Az előselejtezőben kiválasztott versenyzők saját mentorral fejleszthetik a kommunikációs és előadói képességeiket, hogy érthetően, magabiztosan és szórakoztatóan tudják tudományos területüket előadni. Ez azért nagyon fontos, mert ezáltal könnyebben érvényesülhetnek a tudományos és technológiai pályán.


A nyeremények között szerepel, hogy egy győztes kiutazhat a CERN svájci központjába, a világ legnagyobb részecskegyorsító fellegvárába, ami egyben élen jár a tudománykommunikációban, egyvalaki 1 hónapos szakmai gyakorlatot tölthet a Ustream, an IBM Company budapesti fejlesztőközpontjában. A döntősök bemutatkozhatnak a 2017. évi Magyar Tudomány Ünnepén is.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek