SZTE magazin

jgypk_hallgatoi_kiallitas

Rajzszakos fiatalok munkáiból nyílt kiállítás

Akvatinta nyomatokat, akrilfestményeket és archaikus alkotásokat is láthatnak a művészetek kedvelői a Millenniumi Kávéházban. A 21. Őszi Kulturális Fesztiválon az SZTE JGYPK Rajz és Művészettörténet Tanszék volt hallgatói, Pálmai Viola és Szekretár Enikő, valamint a rajzszakos Volford Viktor közös kiállítása nyílt meg.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A fiatal tehetségek ugyan különböző stílusban alkotnak, azonban mindhárman szeretnek kísérletezni, s bár még mindannyian keresik saját stílusukat, a kiállított munkák második alkalommal is nagy sikert arattak a művészetpártolók körében. A tehetséges művészek kiállítása az SZTE Rajz és Művészettörténet Tanszéken folyó művészeti munkába is betekintést nyújt.


Pálmai Viola akvatinta nyomatai bemutatkoztak már a Kapca bisztróban, ezúttal csak az egyik munkáját hozta a Millenniumi Kávéházba. A szegedma.hu portálnak elmondta: a nyomatok eredetileg kísérlet jelleggel készültek, amikor többek között a rézkarcfestészetet tanulmányozta. Sorozatát leporellóba köttette, így a munkákat harmonikaszerűen lehet lapozni.


Szekretár Enikő három munkáját mutatja be: nagyméretű, vegyes technikával készült akrilfestményeket. Munkáihoz saját bevallása szerint a térképek adták az alapötletet, azokat újraértelmezve kortárs küllemet adott az atlaszokból vett mintáknak.


Volford Viktor a nonfiguratív technika és a mezopotámiai kultúra szerelmese, archaikus alkotásaival készült a tárlatra. Építőipari előképzettsége segíti a rendszerekben történő, matematikai gondolkodásban, ez a vonal alkotásain is megjelenik. Elmondása szerint hosszas kutatómunka előzi meg a kísérletezési kedvet, de a mezopotámiai kultúra éppen azért ragadta meg a fantáziáját, mert manapság kevesen foglalkoznak vele.


A kiállítás november 17-ig tekinthető meg a Millenniumi Kávéházban.


Fotó: szegedma.hu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Letöltés



SZEM_boritoSZEM_angol
AMM_kulonszamAlmaMater_Magazin_2019_tel
SZTEminarium_cimlapSZEM_klinika_2020_01