Bezár

SZTE Magazin

Milyen eszközökkel gyógyítható a halláskárosodás?

Milyen eszközökkel gyógyítható a halláskárosodás?

2018. augusztus 28.
1 perc

A halláskárosodás népbetegség, a kor előrehaladtával egyre gyakrabban jelentkezik, ugyanakkor a veleszületett halláskárosodás a csecsemőket is érintheti. A rehabilitációs eszközök fejlődéséről, valamint a magyar fül-orr-gégész és audiológus szakorvosok számára szervezett szegedi kongresszusról Tráser László kérdezte a fizikus és audiológus Kiss József Gézát, az SZTE ÁOK Fül- Orr- Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika tudományos tanácsadóját.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés


– Az audológia nemcsak hallástant jelent, hanem magában foglalja azokat az eredményeket, terápiás eljárásokat és műtéti technológiákat is, amelyekkel az emberi hallást tudjuk mérni, és segíthetjük, javíthatjuk a hallássérültek életét – fogalmazott Prof. Dr. med. habil. Kiss József Géza. – Az újszülött gyermekeknél jelentkező problémákat a születésük után szinte egyből kiszűrhetjük, és különböző implantátumokkal orvosolhatjuk.


A Magyar Fül- Orr-, Gége és Fej-, Nyaksebész Orvosok Egyesülete (MFOE) 2018. szeptember 13-16. közötti konferenciáján a szakorvosok tudásukat felfrissíthetik, szakmai továbbképzési pontot is szerezhetnek. A résztvevők olyan eredményekkel, technológiákkal és diagnosztikai berendezésekkel ismerkedhetnek meg, melyekkel képesek lehetnek megmondani, hogy a halláskárosodás a fül mely részéből indul ki és milyen terápiás lehetőségekkel gyógyítható, emellett pedig jobban elmélyedhetnek az allergiás megbetegedések és a különféle érzékszervi problémák tudományában is.


A közel 1200 szakembert vonzó MFOE-konferencia elnöke Prof. Dr. Habil. Rovó László, az SZTE ÁOK Fül- Orr- Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika tanszékvezető egyetemi tanára, a Szegedi Tudományegyetem rektora; társelnöke Prof. Dr. med. habil. Kiss József Géza. A rendezvénynek az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ kongresszusi terme ad helyet.


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek