SZTE Info

SZTE JATIK

Zöldülj a TIK-kel a beiratkozás alatt is!

Meginvitálunk egy „Zöld Versenyre” és egyéb más programokra a környezettudatosság, környezetvédelem, lokális és globális problémák jegyében a hosszas beiratkozás időtartama alatt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

tikMinden nap 10, a díjátadó keretében 14 versenyző értékes ajándékokkal lesz gazdagabb. Összesen 84 különdíjazottnak, és minden játékosnak ajándéktárgyakat adunk át, továbbá hasznos és sokrétű tudással gyarapodhattok.

Találkozzunk az elkövetkezendő két hétben a TIK főbejárata melletti füves területen!

A verseny feladatai


- Zöld kvíz (Papíron, Laptopokon, és Android alkalmazással) - 25 pont
- Ígéret videó és ígéret fa - a különdíjazás feltétele mindkettő teljesítése
- Szemétválogatás - maximum 5 pont, szelektív szemétfajtánként egy pont
- Ökológiai lábnyom-mérés 1, 2, maximum 3 pont

Összesen 33 pont teljseíthető!

Pályázat:

- „Zöld Videó” pályázat címe: "Zöld helyzetjelentés, ahogy én látom!", Időtartama: (30mp), pályázat kezdezet: szeptember 5., és vége: 15.-ig du.tán 15 órig

Programok


Amiről beszélgethetsz velünk:

- 10+1 érv, amiért Zöld Intézmény vagyunk
- Megismerkedhetsz saját zöld rendezvényeinkkel (Kazántúra, Zöld Filmklub, amikről az FB oldalunkon bővebb infót találtok)
- Bemutatjuk a Zöld Kommandó önkéntességen alapuló kezdeményezésünket
- Elbeszélgetünk veletek arról: miért jó zöldnek lenni?
- Hogyan lehetsz Te is zöldebb?
- Hogyan teheted zöldebbé a közösséget, ahol élsz?


Eredményhirdetés és díjátadó:

- SZTE TIK Kongresszusi terem a Zöld Filmvetítés előtt

Kazántúra


- A túra keretében megtekinthetik a TIK tetején lévő 50nm-es napkollektor mezőt.
Szept. 12. hétfőn

Filmvetítés


- A vetítés a Zöld Filmklub szervezésében a kongresszusi teremben lesz szeptember 15.- én csütörtök.


Ajándéktárgyak


- Öko- hátizsák, Öko- Pen drive, Figurás (védett állatfigurákkal) Pen drive, kulcstartós digitális képkeret, Tollak, passz tartók – TIK-es kártya, matricák, stb...

Díjazottak


- Minden versenyző kap ajándéktárgyat a versenyállomások teljesítését követően

- Minden nap az azt megelöző nap 10 legeredményesebb Zöld versenyzőjét hírdetjük ki, akik ezt követően átvehetik értékes nyereménytárgyaikat.

Különdíjazottak


- 3 díjazott ígéretet (videó+faígéret egy-egy személy esetében) a Zsűri választja ki
- 3 ajándék sorsolása a www.facebook.com/sztetik Közösség tagjai között
- 3 legeredményesebb "Zöld verseny" résztvevő

- A 3 legnépszerűbb „Zöld Videó” pályázat nyertesei
- 1000. tagunk a közösségi oldalon
- 2000. tagunk a közösségi oldalon

A különdíjazottak a szeptember 15.-ei díjátadón vehetik át nyereményeiket a Zöld filmklub vetítésének kezdetét megelőzően.

Igazold vissza az eseményünk, oszd meg, hívj meg ismerősöket, és Zöldülj Velünk a beiratkozás alatt!

Kellemes beiratkozást!


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. január 09.

SZEM_2018_dekanok_nyito

Mi a szegedi egyetem küldetése? A 2000-ben született 12 karú szegedi universitas kari vezetőinek válaszai az SZTE honlapján a Pillanatfölvétel a dékánoktól interjúsorozatban olvashatóak. Ezekre épül a Szegedi Egyetem Magazin alábbi összeállítása, amely az SZTE 12 karának hasonlóságait, az összetartó és előre vivő erőket villantja föl.

SZTEtelevízió

2018. szeptember 14.

tanevnyito_2018

A nemzeti hagyományok ápolásának jelentőségéről és az értelmiséggé válás összetettségéről is szó esett a hazai felsőoktatási intézmények 2018-2019. tanévét megnyitó, a Szegedi Tudományegyetemen rendezett ünnepségen. Az SZTE új rektora, a kormány két képviselője és Szeged polgármestere köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • május 21.
  14:00 - 18:00
  A SZTE BTK Vizuális Kultúra és Irodalomelmélet Tanszék a Bonni Egyetem Médiatudományi Tanszékével közösen nemzetközi workshopot szervez május 21-én Screen Cultures címmel. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
 • május 21.
  17:00 - 18:00
  Pászka Imre professzorral, a SZAB Szociológiai Munkabizottság alapító elnökével 70. születésnapja és készülő kötete kapcsán beszélget Jancsák Csaba a SZAB Szociológiai Munkabizottság elnöke és Dávid Benjámin hallgató.
 • május 21.
  19:30 - 20:30
  A Bharatanatyam Dél-India klasszikus tánca, amely leszármazottja a több évezredes múltra visszatekintő templomi táncosnők, a dévadászik művészetének. A 20. században a Bharatanatyam színpadi műfajjá vált. A táncos a zene, tánc, színészet és költészet egységét hivatott megidézni, hogy ezzel spirituális magasságokba emelje nézőjét és önmagát. Subhashini Goda indiai származású táncművész, tánctanár; Erasmus Mundus – Choreomundus ösztöndíjat nyert táncelmélet és -gyakorlat, illetve kulturális örökség témakörben, jelenleg az SZTE BTK Néprajz és Kulturális Antropológia Tanszéken folytatja tanulmányait. Egyéni táncelőadások, valamint csoportos tradicionális és kortárs táncdrámák kimagasló előadója és alkotója. Többszörös szakmai elismerésben részesült: 2013-ban és 2014-ben legjobb előadói díjat, valamint kiváló táncművész minősítést kapott. A Kala Sangam Tánccsoport 2003 óta működik Szegeden. A tánccsoport vezetője, Kiss Tímea Somi Panninál kezdte, majd Indiában folytatta tanulmányait Anuradha Shinde tanárnőnél és Adyar K. Lakshman táncmesternél. Tanítványaival számos fellépésen, fesztiválon vettek részt, adtak önálló táncestet. A fellépők csoportos és szóló tánckoreográfiákat adnak elő, mely alkalmon az összes tánccsoport megmutatja magát, magyar és indiai származású tanítványok egyaránt. Belépőjegy elővételben és SZTE diákigazolvánnyal 990 Ft, a rendezvény napján 1300 Ft
 • május 22.
  09:30 - 10:30
 • május 22.
  18:00 - 19:00
  Radhika gyermekkora óta foglalkozik klasszikus indiai tánccal, hivatásos táncossá azonban csak később vált, miután informatikai diplomát szerzett és több évig programozóként dolgozott. Rájött azonban, hogy semmi sem teszi annyira teljessé az életét, mint a tánc. Azóta teljes idejét e művészeti formának szenteli, elméleti előadásokat, workshopokat tart és járja az iskolákat, hogy az új nemzedékekhez is eljusson ez az ősi műfaj. Táncelőadásai nagy sikert arattak szerte a világon, Indián kívül fellépett Amerikában és Magyarországon is. Erőssége lenyűgöző arcjátékában áll, és ahogyan a különböző karaktereket életre kelti a színpadon. Az est során egy klasszikus margamot láthatunk tőle. Belépőjegy 1000 Ft