SZTE Info

SZTE JATIK

Zöldülj a TIK-kel a beiratkozás alatt is!

Meginvitálunk egy „Zöld Versenyre” és egyéb más programokra a környezettudatosság, környezetvédelem, lokális és globális problémák jegyében a hosszas beiratkozás időtartama alatt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

tikMinden nap 10, a díjátadó keretében 14 versenyző értékes ajándékokkal lesz gazdagabb. Összesen 84 különdíjazottnak, és minden játékosnak ajándéktárgyakat adunk át, továbbá hasznos és sokrétű tudással gyarapodhattok.

Találkozzunk az elkövetkezendő két hétben a TIK főbejárata melletti füves területen!

A verseny feladatai


- Zöld kvíz (Papíron, Laptopokon, és Android alkalmazással) - 25 pont
- Ígéret videó és ígéret fa - a különdíjazás feltétele mindkettő teljesítése
- Szemétválogatás - maximum 5 pont, szelektív szemétfajtánként egy pont
- Ökológiai lábnyom-mérés 1, 2, maximum 3 pont

Összesen 33 pont teljseíthető!

Pályázat:

- „Zöld Videó” pályázat címe: "Zöld helyzetjelentés, ahogy én látom!", Időtartama: (30mp), pályázat kezdezet: szeptember 5., és vége: 15.-ig du.tán 15 órig

Programok


Amiről beszélgethetsz velünk:

- 10+1 érv, amiért Zöld Intézmény vagyunk
- Megismerkedhetsz saját zöld rendezvényeinkkel (Kazántúra, Zöld Filmklub, amikről az FB oldalunkon bővebb infót találtok)
- Bemutatjuk a Zöld Kommandó önkéntességen alapuló kezdeményezésünket
- Elbeszélgetünk veletek arról: miért jó zöldnek lenni?
- Hogyan lehetsz Te is zöldebb?
- Hogyan teheted zöldebbé a közösséget, ahol élsz?


Eredményhirdetés és díjátadó:

- SZTE TIK Kongresszusi terem a Zöld Filmvetítés előtt

Kazántúra


- A túra keretében megtekinthetik a TIK tetején lévő 50nm-es napkollektor mezőt.
Szept. 12. hétfőn

Filmvetítés


- A vetítés a Zöld Filmklub szervezésében a kongresszusi teremben lesz szeptember 15.- én csütörtök.


Ajándéktárgyak


- Öko- hátizsák, Öko- Pen drive, Figurás (védett állatfigurákkal) Pen drive, kulcstartós digitális képkeret, Tollak, passz tartók – TIK-es kártya, matricák, stb...

Díjazottak


- Minden versenyző kap ajándéktárgyat a versenyállomások teljesítését követően

- Minden nap az azt megelöző nap 10 legeredményesebb Zöld versenyzőjét hírdetjük ki, akik ezt követően átvehetik értékes nyereménytárgyaikat.

Különdíjazottak


- 3 díjazott ígéretet (videó+faígéret egy-egy személy esetében) a Zsűri választja ki
- 3 ajándék sorsolása a www.facebook.com/sztetik Közösség tagjai között
- 3 legeredményesebb "Zöld verseny" résztvevő

- A 3 legnépszerűbb „Zöld Videó” pályázat nyertesei
- 1000. tagunk a közösségi oldalon
- 2000. tagunk a közösségi oldalon

A különdíjazottak a szeptember 15.-ei díjátadón vehetik át nyereményeiket a Zöld filmklub vetítésének kezdetét megelőzően.

Igazold vissza az eseményünk, oszd meg, hívj meg ismerősöket, és Zöldülj Velünk a beiratkozás alatt!

Kellemes beiratkozást!


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. július 09.

Kiemelt_Medicina_Juhasz_A

Kóboroljuk be, fedezzük fel Európát Juhász Árpáddal! A nyári vakáció startjánál a magyar geológust, a hazai természettudományos ismeretterjesztés egyik legjelentősebb alakját a 90. Ünnepi Könyvhét szegedi programján bemutatott legújabb könyvéről, az Egzotikus Európáról kérdeztük. Kíváncsiak voltunk a kiadványt gondozó Medicina Könyvkiadó vezérigazgatója és a szerkesztő véleményére is.

SZTEtelevízió

2018. szeptember 14.

tanevnyito_2018

A nemzeti hagyományok ápolásának jelentőségéről és az értelmiséggé válás összetettségéről is szó esett a hazai felsőoktatási intézmények 2018-2019. tanévét megnyitó, a Szegedi Tudományegyetemen rendezett ünnepségen. Az SZTE új rektora, a kormány két képviselője és Szeged polgármestere köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

  • július 15. 08:00 - 19. 23:59
  • október 17. 00:00 - 19. 00:00
    Szeretettel invitálunk minden érdeklődő kutatót, tanárt, fordítót, művészt és színházzal foglalkozó szakembert, valamint egyetemi és PhD hallgatót a „Jágónak” Shakespeare-konferenciára, melyet 2019. október 17-19. között tartunk a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán. Hagyományainkat követve olyan fórumot szeretnénk teremteni, amely az egyént és a közösséget egyaránt segíti munkájában, terveinek alakításában és megvalósításában. Lehetőséget kívánunk biztosítani a szakma képviselői számára, hogy megosszuk egymással azokat a problémákat, amelyekkel a változó egyetemi-kutatói-alkotói környezetben szembesülünk. A konferencián a részvétel többféleképpen is lehetséges: 20 perces konferencia-dolgozattal, 20 perces projekt-bemutatóval, más résztvevők munkáihoz kapcsolódó korreferátummal, a kerekasztal-beszélgetést előkészítő vitaindítóval, illetve auditáló résztvevőként. Konferenciánk idei témájával egyszerre kívánunk reflektálni a shakespeare-i örökség folyamatos jelenvalóságára és kihívásaira. Minden Shakespeare-rel kapcsolatos munkát szívesen látunk, magyar vagy angol nyelven. Kérjük, az alábbi linken található regisztrációs űrlapon jelentkezzen a konferenciára 2019. július 1-ig. Regisztráció: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdcEY-daAyEDfkgj3e8fw-EgkXYOPs67Rf5cbTFokePmBn_FA/viewform?usp=sf_link A dolgozatok és projektleírások szövegét szeptember 1-ig várjuk (a vitaindítókat és a korreferátumokat nem kell előre beküldeni).
  • november 28. 08:00 - 30. 16:00
    Interdiszciplináris jelenkor-történeti és politológiai konferencia.