Bezár

Érdekességek a természettudományok világából

Amiláz enzim által katalizált reakció vizsgálata

Amiláz enzim által katalizált reakció vizsgálata

2011. november 14.
1 perc

A: nyálban

Az amiláz enzim szubsztrátja a keményítő, melynek kimutatása Lugol próbával, a katalízis során keletkező termékek (redukáló cukrok) kimutatása pedig Fehling próbával történik.


B: mikrobák esetében

Egyes mikroorganizmusok (baktériumok, gombák) is képesek keményítőbontó enzim, amiláz termelésére. A mikrobák által termelt amiláz exoenzim, melynek aktivitását a táptalajban lévő keményítő bontásával mutatjuk be. Bemutatjuk, hogy az amiláz termelését indukálni kell, illetve konstitutív amiláz termelő mutánsokat is bevonunk a kísérletbe.

Előadás megtekintése:

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek